Witam. Posiadam motorower zipp toros el clasico z 2012roku. Odkupiłem go od brata. Wszystko b.dobrze działało. Po jakimś czasie był oddany "do mechanika",który coś tam robił przy instalacji elektrycznej. Pojeździłem trochę torosem,i po jakimś czasie "znikł mi prawy tylny kierunkowskaz". Przeciągnołem kabelek plusowy po całej ramie od przedniego kierunku do tylnego i było ok. Po jakimś czasie zaczęła się psuć cała instalacja więc zakupiłem nową instalację elektryczną z tego linku : http://allegro.pl/instalacja-elektryczn ... 44968.html ,zmieniłem lewy przełącznik od kierunkowskazów i założyłem od ranger classic i działają kierunki lecz nie działa mi gaszenie motoroweru,nie działa obrotomierz a i została mi jeszcze kostka 9pin nie mam do czego podpiąć i dwa kabelki [dodam foto]. Czy ktoś umie podłączyć instalację elektryczną? Czy kupiłem dobrą instalację? Bardzo proszę o pomoc.
Takie mi zostały:
Ostatnio zmieniony sob 20 wrz, 2014 przez bartekros92, łącznie zmieniany 3 razy.
Mirek, tak kabelek był do wymiany,miałem tak,że kable masowe z pięć ich było podłączonych pod jeden kabel zielony [tak robił mechanik],jak włączałem światła to obroty z 1,5 na 3 obrotów wskakiwało ,a te dwa kable biało-czarny i czarno biały do czego??
Edit
Dziś "bawiłem" się w składanie instalacji. Udało mi się zrobić światła i gaszenie motoroweru [gaszenie - te dwa kabelki czarno biały i biało czarny razem maja być ]. Jeszcze trzeba zrobić:
-nie pokazuje jaki bieg jest wbity
-nie działa obrotomierz
-nie pokazuje ikonki drogowych świateł.
Mirek, jak bys mógł to podeślij mi zdj jak u ciebie jest podłączone.
Ostatnio zmieniony ndz 21 wrz, 2014 przez bartekros92, łącznie zmieniany 1 raz.