Jeżeli dzieje się tak jak napisałem wyżej to 100% że masz gdzieś zwarcie. Mase podepnij tak czy inaczej ale daj grubszy kabel a nie te chińskie gówno. Znajdź za lampa kabel od masy i go przyłącz osobno.
Mase przypiąć gdzieś do ramy czy najlepiej do silnika? Zrobić również osobną masę do świateł tylnych ? Dziwi mnie to, że na statorze 6 cewkowym mam słabsze światła niż kolega w Zumico GR200 na statorze 2 cewkowym. U mnie dwie żarówki po 18W świecą jak świeczki, że w nocy nic nie widać a on wsadził żarówkę h4 55W i bez problemu ma na tyle prądu, że światła świeca mu dużo lepiej od moich. A na żarówce 35 W miał tak mocne światła, że każdego raziły.

Tylna lampa świeci mocniej niż przednia. Przynajmniej tak mi się wydaje bo w nocy patrząc za siebie widac jak na drodze odbija się czerwone światło i to dośc mocno.
może pomoże, a jak nie to będziemy kopać dalej 

Jadąc na długich prawie nic nie widać, tylko odbijają się pasy na drodze a o krótkich to już nie wspomnę
Po włączeniu kierunkowskazów swiatła nadal migają razem z nimi i po naciśnięciu stopu nadal świecą mocniej co mnie dziwi bo stop podłaczony jest pod akumulator i w żaden sposób nie łączy się z kablami od świateł. Myslałem nad podłączeniem świateł do czarnego kabelka przy stacyjce, żeby podłączyć je pod akumulator ale nie wiem czy to polepszy ich jakość i rozwiąże problem. Zastanawiam się też nad zrobieniem osobnej masy wychodzącej ze statora która jest podpięta do kabla do którego łączą się wszystkie masy jakie są w Ogarze 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 57 gości