• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Czy mieliście kiedyś jakiś wypadek?

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Czy mieliście kiedyś jakiś wypadek?

Postautor: Olo » ndz 30 sty, 2011

Tak jak w temacie, czy mieliście kiedyś wypadek? Opiszcie swoje historie! ;)
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Re: Czy mieliście kiedyś jakiś wypadek?

Postautor: RADI » ndz 30 sty, 2011

Ja miałem 1 raz jak na ogarze przychamowałem i przy prędkości 35km/h chciałem driftować xd Skończyło się to glebą, na szczęście ogarkowi nic się nie stało tylko jakaś linka od rozrusznika się odłączyła i lekka ryska jeszcze ;d

Awatar użytkownika
andyhetman
Majster
Majster

Postautor: andyhetman » ndz 30 sty, 2011

u mnie to nie były wypadki tylko raczej gleby.
osobiście miałem jedną gdy hamowałem przednim na zapiaszczonym asfalcie :D było to zaraz jak zacząłem przygodę z ogarem.
a za drugim razem to dałem koledze się przejechać i nie wiadomo dlaczego rozpędził się za bardzo (chyba przed laską chciał zaszpanować jego, która stała za rogiem) i nie wyrobił się w zakręt, dał hamulec przedni na full i gleba. ja jechałem z nim na tyle wtedy. on miał siniaki spore itd a ja nic bo spadłem na niego.
za pierwszym upadkiem straciłem lusterko i klamkę hamulca, a upadek kolegi skończył się przytartą klamką hamulca i leciutko skrzywioną kierką którą na ile mogłem na tyle wyprostowałem ;)

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » ndz 30 sty, 2011

A ja miałem jednego szlifa przed lidlem :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » ndz 30 sty, 2011

Skręcając w prawo, gości mi lanosem wyjechał z lewej(miałem pierwszeństwo) aby w niego nie przywalić to się wywaliłem na prawą stronę przy hamowaniu. Gościu sobie pojechał dalej jak gdyby nigdy nic :( ale go dogoniłem na najbliższych światłach i musiał bulić. Na szczęście skończyło na kilku ryskach.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
mateusz167
Weteran
Weteran

Postautor: mateusz167 » ndz 30 sty, 2011

ja miałem kilka gleb ;p
Jedną w zimie taka poważna ;) jechałem tak z 30 km/h bo musiałem bo paczke na poczte jechać . jade , jade i nagle wpadłem w koleine motor postawiło bokiem i leże motor poleciał z 10 m dalej a ja w krzaki bo sie normalnie ślizgałem ;d szybko pobiegłem do ogara , ale na szczęście nic mu sie nie stało ;p
a nastepna to śmieszna , bo jechałem z jeziorka i była ładna prosta więc postanowiłem ogara na koło wyrwyać i pojechać przejechałem z 10m i nagle były straszne piachy ;p motor zarzuciło i upadek ;d ale nic sie nie stało ;d wstałem i znowu jechałem ;)

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » ndz 30 sty, 2011

oj ja miałem 3 gleby, i jeden tak jakby wypadek: jechałem ogarem tak ok. 70km/h i na asfalcie gówno krowie leżało :D najechałem na nie ogar zaczął myszkować po czym była mocna gleba, ogar miał przegiętą kierę, pogięte podnóżki, ma lekko popękane mocowanie plastiku, koło przegięte (nie pogięte tylko przestawione), ja miałem pozdzieraną skórę, wybity bark i nadgarstek :/
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » ndz 30 sty, 2011

brukx, Tak oto można się na gównie przejechać :/ Ja 1 miałem glebe. Wracałem z przeglądu cała droga ok, jeszcze w serwisie coś wspomnieli ze jest piątek 13 ale mnie to nie ruszuło. Wracając już ostatni zakręt na podwórko, a na asfalcie olej był. Ja niedoświadczony przednim dałem i gleba ;/ Obdarty plastik i podnóżek, lusterko i pogięte mocowanie od tegoż lusterka. Mnie przez trochę noga bolała, ale zaraz przestało :D

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » ndz 30 sty, 2011

Gabriel172, a i ja byłem w szoku po tym :)
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » ndz 30 sty, 2011

No ja też troche tego miałem ale najgorsza to z udziałem cezety 350. Bardzo ciężki motor napewno ze 2 dobre ogary. Jechałem ok 80km/h na 2 biegu z górki, nagle, nie wiem po co moją uwagę zwrócił kot w trawie. Wystarczyło 1sek zanim zobaczyłem że już wypadam z drogi, leciałem tym motorem ale nie dałem rady go okiełznać przy tej prędkości i wywaliłem się. Miałem na sobie spodenki a cezeta jak się wywaliłęm nie jechałe dalej tylko została przy mnie i mnie przegnotła tzn tłumik moją noge. Miałem straszne otłuczenia i rany a szczególnie oparzenie. Gdyby tam nie było mego kumpla, który szedł akurat tą drogą to nie chce wiedzieć co by ze mna było bo nie byłem wstanie sie wogle ruszyć.
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Toman94
Majster
Majster

Postautor: Toman94 » ndz 30 sty, 2011

W Czerwcu miałem bliskie spotkanie z Seicento. Bliskie spotkanie zakończyło się na wgniecionym baku,wgniecionym wydechu,krzywymi lagami,pęknięciami ramy nie daleko główki,odrapaną lagą z prawej strony,przestawionymi łożyskami w główce...
Obrażenia:Hmm... powierzchowne. Odarte kolano,na drugi dzień mnie szyja bolała i nadgarstki.
Było tak: Jechałem za autem(te seincento),koleś zaczął hamować,bez migacza. Prawie już stał a ja go doganiałem. Była przerywana linia,wyprzedam a koleś j*b w lewo. Myślałem że to kolejny idiota który stanie obok chodnika żeby kogoś wyrzucić z auta. Policji nie było. Seicento: Wgniecione drzwi,nadkole,próg.
Koleś twierdził że migacz wrzucił,w ogóle żarówka nie świeciła. Jakiegoś styku nie miał w bezpiecznikach.
Nastąpiła wymiana numerami telefonu i po gdzieś miesiącu dzwonił żeby załatwiać ubezpieczenie...
"ÂŻycie motocyklisty nie liczy siĂŞ w latach tylko w kilometrach..."
Bez motĂłra, mina jest ponura :D

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kingway/Chopper_50/11903
http://picasaweb.google.pl/Toman94

Awatar użytkownika
mateusz167
Weteran
Weteran

Postautor: mateusz167 » ndz 30 sty, 2011

CZ 350 jest bardzo ciężka mojego kumpla dziadek jak sie przewrócił to 3 h pod nią leżał i czekał aż kto ją podniesie ;)

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » ndz 30 sty, 2011

Teraz opisze wam ja moja smieszna glebe <glupek>
Jedziemy z bratem na % do sklepu :> on na swoim squ przedemną ja na 900-secie za nim :) jedziemy... hohoho idzie banda wiejskich lamusów <lol> zaszli nam droge <uoee> i mieli pilke bo szli grac mecza chyba... i postawili na srodku i mieli zamiar kopnac, myslelismy ze zejda z drogi ale ni hu ja :(
na pare metrow przed ich gebami braciak dal po cheblach ostro a ja patrzylem czy ktory pilka nie kopnie i sie zagapilem <stres> i nie zdazylem wychamowac i w jego tylne kolo <wnerw> i przy okolo 15-20km/h gleba <zalamka> ja spadlem z ogara <nerwus> ale ogar stoi :) tak ustał ze na stopce dla kierowcy sie oparł <rotfl> i sie nie wywalił :)) ja wkurw*** na maxa zdjalem kask ;) i sie pytam czy wyje*ac mu <radocha> zbluzgałem go jak tylko mogłem <radocha> i pojechalismy dalej <luzik> jesli chodzie o konfrontacje bezposrednia to nas bylo 2 a ich 20 oklaski
Ostatnio zmieniony ndz 30 sty, 2011 przez Spidi67, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GrzesQ
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: GrzesQ » ndz 30 sty, 2011

Sp3dIII, Młodsze typy? :D

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec