• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Dlaczego akurat ten motor? xD

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Dlaczego akurat ten motor? xD

Postautor: Bumek » czw 17 maja, 2012

Jak w temacie, opisujcie dlaczego wybraliscie akurat ten motor jaki macie, itp?

Ja zauwazylem ogarka w sklepie Media expert, odrazu mi sie spodobal xd, pare miechow potem zauwazylem ogarka w b. dobrym stanie za okazyjna cene 1500 zl, na miejscu okazalo sie ze nie dziala wskaznik paliwa bo blaszka z baku sie urwala, wpadla do srodka i blokuje plywak, jest gaznik do czyszczenia i regulacji, wiec udalo sie utargowac na 1200, jechalem po niego z Olkusza(50km od krk) do Rzeszowa (Brzeznica), niedaleko byla fabryka ogara xd
Dodam jeszcze ze ogarka wiozlem prawie 200km (4h jazdy, uwierzcie ze na zachodzie sie duzo szybciej jezdzi niz na wschodzie :)) w Oplu astrze xd
Ostatnio zmieniony czw 17 maja, 2012 przez Bumek, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

adrol

Re: Dlaczego akurat ten motor? xD

Postautor: adrol » czw 17 maja, 2012

Ja w wieku 6 lat już wiedziałem, że chcę motor, chciałem nawet zwykłą motorynkę, ale ojciec przypomniał sobie jak to w latach 80 ganiał na małych Hondach z pancernymi silnikami, więc zacząłem go namawiać na coś takiego i pojawił się dax, ale byłem za mały żeby samemu zmienić pierścienie, a ojciec stwierdził że może by go sprzedać i tak pojechał do niemiec idealny dax (do dziś się gotuję jak o tym pomyślę) potem gdy miałem z 9 lat była na jeden sezon honda bali, po jednym sezonie przerwy w moje ręce dostał się skuterek piaggio, ale tu wkroczyła matka i stwierdziła, że jest zbyt mocny no i w wieku 12 lat znowu pojawił się skuter yamaha cygnus 125 która wiernie służyła, aż do rozebrania jej na części, cały czas oczywiście marzyłem o Hondzie dax i w końcu marzenie się ziściło ojciec odebrał daxa w worku, jak się okazało brak połowy części, nie było sensu kupować nowych części, więc zacząłem szukać drugiego daxa i znajomy handlarz motorynek stwierdził, że wie gdzie taki stoi no i trafił się w stanie opłakanym, ale z świetnym silnikiem i tak zaczęła się moja przygoda z daxami i tuningiem, z czasem przybyło trochę tego sprzętu w garażu i nigdy nie sprzedam mojego pierwszego daxa który został bazą na tuning i teraz ma ładne 18KM, ale lubię czasami powłóczyć się 50ccm

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » czw 17 maja, 2012

Ja tam miałem w grze takiej kolege, któremu opowiadałem że chce jakiś skuter do 1300+ , a on poweidział że może mi sprzedać ogara 900 za 1 tysia , i mi się bardzo spodobał, potem zauważyłęm na allegro ogara z 3 tysiami przebiegu, za 1700 zł , lecz jak pojechałem po niego to się okazało że silnik zalewa, tylny hamulec zepsuty to utargowałem za 1200 zł :) Jak się okazało to dysza się wykręciła, a tylny hamulec się tylko odczepił xd

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » czw 17 maja, 2012

Po sprzedaży Łośka chciałem jakieś moto , osobiście podobała mi się Honda Ns1 i chciałęm takie moto .. no ale niestety starzy powiedzieli że tylko coś nowego mi kupią więc wybór padł na Kingwaya i myślę że to jednak dobra inwestycja ;)

[ Dodano: |17 Maj 2012|, o 12:56 ]
adrol pisze: teraz ma ładne 18KM

możesz go pokazać ? ;)

Awatar użytkownika
Stefcio997
Weteran
Weteran

Postautor: Stefcio997 » czw 17 maja, 2012

Hm. Simka odziedziczyłem po dziadku, bawiłem się w tuning, no ale się posypał tłok. Niedaleko dorwałem MZ ETZ 251 w kiepskim stanie (ktoś objechał gwoździem bak i pokrywy akumulatora, zjechany już cylek i pierścienie, mocy mu brakowało). Trochę jeździłem, ze 2 tygodnie i zabrałem się za naprawę, cylek na szlifowanie, tłok i pierścionki do wymiany, rozebrana skrzynia biegów, wszystko rozebrane,oczyszczone do malowania. zabierałem się za przerejestrowywanie, ale się okazało że zaginęły dokumenty, więc stoi w garażu... Więc chciałem Rometa CRS, i podmienić mu silnik na 200-250ccm. No ale szczęśliwie, lub nie, na targach ogrodniczych brat wygrał w loterii tego zippa, więc mi go oddał za 1000 zeta no i tak się toczę od 2009. Teraz marzę o czymś co będzie szybsze od osobówek, dobija mnie to że wszyscy mnie wyprzedzają...
She's not girl, she's so bad.
She's the best ride I ever had.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22630240

Kastomajzer
Majster
Majster

Postautor: Kastomajzer » czw 17 maja, 2012

Ja od wieku 4 lat chciałem mieć quada i od wtedy zbierałem nie wydawając na nic i uzbierałem 2 tys zł w szóstej klasie i pojechaliśmy z tatą po quada i mam go do dzisiaj prawie pół rozebranego ale jest,już wszystko się w nim zepsuło.Motorynkę zauważyłem u kolegi w garażu a miałem wtedy przy sobie 90 zł i pytam się niego ile chcesz za drynę a on mówi 100 i mu mówię że mam 90 to mi sprzedał za 90 i teraz jest silnik od quada 110 i jestem bardzo zadowolony,gdzie nie pojadę nią to nie ma człowieka który by się za mną nie oglądną.A skutera kupiłem bo sobie prawie wszyscy kumple pokupywali skutery no to ja też ale to był wielki błąd bo bardzo dużo pali i niedługo go sprzedaje.Teraz marzy mi się Simson kuzyn ma sr50 i chyba go kupię i myślę do niego wsadzić silnik 125ccm taki jak wy macie ale jeszcze nie wiem.

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Postautor: Żaba » czw 17 maja, 2012

Motor zawsze chciałem za zaczęła się cała zabawa od kuzynów aż ich jest 3 każdy ma swoje moto więc tak jeden miał jawe 350ts kozacka i raz mnie przewiózł i to jest to powiedziałem jechaliśmy max 140 w 2 ja wtedy 10 lat i dał się przejechać no dawać gaz i ruszyć :D potem on kupił ninje mieszka obecnie UK ale sprzedał żona kazała ha ha :D potem jego brat dostał tą jawę a kolejny kupił teraz suzuki dr 650. Moje pierwsze moto to romet 50-t1 kozak sprzęt każdy się śmiał że to jeździ itp. ale wolałem mieć coś takiego niż rower potem ogarka kupiłem i jestem z niego zadowolony teraz szukam jakiegoś cub do remontu i drugiego silnika do oagra będzie się skłądac mocne 110 a przy okazji uczyć mechaniki :D
Obrazek

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 17 maja, 2012

Po sprzedaży ogarka rozglądałem się po rynku motocykli i motorowerów używanych na Podkarpaciu...
Rozglądałem się zarówno od motorowerów 50ccm typu peugeot xr6 przez sm w 50ccm po różne sprzęty typu nsr 125 jc20/22 po cbr 125 itd itd itd po pewnym czasie znalazła się oferta mojego kymco
Początkowo cena wydawała mi się zbyt wysoka i jak się okazało trafnie gdyż nikt nie chciał dać więcej niż 3500 a sprzedawca uporczywie dążył w górę z ceną pomijając stan motoru...
Gdy w końcu obniżył z ceną postanowiłem się skontaktować i przy pomocy komunikatora utargować ile mogę z ceny. Skończyło się na 3650zł i postanowiłem z gotówką wybrać się pooglądać piździka...
po niestety kilku przeoczeniach z mojej strony typu spawany set kierowcy (lewy) po jeździe próbnej utargowałem do 3500zł i bez blach jechałem do domu ok 80km z haczykiem.

W takiż ów sposób jestem zadowolonym posiadaczem tego "tajwańczyka"
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
wiesmak24
Specjalista
Specjalista

Postautor: wiesmak24 » czw 17 maja, 2012

No ja tez miliony razy zbierałem kasę na pocket bike. no ale teraz wiem ze byłem za mały. W wakacje ruszyłem ojca kobuza ale pomyślałem ze mam zbyt mało kasy wiec pomalowałem ramę i stoi. No a na jesieni 2011 roku ojciec się spytał czy chce coś, jakiś motor. Wspomnę jeszcze ze w wakacje chciałem kupić najpierw ogarka albo jawke czy coś, potem simana tak do tysia. No ale na szczęście nic takiego nie kupiłem. No i wracając. Najpierw był moto-ventus ten taki "ścigacz" 70 ccm za 1500. Ale poszedł w sumie to i dobrze. Potem było zumico gr 500 z rozwaloną skrzynią za 1400 z 2010 r lecz poszło po 2 godz od wystawienia. No i potem nadarzył się shock we wtorek ojciec znalazł w środę pojechaliśmy i przywieźliśmy go w samochodzie Kia Rio w bagażniku.

KredeK
Specjalista
Specjalista

Postautor: KredeK » czw 17 maja, 2012

Ja miałem początkowo ogara 200 który notorycznie się psuł, więc kupiłem drugiego na części. Po odpaleniu silnik okazał się być w świetnym stanie więc po powrocie do domu szybko zmiana silnika i jazda. Jednak wszystko co piękne szybko się kończy xD Dzień jazdy dwa dni naprawiania ( silnik do tej pory znam calutki na pamięć hehe). Później sprzedałem je obydwa . Jednego za 550 zł ( Miał bardzo ładny położony proszkowo lakier, czerwony) i drugiego bez dokumentów w stanie złym za 200 zł. Zarobiłem trochę gotówki i chciałem kupić RG 80,TZR czy coś w tym stylu, ale oczywiście rodzice mi odradzili, zdecydowałem się na GB Street, niestety nigdzie nie mogłem go dostać aż w końcu kupiłem Benzera Yankee, jest troche brzydszy od GB ale nie narzekam, ważne że jest czym jeździć i mało pali:)

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » czw 17 maja, 2012

Gdy miałem 6 lat to katałem Pony 50 :) Nie umiałem za bardzo jeździć ale frajda była, od tamtego czasu napaliłem się na motorki :) Pony działała następne 3 lata po czym coś siadło i stoi rozebrana do dziś, stan dostateczny, ale papier ma :) W wieku 11 lat kupiłem Rometa Stellę, sprzęcior nie z tej ziemi, nawet rowery brał. Leciał 46km/h :D Ale jak zwykle coś siadło, brak iskry, mając ok. 13 lat nie miałem czego ujeżdżać, więc postanowiłem zacząć zbierać na moto ;) Zakochałem się w Racingu lecz fundusze nie pozwalały na jego zakup, a poza tym nie było żadnego w okolicy, upatrzyłem 150km od mojej wioski ogara, stał na allegro, uwaga: BEZ FOT :) No i pojechałem, stan moto był db+, trochę zardzewiałe felgi, lekkie pęknięcia na plastikach itp. Ogar to moje oczko w głowie, przy nim nauczyłem się podstaw mechaniki choć w org. silniku nigdy nic nie siadło, mimo że ostro dostaje po garze :)
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
wiesmak24
Specjalista
Specjalista

Postautor: wiesmak24 » czw 17 maja, 2012

KredeK, bardzo dobrze ze wziąłeś chinola a nie tzr albo rg. Kumpel ma rg to ostatnio jak na iglicy na max opuścił to się 5l mieści a tak to 6-7 ale za to odejście ma.

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » czw 17 maja, 2012

Shock
Będąc na zakupach w Realu w wieku 11 lat, zobaczyłem 2 skutery na wystawie i się napaliłem na motobi żbik II, ten drugi to był jakiś coliber. Skuter miałem już wybrany teraz musiałem odkładać przez 2 lata i czekać aż będę miał kartę. W między czasie pojawiało się dużo nowych salonów i skuterów. Na giełdzie zobaczyłem coś ścigaczo podobne, które nazywało się moto-ventus catena, lepiej mi się podobało od żbika :) Zobaczyłem reklamę ogar 900, te duże koła i manualna skrzynia biegów, wszystkie skutery odrzuciłem :> Przed kupnem tata miał znajomego, który sprowadza firmowe motocykle z USA. Napisałem do niego listę z tzr'kami, rs'kmi itp. Niestety przeliczając koszty transportu nie opłacało się i w dodatku usłyszałem że to 2t i od razu skojarzyło mi się z trabantem, laniem oleju do baku i dźwięku <glupek> Znowu wróciłem do ogara, wtedy pojawiła się jeszcze wersja racing ;] W salonie utargowałem już kilka stówek i byłem przekonany że go kupię. Wybrałem się jeszcze na giełdę gdzie stał shock. Wiedziałem że chcę ogara900r ale jeszcze mnie tata zachęcił żebyśmy podeszli pod tego shock. Na pierwsze wrażenie lepiej mi się spodobał od ogara. Sprzedawca powiedział że mam jeszcze 72ccm i się skłoniłem żeby kupić shock'a :)
JAWA
Oglądając legenty prl'u chodząc na Moto Weteran Bazar narobiłem sobie chęci na ogara 200. Chciałem też przy okazji nauczyć się majsterkować trochę. Wybrałem się na MWB w poszukiwaniu, niestety totalne trupy, albo bez dokumentów. Oglądając ten złom, podszedł do mnie pewien dziadek i zapytał czy nie chcę jawki. Wziąłem od niego nr. telefonu, umówiłem się, zobaczyłem że jawka w miarę to kupiłem :)
Ostatnio zmieniony czw 17 maja, 2012 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » czw 17 maja, 2012

Przymierzałem się do kupna upragnionego motoroweru-skutery nie wchodziły w grę więc w tamtych czasach(2008-2009) jedyną alternatywą był Ogar 900.No ale tata znalazł w sieci Jawę i się zakochałem :D Z wyglądu jak typowy motocykl więc bardzo mi się podobała i nadal się podoba.Znaleźliśmy sklep i zamówiliśmy funkiel nówkę-jak wszystko ładnie wygląda gdy jest nowe to jest fajne uczucie mieć nowy pojazd.
Obrazek

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » czw 17 maja, 2012

ciekawe historie :P
ja chciałem kupić jakiegoś Ogarka charta ,ale nic nie było ciekawego ,zobaczyłem Ogara 900 ,dowiedziałem się ,że to silnik 4t ,więc od razu chciałem go kupić :D dziś bym go kupił 2 raz ;)

Wróć do „Off-topic”