• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Czy mieliście kiedyś jakiś wypadek?

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Czy mieliście kiedyś jakiś wypadek?

Postautor: Alpen » pt 17 cze, 2011

Ja ostatnio miałem :/
Jechałem ogarem 50km/h i skręcałem w lewo, oczywiście z kierunkiem. Znajmy jechał z tyłu i z 70km/h w ogara przywalił, rozlał się z 1l beny, się cieszyłem że się nie zapaliła... A tak to: dodatkowe pęknięcia na plastikach, lekko porysowane, złamana dźwignia hamulca przód, pogięte podnóżki, złamany podnóżek pasażera.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » czw 23 cze, 2011

Ja miałem "wywrotkę" a dokładnie Karty nie miałem więc jeździłem po podwórku i lece z górki z 30 km/h i zakręt koło jabłoni i budy psa lece a wcześniej popadało i trawa była mokra ja jeszcze wtedy nie doświadczony z 3 raz na motorze dałem po tylnim heblu i chciałem takiego jakby drifta zrobić i obróciło mnie o 180 stopni <wysmiewacz> ale na szczęście nic sie nie stało ja miałem brudne spodnie a ogar stał na podnóżku kierowcy :D nawet sie nie odrapał <yea>
only vag

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » sob 25 cze, 2011

A więc tak :D Lany poniedziałek b.r z kolegami jeden na TZR 50, drugi GB Street no i ja na Fighterze. Jedziemy przez miasto kolega na GB pierwszy i nagle wypada ze 20 chłopaków z wiadrami i wode na nas no to chłopak na TZR po hamulcach a ja za późno zauważyłem no i przedni hamulec i gleba. Przez kilka sekund nie wiedziałem co się dzieje już się przebudziłem patrze leże na środku drogi a moto na mnie. No to biorę moto na chodnik i patrzę że trochę oleju wyleciało. Kolega na TZR zatrzymał się i pyta się czy wszystko dobrze no to mówię że git :D Na drugi dzień rano wstaję patrze a taki wielki siniak na nodze :D Na szczęście skończyło się na porysowanym lusterku i kierunkowskazie :)

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » sob 25 cze, 2011

Szczepan, A oblali was ?? :D:D

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » ndz 26 cze, 2011

Nie lukas15 kolega na GB przejechał a ja z tym na TZR z 10 metrów za nim jechaliśmy i akurat przed tymi łebkami się wywaliłem :D A tamci jak zobaczyli to uciekli :)

Awatar użytkownika
Michalk001
Weteran
Weteran

Postautor: Michalk001 » sob 02 lip, 2011

No ja raz miałem kilka lat temu na nie swoim sprzęcie. Pierwszy dzień chciałem spróbować pracy przy rozwożeniu żarcia chińskiego na skuterze - to był jakiś Piaggio na dużych kołach. Kilka kursów już zrobiłem i jadąc z następnym wyprzedził mnie samochód i od razu zaczął hamować i skręcać w prawo. Nie wiedziałem wtedy że hamulce są odwrotnie i wcisnąłem z całej siły prawy, no i zablokowało przód. Ja się wyłożyłem - na szczęście wszystko z tyłu włącznie z autobusem zdążyło wyhamować. Skuter był ubezpieczony to mi nie potrącili za szkody <lol> . Ale ja poobijany i przez kilka dni chodziłem z zawrotną prędkością 3 km/h <rotfl> . Teraz już staram się przewidzieć sytuacje - jak na razie odpukać nie miałem żadnej wywrotki na swoich pojazdach i oby tak dalej.
A najśmieszniejszy wypadek to miałem na kumpla rowerze miałem wtedy z 14 lat - to był taki złom że strach było wsiadać. No i szliśmy a ja obok jechałem prędkością piechura. No i odpadło mu przednie koło a ja zrobiłem salto przez kierownicę. Więcej na niego nie wsiadłem :p . Za to kolega pojechał na nim na 5 minut objechać 4 bloki - no i po 15 minutach wrócił z łańcuchem w ręku. :>
Zipp Salmo - przebieg do czasu sprzedaży 63538km:
(sezon 2010 - 3321km)
(sezon 2011 - 6870km)
(sezon 2012 - 7467km)
(sezon 2013 - 8130km)
(sezon 2014 - 8840km)
(sezon 2015 - 6887km)
(sezon 2016 - 7081km)
(sezon 2017 - 3855km)
(sezon 2018 - 9km)

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » wt 08 lis, 2011

Jechałem 25-30km/h przez jedną z dziurawych ulic w centrum Łodzi, przede mną auto skręcało w prawo to chciałem je wyprzedzić wpadłem w szynę, albo jakąś dziurę i zaczęło mnie strasznie rzucać na lewo i na prawo ściągając na lewą stronę jezdni. W końcu wpadłem w jeszcze jedną dziurę i się wywaliłem na prawą stronę a moto zatrzymało się pomiędzy samochodami dotykając przednim kołem od zderzak samochodu. Mam obolałe i sine prawe biodro oraz nogę, a w moto mam skrzywiony prawy podnóżek, obdrapany tłumik, kocówkę kierownicy, lusterko, kierunkowskaz, skrzywioną trochę kierownicę :| Jeszcze coś się w manetce popsuło że się zablokowała i miałem max obroty, ale naprawiłem. Jutro dodam foty.
Ostatnio zmieniony wt 08 lis, 2011 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » wt 08 lis, 2011

No to ja opiszę swoje dwie gleby.

Pierwsza :
Pojechałem do kuzynów i ich Ogarem jak zwykle wieczorkiem pojechaliśmy sobie rundkę zrobić po takiej polnej drodze (można lecieć 80km/h licznikowe <good>). No i stwierdziliśmy, że jeszcze dalej jedziemy. Na końcu drogi kuzyn dał mi prowadzić. No to rura.. :D Pech chciał, że w pewnym miejscu, na całej szerokości drogi był dość głęboki piasek. Jak w niego wpadłem, to zaczęło nas rzucać i gleba. Kuzyn upadł gdzieś tam za mną, a ja bylem jedną nogą na motorze. Noga została gdzieś na początku rury wydechowej. ;/ Byłem akurat wtedy w krótkich spodenkach ;/ Poparzenie drugiego stopnia, 2 tygodnie w domu, przegapiona wycieczka klasowa w góry ;/.

Druga:
Już na swoim ogarze lecę sobie dwoma motongami z kuzynami. Ja sam na swoim, i Oni we dwóch na ich. Przed nami zakręt pod górkę, wyłożony białym kamyszkiem takim... Kierowca drugiego Ogara dał po hamulcach, bo chciał mi coś powiedzieć, a ja nie zdąrzyłem wychamować i musiałem położyć moto, żeby nie wjechać w nich.
Zniszczenia :
- Wygięta sztyca (właśnie jest u naprawy, zobaczymy, czy zrobią ;/)
- Porysowane trochę lewe plastiki.

Do teraz mam jakiś taki uraz, jak wjeżdżam na te głupie kamienie na drodze ...

Pozdrawiam, PrezesKP

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » śr 09 lis, 2011

A o to zdjęcia z wczorajszego wypadu na moto :( http://imageshack.us/g/155/dsc00764gy.jpg/
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
Diabolo
Weteran
Weteran

Postautor: Diabolo » śr 09 lis, 2011

Ja kiedyś idąc do gb wyjebałem się na chodniku, zgubiłem buta i pozdzierałem łapy, nigdy tego nie zapomnę <zalamka>

[ Dodano: |9 Lis 2011|, o 21:33 ]
xD :D
Moja ulubiona pozycja?
To pozycja za kierownicÂą mojego motoru
:D

Moja bestia xD
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/109128

Obrazek

Awatar użytkownika
Junior1290
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Junior1290 » czw 10 lis, 2011

a ja mialem raz w lesie glebe. Routerem nie swoim :P jade sobie na odcince z gorki w lesie zakręt to ja wchodze w niego a za zakretem drzewo lezy na drodze ;O i sie połozyłem.

Obrazek odrazu po glebie.

A swoim to kiedyś wyprowadzam go z garazu i poleciał w prawo i przeleciałem przez niego (idąc) hahaha xD :D
CaÂłuj mnie do rana caÂłuj mnie

Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Wilku1122 » czw 10 lis, 2011

Junior1290, Trochę ześ dał lampy ni ma ;d
PIEC!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Junior1290
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Junior1290 » czw 10 lis, 2011

Wilku1122 pisze:Trochę ześ dał lampy ni ma ;d
wiszą na kabelku :D
CaÂłuj mnie do rana caÂłuj mnie

Awatar użytkownika
Maciek
Weteran
Weteran

Postautor: Maciek » pt 11 lis, 2011

ja mialem dwa raz na polnej drodze zachaczylem nozkami centralnymi o kolejne i sie gleblem a raz w zimie ale tego nie bd opisywac xd
Obrazek

Paweł.k
Uczeń
Uczeń

Postautor: Paweł.k » ndz 20 lis, 2011

Ja moim quadem 110 ścigałem się z kolegą (prowadziłem) <radocha> i był zakręt na żwirku no to myślę drift ale za dużo gazu i w płot. Spadłem i 10 min nie mogłem się podnieść ale po 2 dniach nic mnie nie bolało :)
Ostatnio zmieniony pn 21 lis, 2011 przez Paweł.k, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedno Âżycie, jeden cel, ÂśmigaĂŚ HondÂą CBR :D

Wróć do „Off-topic”