• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Niedrogie słuchawki do telefonu.

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Aro550
Specjalista
Specjalista

Re: Niedrogie słuchawki do telefonu.

Postautor: Aro550 » wt 03 gru, 2013

Panie moderatorze, chyba ty nie zrozumiałeś mojego przykładu. To czym ma porównać które słuchawki są lepsze jak nie parametrami ? Chyba od tego to jest z tyłu napisane żeby można było przeczytać.

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » wt 03 gru, 2013

Tutaj Bubles ma akurat racje, parametry słuchawek nic Ci nie powiedzą, tego tak nie porównasz jak komputerów. Każde słuchawki mają inna charakterystyke (ciepłe, zimne, funowe itd), zależnie gdzie są podłączone, do tego dochodzi jeszcze wygrzewanie, rodzaj kabla, konkretny egz...
Pasujące słuchawki poznasz po tym jak je słyszysz, inaczej sie nie da.
[center] Obrazek [/center]

Awatar użytkownika
Aro550
Specjalista
Specjalista

Postautor: Aro550 » wt 03 gru, 2013

wiadomo ze najlepiej jest zalozyc na uszy i posluchac, ale nie wszedzie sa wystawione modele do przetestowania wiec zwyklemu czlowieczkowi pozostaje spojrzec na tyl pudelka i porownac, np czestotliwosc, nie prawdaz ?

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Postautor: Daniel557 » wt 03 gru, 2013

Domin. Posiadam te czarne Sonego co podałeś w pierwszym linku i mogę Ci osobiście je polecić jeśli nie wymagasz niewiadomo czego, a chcesz posłuchać muzyki w miarę dobrej jakości. Często mi padały słuchawki w ciągu miesiąca maks 2 a te mam jakoś od sierpnia i nawet kabel przy wtyku cały xD
Jeszcze niedawno kupiłem od Panasonic'a douszne za chyba 40 zł i też bardzo dobrze się sprawiają, mają niestety jakościowo gorszy dźwięk od Sonego, ale na lekcjach jak pracujemy na komputerach są wystarczające :)

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran
Pojazd: CBF 500

Postautor: Dominxd » pt 06 gru, 2013

jeżeli kogoś to interesuje to niedawno wróciłem ze sklepu, miałem już brać Sony mdr-v150, ale zwróciłem jeszcze uwagę na Panasonica RP-DJS200, wypróbowałem i na szybko uznałem że lepiej grają, w dodatku koleś stwierdził że są przecenione ze 109zł więc jakościowo powinny być lepsze od Sony za ok.79zł. Tak więc wybór padł na Panasonica. Jedynym małym minusem jest kolor bo nie było już czarnych więc wziąłem takie jak te: http://allegro.pl/sluchawki-panasonic-r ... 55052.html
Co do tych osób które twierdzą że nie ma różnicy pomiędzy takimi słuchawkami a tymi badziewiakami po 10zł to wielkie POZDRO :)

No i wgl dzięki wszystkim za wypowiedzi, jednak warto sobie spróbować jak grają zamiast patrzeć tylko na parametry :)
Dziękuje, miłego wieczoru :D

Wróć do „Off-topic”