• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Dlaczego akurat ten motor? xD

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
adrol

Re: Dlaczego akurat ten motor? xD

Postautor: adrol » czw 17 maja, 2012

Żaba, Z tym cub niech Ci kuzyn z UK załatwi, bo tam tego pełno, szczególnie 12v (kwadratowa lampa), oczywiście ładniejsze jest 6v (okrągła lampa), ale to już większe ceny. W polsce trudno coś znaleźć, a jeśli już to albo kolekcjonerzy od razu się rzucają, albo są dość drogie ;)
Lukas16, myślałem, że już wszyscy wiedzą co mam. W takim razie niedługo zrobię fotki i pokaże na forum ;).

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » czw 17 maja, 2012

adrol, na Moto Weteran Bazar widziałem dax'y ;)
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » czw 17 maja, 2012

A więc tak mój pierwszy motor to piaggio takie jeszcze z pedałami i wgl białe ale amorki miałlo fajne jechało 35km/h ale frajda była niesamowita :D ( 2 klasa podstawowoki )

Potem kupiłem przez przypadek motorower Solo miał 2 biegi ale szybko sprzedałem bo się psuł i częsci nie było ( 3 klasa podst. )

Ogar 200 3 biegowy ;D Pierwsza maszyna ktora juz miala troche sily aby baczka zrobic lub zaryc :P Max jechal 65km/h ale i tak super jak na 4 klase podstawowki

Ogar 900 hoho ho :D maszynka którą miałem najdłużej i tą historie z pewnoscia zapamnietam zawsze jak bylem z rodzicami w makro podobaly mi sie te chninskie skuterki 4t ale ojciec sie zawsze ze mnie smial ze co ja mam takim odkurzaczem jeździć ale ja jak to dzieciak się uparłem :P Raz jechalismy sobie nawet nie pamietam gdzie i stal jakis skuter na sprzedaz i duzymi literami napisane 800zł a ja ojca błagałem abysmy sie zatrzymali ( mialem uzbierane 1300 :P ) i po 1km sie wrócił .
idziemy do faceta pytamy sie o skuter patrze a nagle do bramy podjezdza ogar 900 piekny basoowy dziwek ;d koles jeszcze mu dał gazu jak wjechał dosłownie mi sie tak spodobał że szok :P ojciec sie go pyta co to za motor a on mu mowi ze to ogar 900 Zaczynaja sie pytania jakki to silnik , jaka produkcja i wgl wtedy marka romet nie byla az tak znana jak teraz ;P w sensie ten nowy "romet" Ojciec sie pyta o cene a facet mowi 2700 ... poprosił faceta aby poszedł po umowe i bierzemy :P Ogarem zrobiłem dużo km i wiekszosc na polach chociaz ze jezdzilem czasem po 300m tam i spowrotem i tak było zarąbiście :P ... z ojcem troche po miescie jezdzilismy i taka frajda ze szok :D Mialem go do 2 klas Gimnazjum

Aprilia RS 50 mauel poggiali - cały czas marzyło mi się coś mocniejszego tak aby to juz jakos i wygladalo i mialo wmiare siłę . Zbierałem cały czas kase i po sprzedazy ogara mialem juz w kieszeni 4 tys . Dzwonilem po aprilie z nioe pamietam nawet skad ... koles zapewnial ze stan bdb silnika i wgl. jechalismy z laweta 150km i sie okazalo ze to totalne padło z pycha trzeba było odpalać;/ szok załamani bylismy a ja zrozpaczony że już nie bede mial takiego motorka a uwiezcie ze dlugo myslalem nad takim czyms :P
W ten sam dzien po powrocie ( okazalo sie ze nie pojechalismy na marne bo w czaczy kupilismy 2 dobre rowery wloskie i jakies meble wiec chociaz cos ;P ) Dowiedzialem sie ze znajomy z mojej miejscowosci ma na sprzedaz aprilie ale wedzialem ze chciał za nią za duzo bo chciał 6 tys z tego co słyszałem . W ten sam dzien zadzownilem poprosilem aby przyjechał ... przyjechał odrazxu nam sie spodobal stan prawie nowka przebieg 7 tys odpalała za pierwsyzm razem ale cena mowile 5,5 utargowalismy na 4 tys i ojciec mi troche dołożył :D Duzo frajdy było z nią ale niestety musiałem ją sprzedać za wyniki w nauce ;/ Ale nie straciłem nic na niej :)

Simson S53 - dlugo nie mialem zadnego motora ;/ widzialem jak kumple jezdzili i wpadali po mnie chociaz tak sobie pogadac doslownie ryczałem ;/ W sklepie taki pan był i cos tamzaczol gadac ze gdzie mam aprilie i itp a ja mowie ze sprzedalem i szukam Chociaz jakiegos ogara. A on do mnie ze wie kto ma na sprzedaz simsona S53 ja już happy ze chociaz cos bede miec . Raz pojechalismy ale koles sie nie zgodził na moja cene ;/ potem za drugim razem rodzice go kupili wkoncu za moja kase ... padlo ;/ brak oleju w lagach silnik wydygany . Siedzialem w garazu czesto do 1,2 i potem wracalem 2km rowerem . wkoncu 1x sie zdarzylo ze tam spałem ale doprowadzilem go do ładnego wmiare stanu i aby moc jezdzic. Dał mi tyle frajdy jak mało ktory motor główie przez jego własciwosci terenowe i male spalanie za 15zł miałem 3 dni jazdy po polach :P Brał chinczyki - sprzedałem aby troche zarobic

Wkoncu poprawilem sie z nauka ( w sumie to ja nic nie robilem ale jakos samoistnie sie poprawilem :P ) kumpel ktoruy kupil tzr 50 chciął sprzedać skuter za 700zł ... ja zdesperowany brakiem dosyc dlugo motoru i wgl. ze przez wakacje prawie nic km, nie zorblem kupilem go bez gadania . fajny sprzecik nawet palił na poczatku ok 4l/100 ale wyregulowałem go i smigal ... niestety tylko 45, byl to moj pierwszy kontakt ze skuterami wiec nie bylem pewny az wkoncu sie wkurzylem i go zaczelem rozbierac kumpel powiedzial mi gdzie sa blokady mniej wiecej i wszystko robilem ;D Ojciec raz sie smial że i tak to nic :( nie da a ja na chama chcialem mu udowodnic ze bedzie mial chociaz troche vervy ;P Duzo czasu przy nim siedziałem i wkoncu kupilem nowe rolki uruchamiam go inaczej chodzi czuje wolam ojca matke ;p ruszam na podworku idzie ładnie raz kolo sie obrocilo 10km/ i zaraz tru tru trhhhhu i dizie jak ciagnik te 10km/h ząłamka ;/ Potem cały czas grzebałem aby zobaczyc co było w nim zrabane - okazalo sie ze podczas rozbierania wariatora wypadł mi jeden taki plasticzek;/ jeden kosztowal 8zl ale kit po zlozeniu wszystkoiego i odbkowaniu go palil 2l/100 i v max 65 :D bylem mega happy :D
Zamiana na RS 50 :P

RS 50 czarna ( aktualnie ) - Ojcu robiło się mnie żal że wszyscy sobie jezdza juz takimi lepszymi sprzetami a ja jak taki cep na tym skuterku ale ja po tym co przeżyłem cieszyłem się nawet z niego był codziennie myty wszystko na tip top było :D Raz jak jechalismy na zakupy z kumplem i mala trase to stala taka rs 50 w komisie i poczatkowo on chciał ją kupić ... okazalo sie ze koles sie zgadza na zaamine na skuter ... pokazałem ją ojcu spodobała mu się i mi też zadbana bez slizgu maly przebieg . tydzien po tym jechalismy do niego i zamienielem sie skuter + doplata za RS 50 :DD W RS odrazu odblowkoalem dyfuzor, wymienilem zebatki, oleje wszystko kompletnie przejrzałem zdjełem plastiki wyczyscilem w srodku i wszystko malina było :D

Jak narazie jeżdżę RS 50 ;) w planach jest hyosung xrx 125 na bezdroża oraz Varadero 125/ cbf 125 na szose :))
Mam nadzieje że moja hisotria wam się spodobała :P

adrol

Olo, masz jakieś foty? Bardzo jestem ciekaw jak wyglądały :)
RADI, Też miałem kiedyś motorower na pedały (Honda novio) świetna frajda z jazdy, ale nie chciałbym tym gdziekolwiek pedałować :), obecnie mam jeszcze jedną novio (tamta została sprzedana) i sobie stoi, w sumie to jako nie wiem co :D. Myślałem wsadzić tam 125 takie jak u nas, ale mam dosyć ram, więc nie widzę w tym sensu, może kiedyś znajdzie się na niego pomysł.

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » czw 17 maja, 2012

adrol, Te piaggio bardzo podobne do tej novio było :D Ale marzeni to miało tylko 5k przejechane ;P białe resorki mięciutkie, rama z bakiem razem ;D
I był taki plus ze mozna było przełanczac aby móc po prostu pedałować jak rowerem nim :P
Tam był zardzewiały bak troche i co jakis czas było trtzeba czyscic potem wozilem z tylu taka mala buteleczke na paliwo i jezdzilem :D raz pamietam przed kolegami mi sie zapchał to aby wstydu nie zrtobi szybko zaczełem kopac w tylne kolo po zgaszeniu motorka aby trqafic w ten przełącznik udało się i szczęśliwie dopedałowałem do domu :P

teraz jeżeli bym miał odkupić taki motor to nawet 1000zł+ bym za niego dał bo te wspomnienia są bezcenne ;:)

adrol

Novio też ma taki przełącznik, co ciekawe chodzi tam sobie 4t więc spala to 1l/100km.
Co do baku to stary sprawdzony sposób, nalewasz do pełna coca-coli, czekasz 24h i masz nowy zbiornik.

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » czw 17 maja, 2012

adrol pisze:Olo, masz jakieś foty? Bardzo jestem ciekaw jak wyglądały :)

Niestety nie mam zdjęć :| Jak będę na kolejnym MWB po postaram się coś cyknąć :)
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » czw 17 maja, 2012

U mnie Ogar jest pierwszą motoryną :D

A zaczęło się to tak, że nowo poznany kuzyn pokazał mi Ogara 900.
2 sezony przejeżdżone u Niego po polach :) No i kumpel chciał sprzedać, to szybko kartę zrobiłem i kupiłem :D Myślę, że to był super wybór : )
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

Belox
Praktykant
Praktykant

Postautor: Belox » czw 17 maja, 2012

Ze mną to było tak , że kolega kupił sobie motorynkę , po pierwszej jeździe mega sie zajarałem i odrazy chciałem kupić ogara 205 albo właśnie motorynke to było chyba w 3 klasie podstawówki , niestety nic takiego nie kupiłem dopiero w 6 klasie , zobaczyłem ogara 900 , wcześniej chciałem jakiś skuter ale wybrałem manuala , więc pojechałem do salonu i kupiłem , kosztował 3000zł ale udało się kupić za 2700zł nówke sztuke ;D
72ccm juÂż jest :D

Kastomajzer
Majster
Majster

Postautor: Kastomajzer » czw 17 maja, 2012

Kupiłem skuter bo wszyscy kumple mieli skutery to ja też sobie kupiłem ale to był wielki błąd kupno tego chińskiego obesranego plastikiem paścia żadnej frajdy z jazdy,prawie usypiam za kierownicą,dużo pali,chodzi jak odkurzacz,wygląda jak kibel.Jak go sprzedam to kupuję Simsona to będzie jazda a nie jakieś buuuuuuuuuuuuuuuu
Ostatnio zmieniony czw 17 maja, 2012 przez Kastomajzer, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Off-topic”