• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Łapanie impulsów przez wieżę...?

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Łapanie impulsów przez wieżę...?

Postautor: ZiomeK » pn 24 sty, 2011

Zaciekawiło mnie pewne zjawisko, mianowicie. Mam wieżę, do niej podłączony kabel AUX (2xChinch, 1x minijack 3.5). Do kabla podłączam telefon/mp3. I gdy słucham, to wieżę mam na full volume i tylko sobie reguluję w mp3/telu głośność. Po odłączeniu telefonu i przyłożeniu jacka to biurka, telefonu, głośnika czy czegoś tam innego nic nie słychać, kompletne zero, a gdy przystawię jacka (tzn będzie dotykał) do mojej skóry to od razu w głośnikach coś słychać, nie jest to szum, warczenie, po prostu jakiś głos (wieża jest na full volume, tryb AUX). Gdy ściszam wieżę to ten dźwięk naturalnie też jest coraz cichszy. Co to jest? Jestem bardzo ciekaw:)
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Re: Łapanie impulsów przez wieżę...?

Postautor: pavaczek » pn 24 sty, 2011

nie wiem co to jest ale jest to normalne :p tak samo jak przyłożysz do czegoś metalowego np obudowa PC ;]

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Łapanie impulsów przez wieżę...?

Postautor: ZiomeK » pn 24 sty, 2011

Tzn no ja wiem, że chyba normalne, bo nic mi sie nie dzieje, ale wolę nie trzymać tego dłużej niż 3s, brrr... ;D
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Wróć do „Off-topic”