• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

SE W910i - naprawa,simlock

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

SE W910i - naprawa,simlock

Postautor: Yautja » ndz 15 kwie, 2012

Mam SE W910i i nie działa do końca sprawnie ,bo przyciski wariują(naciskam czerwoną słuchawkę i wyskakuje 2,naciskam zieloną nic się nie dzieje,nie da się wybrać kilku 2 pod rząd) i podobno nie da się dzwonić,brat tak mówił.Czy pomoże wymiana softa i jak ściągnąć simlocka?
Obrazek

Awatar użytkownika
Boczo
Specjalista
Specjalista

Re: SE W910i - naprawa,simlock

Postautor: Boczo » ndz 15 kwie, 2012

Proponuje wgra od nowa softa do tego najlepiej wgrać przez program oryginalny w tym wypadku jest to Update_Service sony erikson tam jest instrukcja jak zainstalować a jak byś chciał złamać simloka to najpierw mi powiedz jaki masz CID

[ Dodano: |15 Kwi 2012|, o 21:23 ]
jak coś to pisz na gg 10281409
Obrazek

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » sob 21 kwie, 2012

Dowiedziałem się ,że telefon zaczął się tak zachowywać po wystawieniu na deszcz a więc został lekko zalany.Co teraz można zrobić,nowy soft nie pomógł,myślałem żeby rozkręcić telefon,wypłukać w czymś i wysuszyć.Tylko w czym go wymoczyć?Czytałem też ,że może to być wina taśmy,wymienić?
Obrazek

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » sob 21 kwie, 2012

sprobowac wymienic tasme ale ta gorna z przyciskami. simlocka w domowych warunkach sie nie sciagnie

Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

Postautor: Lunatyk^ » pt 11 maja, 2012

pavaczek pisze:sprobowac wymienic tasme ale ta gorna z przyciskami. simlocka w domowych warunkach sie nie sciagnie

Sory za odkop ale to nie prawda że w domowych warunkach się nie ściągnie.
ja kiedyś ściągałem w k770i i w910i :)
Jakiś gościu z forum mi pomógł tzn. pobierałem jakieś dwa programy później generowałem patcha i coś tam jeszcze i później podłączałem pod USB i musiałem mieć naciśnięty klawisz "3" bodajże i wrzucałem patcha i simlock złamany :)
Jak miałem simlocka na plusa i po złamaniu simlocka na innych kartach muliło go,ale bo 1h było już w porządku .
Więc wszystko się da :) .

Awatar użytkownika
Boczo
Specjalista
Specjalista

Postautor: Boczo » czw 19 lip, 2012

Lunatyk^, Sory za odkop ale muszę dodać że te łamanie simloka jest nie trwałe przy każdej zmianie oprogramowania trzeba tą czynność powtórzyć. W komisie złamią ci go na stałe ale jak ktoś to lubi i umi to nie zabraniam chętnie pomogę w złamaniu w se k770i <rotfl>
Obrazek

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » pt 20 lip, 2012

Lunatyk^, kiedyś. Był sobie Aerix, można było zmienić certyfikat na BROWN, patchowales wtedy telefon patchem na ominięcie simlocka i to działało, wiem bo sam tak robiłem ;) aktualnie nie ma możliwości zmiany certyfikatu więc w domu NIC nie zrobisz, nawet nie wgrasz patchy itd, jedynie zmiana czcionki, akustyki, nic poza tym. w910 to A2, k770 to A1, na pierwszych A2 nie zrobisz nic, nie wiem jak z nowszymi. A1 bez problemu ;)
Boczo, softa nie zmienia się co 5 minut (no chyba, że chodzi o mnie i o zmianę wersji androida :D ) a jeśli nawet to lepiej poświęcić 5 minut więcej i mieć to za friko jak płacić burakom z komisu, którzy w większości się nie znają :P

Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

Postautor: Lunatyk^ » pt 20 lip, 2012

Boczo pisze:Lunatyk^, Sory za odkop ale muszę dodać że te łamanie simloka jest nie trwałe przy każdej zmianie oprogramowania trzeba tą czynność powtórzyć. W komisie złamią ci go na stałe ale jak ktoś to lubi i umi to nie zabraniam chętnie pomogę w złamaniu w se k770i <rotfl>

Jak ja sobie złamałem to to telefon sprzedałem dla sąsiada i ma go ponad dwa lata cały wytarty już jest ale działa bez zarzutów.

Wróć do „Off-topic”