• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

komputer cos odstawia

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

komputer cos odstawia

Postautor: Spidi67 » wt 20 wrz, 2011

Witam, otóz mam jakiś dziwny problem z komputerem - laptop. Wczoraj se włączyłem po treningu jakos po 19 ;P no i siedzialem sobie do 21;30 jak co dzien ;] nagle sie zacioł :> już tak kiedyś miałem ale wtedy restart i po sprawie było :) teraz nie ;/ przycisk reset wgl nie działał , musiałem go z bateri dead ;]
No i po tym czynie już się nie chciał włączyć <foch> postawiłem go na stole poszłem se oglądać tv. Mysle za jakieś 15min sie pudło pewnie wlaczy niestety nie :( prubowałem włączyć dziś rano też nic.
Poprostu 0 reakcji, znaczy swieciła się kontrolka , ze niby jest wlaczony ale nic sie nie wlaczalo nawet go slychac nie bylo. Przychodze dziś ze szkoły i za 1 strzałem <rotfl> chodzi :>
Nie wie ktoś co to może byc? jutro będę wgrywać nowy system moze to jego wina? ;P

[ Dodano: |20 Wrz 2011|, o 16:02 ]
albo moze bios? bo teraz mi nawet godziny nie zapamiętuje komputer, moze tez bateria :/
<troll>

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: komputer cos odstawia

Postautor: Darvix » śr 21 wrz, 2011

Spidi67, Zrob format. wgraj system i wszystkie stery od nowa i zobacz co bedzie sie dzialo :)
Ostatnio zmieniony śr 21 wrz, 2011 przez Darvix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » śr 21 wrz, 2011

Spidi67, Wygląda mi to na bios.
W dodatku czyściłeś mu wentylatory? Jak to lapek to lubi się tam od cholery kurzu łapać.

Jak po tym nie zadziała sprawdź napięcie baterii jak możesz bo mógł ją szlak trafić

A co do windowsa zainstaluj ccleaner i go wyczyść. Przeskanuj tez antywirem
Ostatnio zmieniony śr 21 wrz, 2011 przez Prelude, łącznie zmieniany 1 raz.

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » śr 21 wrz, 2011

Gabriel172, tez mi sie zdaje ze bios :) wentylator czyszcze dosyć często :) Jutro wgrywam pająka dzis nie miałem plytki :/ sie okaze :>

[ Dodano: |21 Wrz 2011|, o 21:06 ]
Gabriel172, co do tych błędów to nie wiem jak je ty znalazłeś :D zawsze jak mi podkreśli wyraz to go poprawiam jedynie co dodałem o tym biosie to może jakieś błędy, są . Chyba, że Ci o przecinki chodzi ;] to nie mam zamiaru ich poprawiać bo nie wiem gdzie je wstawić <figielek>
<troll>

Wróć do „Off-topic”