• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Stoppie ,a endo ...

Rozmowy o motoryzacji.
xXmarekXx
Uczeń
Uczeń

Stoppie ,a endo ...

Postautor: xXmarekXx » ndz 06 paź, 2013

Cześć , jakiś czas temu wzięło mnie na stunt , dziś było trochę cieplej więc pojechałem potrenować stoppie na początku wybrałem pustą dojazdówkę po XX uślizgach przedniego koła stwierdziłem ,że pojadę poszukać innej miejscówy , znalazłem fajny most auta jeżdżą rzadko więc luz , już po pierwszej próbie na nowej nawierzchni udało mi się poderwać tył , poćwiczyłem z 1h i tył już skakał na jakieś 50cm nie jest to jakiś wyczyn ,ale już coś , na koniec sobie pomyślałem ,że spróbuje sił w endo ,ale ni uja... nie potrafię poderwać koła w prędkości , tzn mogę jechać i 100km/h ,ale po naciśnięciu hebla zwalniam ,aż do momentu zatrzymania moto z tyłem w górze , dodam ,że ma mam bardzo miękki przód ,ale widziałem jak chłopaki na enduro walą edno na 10m lekko ...
jeżdżę hondą ns125r , z przodu mam podwójną tarczę ,ale jakoś średnio mi to pomaga , macie jakieś uwagi/sugestie/propozycje na temat endo?

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Stoppie ,a endo ...

Postautor: szymo_97 » ndz 06 paź, 2013

Potrenuj najpierw na rowerze. To serio pomaga :)
Sam stopale robiłem ładne na cbrce, a w ogóle nie mogłem endo zrobić.
Wkurzyłem się i postanowiłem robić to na rowerze. Najpierwsze przy 10 km/h, 1.5, potem przy 15 km/h 3m itd., aż w końcu doszedłem do 30 km/h i jakiś 8m.

Potem wziąłem moto, wyczułem ten środek ciężkości i przy jakiś 55 km/h odważyłem się to zrobić. Wyszło mi na jakiś 15m :D
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » pn 07 paź, 2013

Chwilę przed naciśnięciem hebla, skocz tak jakby na moto tyłkiem. Dobijesz wtedy zawieszenie i łatwiej podniesiesz tył, sprawdzone :D

xXmarekXx
Uczeń
Uczeń

Postautor: xXmarekXx » pn 07 paź, 2013

ok , jutro na pewno spróbuję , dziś przed szkołą pojechałem troche poćwiczyć z nudów , i potrafię już prawie do pionu stawiać tył ,ale do przodu niestety ani 10cm nie dam rady podjechać :p
Co do roweru , hmmm... najpierw trzeba go mieć :p

Wróć do „Moto-topic”