• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar900 po katowaniu

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ogar900 po katowaniu

Postautor: Dargas » pt 04 mar, 2011

Witam. Mój kolega ma ogara 900. Z początku jak to każdy spokojnie i powolutku jeździł. Ale gdy nadszedł czas chłopak chciał tuningu. Ale mało kasy. Co tu zrobić? Na allegro okazja 60ccm. Kupił założył i poczuł moc. I katowanie. Chciał pokazać jak to idzie. Koledzy widzieli jak go katował. O 4 biegu nie mam mowy. Na 3 od razu zdychał a na 2 to był jedyny bieg, który jechał. Palił gumę na maxymalnych obrotach. Wrócił do domu na 2. I rano miał jechać do szkoły. I wbił 3 i max. Dojechał do sklepu(1km) i zgasł aż koło hamowało :P Wyłączył bieg i przepchał do domu patrzy odkręciła się zębatka rozrządu. Założył i pomylił o ząbek rozrząd. Odpalił i pojechał xD A cały czas pukało( zawór walił o tłok). I mu gazu na max do jechał 1km i tłok się zatrzymał, koło stanęło :D Dzisiaj dał mi silnik, że bym naprawił. Kupił nowy zestaw 72ccm. Ja mogę mu to założyć a co tam i w dodatku da mi 40zł :P Już kolegów ugadałem, że by go podpuszczali i go zakatował od nowa. Na razie dodam ze wszystkie biegi, o których tu pisałem włączał bez sprzęgła xD, Bo już tarczek nie ma :D Temat został stworzony, aby pokazać przyszłość tego ogara :P Dzisiaj dodam tylko zdjęcia zakatowanego tłoka. W dodatku pokaże jak wygląda silnik, ale to już później. Oczywiście będą filmiki jak się włancza biegi bez sprzęgła.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdro
Ostatnio zmieniony sob 05 mar, 2011 przez Dargas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mateusz167
Weteran
Weteran

Re: Ogar900 po katowaniu

Postautor: mateusz167 » pt 04 mar, 2011

Mój tłok od 50cm3 w podobnym stanie tylko, że pękniety w pól ale się nie rozszedł tylko widać pękniecie ;/ dlatego juz jezdze normalnie . ;)
I olewam takich ludzi co mówią chińczyk gówno bo typ podjezdza do mnie tgb 101s orion a ja go objezdzam jak chcem .;d

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ja to mówię tylko. Ważne, że du*e wozi. Jak jesteś taki bogaty to mi kup yamahe :P

Awatar użytkownika
mateusz167
Weteran
Weteran

Postautor: mateusz167 » pt 04 mar, 2011

Dargas, dokładnie każdy wozi się tym co ma i tym na co go stać i co mu sie podoba . ;) a nie typa się wozi hondą nsr 125 bo mu tatuś kupił i się chwali a nawet nie wie jak dobrze biegi zmieniać i nie ma pojęcia o motoryzacji . albo mówią , że te chińczyki to gówna a sami niczego nie mają .

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Wiesz ja nie chwale się w taki sposób ze mam 4 T a ty 2T. Tłok się ciągle psuje i wgl. Ja bym chciał mieć Honda, NSR 125 ale nie jestem bogaty i nie stać mnie na remonty i na cały ten motor. Inni mi mówią, że powinienem kupić yamahe, ale jak ja ZUMICO kupiłem na raty. Bo nie jestem bogaty. Nie powiem żal mnie ściska jak widzę jak ktoś wkłada do skutera 70ccm za 600zł. Ale trzeba zawsze chłopaki pomyśleć, Niektórzy nie mają wcale motoru i oni by się cieszyli nawet z chińczyka. Mam to, co mam i się cieszę :) To jest najważniejsze.
Ostatnio zmieniony sob 05 mar, 2011 przez Dargas, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 04 mar, 2011

Dargas pisze:powinnam

zmień to bo ktoś może się śmiać :)
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » pt 04 mar, 2011

jak się chwalić to się chwalić :D tłok po około 2500km, padła pompa oleju, jeździłem bez oleju w cylindrze
Obrazek

tłok po ponad 100km trasie bez oleju w silniku z prędkością przelotową 80km/h, jechałem na 4 z 90 z górki nagle tak jakby się przekręcił siilnik i zgasł. poczekałem 20 minut i pojechalem do domu. Jeździłem na nim potem przez 2k km :D
Obrazek
Obrazek

cylinder po tych dwóch tłokach, przebieg niecałe 11k km. Założyć tłok i będzie śmigać dalej bo w środku tylko przebarwienia, cylinder jest gładziutki w środku, bez żadnych rys głębszych ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 05 mar, 2011

co ci te tłoki tak się łamią :O przecież jak nawet się połamią to ok ale to jak jedziesz idzie do silnika te połamane fragmęty :D
pavaczek, jest hardkorem <luzik>
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Favo
Weteran
Weteran

Postautor: Favo » wt 08 mar, 2011

jak dbasz tak masz :D

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » wt 08 mar, 2011

Dargas pisze:Oczywiście będą filmiki jak się włancza biegi bez sprzęgła.

Ja wiem jak to wygląda. Jak raz dałem się bratu przejechać, to mi pokazał. <lol> Jak ktoś motorower katuje, to nic dziwnego że szybko przestaje działać, a później jest że chińczyk to gó**o itp. :(
Obrazek
EMO

Wróć do „Moto-topic”