• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Kingway Lander/Mikilon 250 Enduro.

Rozmowy o motoryzacji.
Sp3r
Majster
Majster

Kingway Lander/Mikilon 250 Enduro.

Postautor: Sp3r » sob 13 kwie, 2013

Witam. Jak w temacie. Dokładniej chodzi mi o zakup owego motocykla. Mam do wydania 3,5k. Rozmyślałem również nad MZ125SM, bądź DT125R, lecz 2T mnie odstrasza ( remonty, mieszanka, spalanie) MZ fajna sprawa, tylko z częściami lipa. Na chińczykach się sporo znam, także sądze, że problemu nie ma jeżeli o to chodzi i ktoś by miał pytać. Powiem wprost - 90% motocykl na asfalt, do normalnej jazdy. Cóż o tym myślicie? Ah, prosiłbym nie pisać, że lepiej kupić markowy sprzęt, bo jakoś specjalnie do chińćzyków urazu nie mam. Jeździł ktoś na Landerze, jakieś doświadcznia?

Awatar użytkownika
jablon01
Weteran
Weteran

Re: Kingway Lander/Mikilon 250 Enduro.

Postautor: jablon01 » sob 13 kwie, 2013

Witam dawno mnie tu nie było jeździłem landerem 250sm daje rade 250 chłodzona cieczą moc nie duża bo 18-19km lecz u sprawnego kierowcy i tym można fajnie polatać.kolega miał zmienione zębatki na prędkość więc v-max był to 135
producent podaje 95 na orginalnych przełożeniach jeśli zadbasz od początku to on to pokona bez problemu !!!!!!
nie jest to za duży motocykl ale daje rade !!!!
Popatrz też Zipp tracker (czasen na allegro można za tyle wyrwać coś fajnego )
Magnus Corda 200(posiadam takiego i nie powiem bo fajnie idzie tylko ja mam silnik z diabolini 250)
http://allegro.pl/motor-magnus-corda-20 ... 29356.html
https://www.youtube.com/watch?v=f_mh_S6Czf0

Sp3r
Majster
Majster

jablon01 pisze:Witam dawno mnie tu nie było jeździłem landerem 250sm daje rade 250 chłodzona cieczą moc nie duża bo 18-19km lecz u sprawnego kierowcy i tym można fajnie polatać.kolega miał zmienione zębatki na prędkość więc v-max był to 135
producent podaje 95 na orginalnych przełożeniach jeśli zadbasz od początku to on to pokona bez problemu !!!!!!
nie jest to za duży motocykl ale daje rade !!!!
Popatrz też Zipp tracker (czasen na allegro można za tyle wyrwać coś fajnego )
Magnus Corda 200(posiadam takiego i nie powiem bo fajnie idzie tylko ja mam silnik z diabolini 250)
http://allegro.pl/motor-magnus-corda-20 ... 29356.html
https://www.youtube.com/watch?v=f_mh_S6Czf0

Myślałem również nad Zipp'em, ale jakoś bardziej Lander mi przypasował. Co do Cordy, to miałem identyczny, tylko że 125. Co do wielkości, to mam właśnie pytanie - przy 1.80 nie będę się złościł? Niestety nie mam gdzie sprawdzić jak "tyłek" siedzi, nogi by nie wadziły? Mój poprzedni był właśnie takiej wielkości jak Corda i przyznam, że niezbyt wygodnie było.

Awatar użytkownika
qater
Specjalista
Specjalista

Postautor: qater » sob 13 kwie, 2013

Ja od siebie polecam Yamaha dt 125, sam posiadam i naprawdę polecam. Mocy Ci nie braknie, z częściami też nie ma najmniejszego problemu i jakość wykonania. Sam mam 187 cm wzrostu i jest idealnie. Moto godne polecenia :D
JeÂśli pomogÂłem i chcesz siĂŞ odwdziĂŞczyĂŚ postaw piwko :D

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » sob 13 kwie, 2013

Ja bym mzte brał, awarii mało będziesz miał a części to się załatwi z yebaja :)
:)

fake4r

Postautor: fake4r » sob 13 kwie, 2013

A może jesteś zainteresowany Yamasakim moim ?

Sp3r
Majster
Majster

No, nad MZ'tą myślałem bardzo długi czas, ale jak część jakaś pójdzie, to koszt ładny. DT 125R, miałem bardzo długi czas ochote na nią, ale odstrasza nie spalanie i dźwięk. Głównie chodzi mi o małe spalanie, tanie części - dokładnie tak, jak w Landerze. To, że chińczyk, to ja się naprawdę tym nie przejmuje. Mam jednego chińczyka już 5'ty sezon i jedyne co było w nim robione, to moduł zapłonowy i uszczelki w silniku wymieniane, nic więcej. Dlatego też mam straszny dylemat pomiędzy tymi trzema motocyklami, ale i tak najbardziej mnie ciągnie do Kingway'a. Rzecz jasna myślę też, czy by nowego nie kupić, jeżeli chodzi o moc, to do terenu mi nie trzeba. Chodzi mi po prostu o jazde po mieście, dłuższe odcinki po 100km w jedną strone, na spokojnie - zastanawia mnie tylko to, czy nie będę na niego trochę za duży?

fake4r pisze:A może jesteś zainteresowany Yamasakim moim ?

Nie, nie - dzięki. Jeżeli bym miał brać chińczyka, to jak właśnie napisałem. 200+

Awatar użytkownika
jablon01
Weteran
Weteran

Postautor: jablon01 » sob 13 kwie, 2013

jeżeli masz 1.80 to landera sobie już możesz odpuścić gdyż lander to małoe moto :P

Sp3r
Majster
Majster

jablon01 pisze:jeżeli masz 1.80 to landera sobie już możesz odpuścić gdyż lander to małoe moto :P

Aż tak źle? Ogólnie, to nie chodzi mi o to, żebym palcami dotykał ziemi, tylko po prostu na luzie, żebym też jak "debil" nie wyglądał. Ogólnie patrząc na ten film, ciekawi mnie ile ma właśnie wzrostu ten Pan na Mikilonie, czyli Landerze (jbc. to ten drugi, na niebieskim) Bo na filmie, to aż tak źle nie wygląda.
http://www.youtube.com/watch?v=VbzDPQ1PMtA

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Postautor: Żaba » ndz 14 kwie, 2013

Człowieku zakup MZ o części nie jest ciężko niemiecki ebay itp. Ogólnie motorek jest bezawaryjny i dla dużych osób idealny :D
Obrazek

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » ndz 14 kwie, 2013

No, MZta w cholere kusi, ale to też :D http://allegro.pl/cross-supermoto-kingw ... 38815.html
Tylko kurde, wielka szkoda, że nie ma nigdzie sklepu, gdzie bym się mógł przymierzyć. Bo jeżeli to jest faktycznie takie niskie, to... eh. Straszny dylemat mam - MZ, czy Chińczor. Chociaż MZ'tek zbyt wielu na allegro, czy tablicy nie ma aktualnie.

adrol

Postautor: adrol » ndz 14 kwie, 2013

Mz bardzo fajny motorek, kolega miał aprilię rs50 z silnikiem mz i nawet przyzwoicie to jechało, wykonanie też bardzo dobre, choć wolałbym yamahę xt125.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » pn 15 kwie, 2013

adrol, ale yamaha xt mała bardzo :)
:)

Awatar użytkownika
qater
Specjalista
Specjalista

Postautor: qater » wt 16 kwie, 2013

A Derbi Baja 125 SM albo Hyosung RX 125 SM (mało popularny ale podobno mało awaryjny)
JeÂśli pomogÂłem i chcesz siĂŞ odwdziĂŞczyĂŚ postaw piwko :D

BarracudaPL
Praktykant
Praktykant

Postautor: BarracudaPL » wt 16 kwie, 2013

Yato, eee tam ;) Kolega ma to nie jest to jakieś malutkie, ja spokojnie bym na niej latał przy 185 wzrostu ;) Polecam bo z XT to 4T więc spalanie nie za duże a i ładnie to chodzi
WFM --> King --> Fighter

Wróć do „Moto-topic”