czy tez nie? 

czy tez nie? 

sasek94 pisze:moim zdaniem to zip pro;) ale silnik lepszy:) tzn mocowania:)
Bo wysokości wystarczy to można 200cc lc włożyć:D
chodzi o predkosc tylko o samą jazdę 

Moim zdaniem Romet dobrze zrobił, że wprowadził ten pojazd do sprzedaży
Wie ktoś już jaka jest tego cena?
[/URL]

[/center]
Olo pisze:To nie kopia pro tylko inca fx-5Moim zdaniem Romet dobrze zrobił, że wprowadził ten pojazd do sprzedaży
Wie ktoś już jaka jest tego cena?

modó³ wm mugen sport cdti

szkoda.. ale zobaczcie. Nie to ze C1 jest super i wgl ze go mam, ale chodzi mi o to, że tu Romet pokazał swoją oryginalnosc. No Zetkę na YBR kopiował, Ogara na X1.. a C1? No własnie... nie wiem.. Taki cub. ale zmieniony. inne lacze, kufer.. No i tu pokazał, ze za te same pieniądze co za Ogara 900 R, ale masz kufer i inne opony. No niestety.. Ja byłbym za tym, zeby Romet zrobił coś takiego a`la chopper. Jest teraz szał na pojazdy typu Zetka, Ogar, ogólnie 4T z manualem. Mogliby sie wykazac tą oryginalnoscią, którą ciągle powtarzam. Romet powinien zacząć podbijać rynek zachodni robiąć motor, który:
Że jestesmy oryginalni. Żebyśmy byli takim Volkswagenem (jak sama nazwa mówi: pojazd dla ludu), wśród motorów.

Piszesz o tym, że chciałbyś pojazdu o w/w cechach. Słusznie - zgadzam się z Twoimi poglądami. Tylko czy te właśnie cechy nie wykluczają się? Tańszy od japońca ale nie odbiegający jakością, szybki, LC? Możemy być pewni, iż takie silniki nastaną, ale ciężko tu będzie wywalczyć, aby to było tanie. I tu znów tanie to pojęcie względne, bo jeden wyda z bólem serca na nową motorynę (50) 4 koła, a dla drugiego 6 nie jest problemem. Koniec końców uważam, że póki co jedyne, czego na prawdę możemy wymagać od pojazdów Rometa to bezawaryjności. Takiej, że jedziemy w daleką trasę bez obaw, że coś pieprznie w drodze i kaput (silnik). Są oczywiście już pojazdy bezawaryjnie przejeżdżające dziesiątki tysięcy kilometrów, czego dowód jest namacalny w postaci Mnicha (no cóż, nic nie trwa wiecznie, ale prawie 60k po świecie na chinolu - rzecz przecie wspaniała) i Impera, użyję jego nicku bo przecież każdy go zna. 40000km na zwykłym 139FMB - też wyczyn. Ale niestety, nie każdy taki jest. Życzę jednak Rometowi, żeby przyszłe modele były bezawaryjne, bo na prawdę przyciągają wzrok i szkoda, żeby stały po zakupie w garażu w oczekiwaniu na części. I przepraszam za OT, choć w sumie starałem się nawiązać do tematu... ![;]](https://forum.moto-4t.pl/images/smilies/krzywy.gif)

kuba2354 pisze:Wg mnie lepiej by Romet zrobił, gdyby wypuscił coś a`la chopper. Z tłumikami z dwóch stron, z stelazami pod sakwy, z lepszch materiałów i do tego 4T Manual LC. No cóż.. ile by to kosztowało? Łoo matko! ale cóż... miło by było, gdyby jednak firma ta wykazała się choć odrobiną oryginalnosci... 3 KM czy tam 3.5 KM i 115 kg? hmm...

Jak nie wprowadził przez te lata do produkcji to już pewno nie wprowadzi
[/URL]

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość