Postautor: Blu » sob 15 paź, 2011
Zetka = rama 125, bardzo dobre wykonanie, dupne zegary, możliwość ogromnego tuningu. Za wysoko podnóżki jak dla mnie, silniki o większej poj, rozwiązują nieco tą sprawę.
Gb street = łamliwa, dziwna rama od 50 ccm, kiepskie wykonanie, dupne zegary, kiepski silnik do tuningu, zerowa możliwość tuningu, słabe silniki 125 ccm. IMO bardzo brzydki.
Po obserwacji w praktyce, nie mogę nic powiedzieć złego na zetke, ani jego silnik czy skrzynie. Mam 8000 przebiegu, silnik jest praktycznie nowy, motorower (motocykl) też jest nowy, oprócz skorodowanego wydechu, bardzo fajna jest możliwość tuningu nie na 125 ccm, A NA 250 CCM. Przy okazji, silniki 125 i 250 ccm do zetek są lata świetlne nad tymi 125 poziomymi badziewiami, dla tego też kosztują 1300 za 125 i 1800 za 250 ccm, ale za jakość się płaci. Dodatkowo w 250 ccm jest zastosowany wałek wyrównujący, który niweluje wibracje, dodatkowym plusem jest rozrząd ohv, wytrzymałość takiego rozrządu w tych silnikach wynosi około 300-400 tyś km. Silnik, jak mnich sam zapodał jest na łożyskach kulkowych (ale, który silnik jest wykonany na panewkach w pojemnościach 125 ccm???) i jest to jego największa wada, przez co wytrzymałość takiego silnika wynosi około 60-90 tyś km (naprawa 100-150 zł), przy 250 ccm nie wiadomo jeszcze, bo nie jest sprawdzony na takim dystansie, ale można dodać dobre kilka procent na + albo do zajechania układu korobowo-tłokowego.
Więc na plus dla zetki JAK NAJBARDZIEJ MOŻNA ZALICZYĆ najbardziej udane chińskie silniki jakie istnieją, możliwość tuningu AŻ DO 250 CCM CHŁODZONEJ CIECZĄ oraz tego, że można bez problemu jechać przelotowo 80 km/h (125 ccm) 100-110 km/h (250 ccm). Udana jest również stabilna konstrukcja, w ogóle nie łamliwe plastiki, które wykonaniem są krokiem milowym ku japońskim motocyklom. Przez 8000 km (a to niewiele) zetka jest w stanie salonowym, prócz rysek na baku, a dbana jakoś szczególnie nie była. Zastosowano nawet dobre ogumienie, tylne amortyzatory oraz wygodną kanapę. Silnik 50 ccm, jest tragicznie słaby i posiada bardzo małą prędkość przelotową. (coś jak gb street) Spalanie 50 ccm wynosi 2l/100, 125 cm 2,3-2,5l/100, a 250 ccm 2,5-2,8l/100, co jest świetne.
Ostatnio zmieniony sob 15 paź, 2011 przez
Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]

[/center]