• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Wyrejestrowanie

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
prezes
Zasłużony
Zasłużony

Wyrejestrowanie

Postautor: prezes » śr 21 wrz, 2011

Siema chłopaki. w przyszłym tygodniu chcę kupić autko co będzie mi służyło do rajdów po bezdrożach i nie tylko :) egzemplarz już mam upatrzony tylko mam wątpliwości. ubezpieczenie auto ma do kwietnia - czyli wszystko fajnie, tylko że jak go kupię to mam 30dni na przerejestrowanie pojazdu. co w przypadku gdy tego nie zrobi w w/w czasie? Nie wiem jak długo wytrzyma auto, ale będe chciał je oddać do kasacji, żebym mógł wyrejestrować auto i wypowiedzieć umowę OC przed czasem, żeby mnie potem nie ścigali.

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Wyrejestrowanie

Postautor: piotrek350 » śr 21 wrz, 2011

Najprostsza i sprawdzona metoda.. na umowie nie wpisuj daty zakupu :D bo jest takie miejsce, na date. I tu nic nei wpisuj albo wpisz jakąs przyszlą date ;)
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » śr 21 wrz, 2011

prezes, teoretycznie 30 dni a praktycznie różnie bywa. Po zakupie 14 dni masz by iść do skarbówki, 30 dni po zakupie ubezpieczyciel MOŻE się tobą zainteresować w celu przeliczenia składek na nowo dla ciebie, choć nie musi ;] wiem bo czytałem o tym parę nocy zastanawiając się nad zakupem pewnej fury dla siebie.

Awatar użytkownika
prezes
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: prezes » czw 22 wrz, 2011

piotrek350 pisze:Najprostsza i sprawdzona metoda.. na umowie nie wpisuj daty zakupu :D bo jest takie miejsce, na date. I tu nic nei wpisuj albo wpisz jakąs przyszlą date ;)

tak tylko w tym przypadku musiałbym dogadać się z byłym właścicielem żeby auta jeszcze nie wyrejestrowywał. I co w przypadku kontroli drogowej? - pokazuje umowe kupna bez daty?

adrol

Postautor: adrol » czw 22 wrz, 2011

w przypadku kontroli pokazujesz dokumenty samochodu i prawo jazdy. Z umową to tak jak powiedział piotrek, najprostszy sposób. Jeśli wszystko zrobisz legalnie, to po 14 dniach skarbówka zacznie naliczać odsetki.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pn 26 wrz, 2011

JA teraz będę kupował moto to też będę gadał z gościem by mi daty nie wpisywał bo nie mam na razie hajsu na przerejestrowanie ubezpieczanie i takie tam pierdoły bo to chcę postawić na siebie a jestem niepełnoletni i nie mam żadnych zniżek itd więc trochę będzie mnie to kosztować a jeszcze tłumaczenia papierów itd :/
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Wróć do „Moto-topic”