• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Porada

Rozmowy o motoryzacji.
ogarr 900
Amator
Amator

Porada

Postautor: ogarr 900 » czw 10 kwie, 2014

Witam mam dla was pytanie, a może porade. Czy opłaca mi się tuningować ogara 900 mechanicznie i optycznie czy lepiej go sprzedać i kupić coś w 2t bardziej podatnego na tuning?
Doradzi ktoś coś? xd

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Porada

Postautor: Yato » czw 10 kwie, 2014

kupuj większy silnik i lepiej na tym wyjdziesz niż na 50 ccm w 2t tuningowanym ;)
:)

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » czw 10 kwie, 2014

Tuningowane 2T sypie się cholernie częściej niż seryjne, m. in. skrzynia biegów jest przystosowana pod max 10KM, a wsadzając mu choćby 70 już masz z 12, nie mówiąc tu o kolejnych przeróbkach. Do tego dochodzą koszty spalania i oleju do mieszanki.
Rób Ogara :)
Bayeriche Motoren Werke

ogarr 900
Amator
Amator

Postautor: ogarr 900 » czw 10 kwie, 2014

Ale mi chodzi o skuter 2t (aerox, katana, apka sr, speedfight)

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » czw 10 kwie, 2014

Jeden ch**, to przecież z jednej fabryki idzie :p
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Postautor: Daniel557 » czw 10 kwie, 2014

Według mnie to lepiej grzebac przy ogarze. Kumpel ma skuter 2T, coś tam przerabiał, wkładał większe cylindry i sypie się to dziadostwo niesamowicie. Raz chociażby było tak, że założył cylinder, docierał delikatnie jeździł nie więcej niż 30km/h (za*ebać się szło gdy jechałem za nim) i rozpierdykał się cylek po 300 km i na nowo wymiana, potem poszło sprzęgło, potem kopka i tak w kółko. Lepiej już odłożyć i kupić silnik 110-125 i mieć spokój :D

Awatar użytkownika
pan_dziobak
Majster
Majster

Postautor: pan_dziobak » czw 10 kwie, 2014

ogar jest bardzo dobra bazą do tuningu optycznego. mechanicznego z reszta też. wystarczy troche dobrego gustu i wyczucia i mozna odpierdolić takiego customa że większośc roxów, jogów, sr sie zsika olejem. Wiadomo, tuning kosztuje, zalezy co chcesz osiągnąć. Jesli chcesz z ogara zrobić hardcorowego customa to na codzienne dojazdy np. do szkoły moze sie już nie nadawać, ale na weekendowe przejażdżki i do lanserki jak najbardziej. Kilka tysięcy, stawiasz koło R1 na zlocie i wszyscy oglądają ogara. Lakiernik, sprowadzić ładne chromowane aluski do niego, albo gęsto plecione szprychowe na zamówienie, wąziutkie oponki, dedykowany wydech, oversizowe tarcze hamulcowe, położyć na glebie, jakaś kierownica sportowa, małe siedzenie, sportowe sety, customowe plastiki zrobione samodzielnie, xenony, soczewki, ringi.... i tak dalej i tak dalej :D Mozna sie pokusić o cały nowy przedni widelec np USD + clip on'y no opcji jest masa :) Pytanie tylko czy chcesz tuningowac czy obklejać naklejkami albo op***dolic w sticker bomba z allegro ;)
Loud pipes save lives

Wróć do „Moto-topic”