Po Polsce.
Dużo śmigamy po tamtych terenach, więc znam je doskonale.
Jak Roman na serwisie, to ja na rowerze śmigam.
120 km.
O 13.30 dostałem telefon od kupla, czy chcę jechać nad morze do Gdańska-Brzeźna.
Ja mówię, że ok.
A zamiast do Brzeźna i do domu pojechaliśmy do Sopotu i Gdyni. 14.00 się spotkaliśmy na trasie i ruszyliśmy do Gdańska Głównego. Tam na Plac Zebrań Ludowych i na Miszewskiego skąd na Hallera i prosto do Brzeźna.
Tam wjechaliśmy na bulwar i prosto jechaliśmy do Gdyni. Na sopockim Molo jest tłok więc śmigamy dalej.
Po klifie dojechaliśmy do Redłowa.
Tam do Gdyni Głównej i na sopocki Kamienny Potok. Stamtąd do Gdańska Oliwy, Osowy, Matarnii, Kokoszek, Bysewa do Czapel .
edit: Jadąc do domciu przejeżdżaliśmy przez ulicę po przejeździe dla rowerów. Dawid jechał przede mną. Było zielone światło i jechaliśmy. Z lewej strony facet wymusił pierwszeństwo ale na szczęście nie wjechał w Dawida. Zatrzymał się góra 10 cm. od kolegi. Gdyby Dawid nie podniósł nogi, byłoby po nim, a wylądowałby pod jakąś osobówką. Rowerzyści mają pierwszeństwo i mogą przejeżdżać. A ta osobówka skręcała w prawo, bo miała "strzałkę". Może wyjechać, ale MUSI ustąpić przejazdu rowerzyście. Mało brakowało..
Więc uważajcie!
Pogrubione to dzielnice Gdańska.
Trasa ok. 110-120 km.
Uploaded with ImageShack.us
Początek wyprawy.
Tam dojechać na Kępę Redłowską musieliśmy.
Tłok na Molo sopockim.
Kępa Redłowska
Kaszebsku Tableca.
Mój i Dawida.
Sopot (Bulwar Nadmorski)
Miejsce zakończenia wyprawy.