• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

GB Street vs. Romet Zetka

Rozmowy o motoryzacji.
Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: GB Street vs. Romet Zetka

Postautor: Blu » pn 17 paź, 2011

Mówisz ze 250 tam wejdzie?

250 ccm hondy cg 125, przerobiona na l/c, te same wymiary, mocowania, praca, rozrząd, tylko nie ma żeberek, wchodzi do zetki na plug&play, silnik 250 ccm, ma te same wymiary i mocowania co 125 ccm, a 125 ccm, ma te same mocowania, prócz jednego z przodu, co 50 ccm. Jak nie wiesz o czym się mówi, to się pierw dowiaduje, później się pęka ze śmiechu. Silnik 250 ccm, zastosowały 2 osoby z forum rometa 125, które po prostu go włożyły i wuala. (romet k125) U mnei na forum osoba ze swapem na 125 też jest.

Aaa co do tego silnika, to był ostatnio w ofercie diabolo, teraz jest tylko 250 ccm zwykła, ale na ohc, których nie polecam.

Proszę, o tym cały czas piszę.

http://allegro.pl/silnik-kpl-atv-250st-9e-woda-i1841107139.html

A teraz pękaj ze śmiechu.

Wszyscy, ale to wszyscy są młodzi liczy się tuning i prędkość

To po co biorą zamulone, 40 letnie czterosuwowe silniki?

A pomyślałeś o tuningu silnika zetki? Hahahha bez komentarza

Tak, a nawet napisałem kilka razy, że dla tak słabego i awaryjnego silnika, liczy dla mnie się jedynie upsizing, a najlepiej wymiana na inny, normalny silnik, bo na 72 ccm, czy na jakieś inne gówno, to bym bał się jechać poza miasto. Co do mocy i prędkości, albo do tego po prostu poczekam, albo wyrosnę z tego. Bo moc i prędkość i motorower, to nie ta bajka. Tym bardziej dla gówniarza, który jeździć nie umie.
Ostatnio zmieniony pn 17 paź, 2011 przez Blu, łącznie zmieniany 3 razy.
[center] Obrazek [/center]

Paweł.k
Uczeń
Uczeń

Postautor: Paweł.k » pt 04 lis, 2011

Moim zdaniem zetka ładniejsza ale gb też fajny osobiście wolałbym zetke
Jedno Âżycie, jeden cel, ÂśmigaĂŚ HondÂą CBR :D

zipp shock
Specjalista
Specjalista

Postautor: zipp shock » pt 11 lis, 2011

blurey jesteś śmieszny mam zippa shock na silniku 50 zrobiłem 10000km i wszystko ok zetke kolegi biore jak chce i kiedy chce teraz mam 110 i 6000km i też wszysko gra fakt silnik zetki 125 jest nowszej konstrukcji i ma 5 biegów .zetka 50 ma taki żałosny dziwięk że jak jedzie to choby była na prąd i dotego odblokowana na gps pokazała 64km/h jawką z 1975r bym cie wzioł , do zetki niema żadnego tuningu w polsce nawet głupiego cylindra a zipp przynajmniej shock sie niezłamie bazuje na motorze blaze buzz 110 tylko sie nazywa zipp i ma silnik 50 i co z tego że wsadzisz chiński 250 jak jak ja moge wstawić 187 4zawory i bym cie w lusterku nawet niewidział musze ci powiedzieć że jesteś człowiekiem typu "moie najlepsze wszystko inne gówn...o'.A niewiem czemu bałbyś sie wyjechać za miasto z cylindrem 72 mój kolega ma gb 72 ma zrobione 11000km wszystko działa i w wakacje robiliśmy trasy po 140km i wszystko ok.
DR.ALBONista rzÂądzi

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » pt 11 lis, 2011

No dobrze, ale co to ma do rzeczy? W czym jestem śmieszny? Że mam czelność mówić, że coś jest lepszego od twojego okropnego i nic nie mającego do rzeczy motoroweru, który by się pod tą 187403490 cm 4v złamał.

I wątpię, czy wziąłby go, bo na tym forum panuje kłamstwo mocy, w której ludzie bardzo wyolbrzymiają moc silników (stomp np.) i nie biorą pod uwagę w ogóle momentu. Wg. 3/4 forum, silniki te, gdyby oczywiście były dobre do większości sprzętów, miały by wg. was, jak wg. 3/4 portali 23 km. Czy mam mówić, że 250 ccm ma 23 konie...? <troll> Co mnie to po prostu interesuje, silnik pracuje i ciągnie jak diabły, więc jest mocny i już do tych konstrukcji na prawdę wystarczający. Do twojego pseudo motorowera nie powinno się wsadzać nawet 72 ccm. Ps. dziwny ten twój sprzęt, ale o gustach się nie dyskutuje.

http://www.autotrader.pl/pozostale-cros ... 116899773/

W rzeczywistości posiada około 18 koni mechanicznych, na niektórych forach dzieciaki piszą nawet o 28 koniach ahaha. Co do twojego silnika 187 ccm 4v, czyżby adro nagadał ci głupot o egzotycznych silnikach za grubą kasę, z małą wytrzymałością, nie nadającym się do turystyki i bardzo długiej pracy?

kolega ma gb 72 ma zrobione 11000km wszystko działa i w wakacje robiliśmy trasy po 140km i wszystko ok.

A no kurde kolega też ma, akurat rometa k125, zrobił w tym roku od lipca 10 tyś km i w wakacje robił po 500 km trasy no i jest jak nówka i nie wiem czemu miałby nie być jak nówka, a nawet lepiej, w końcu się dotarł i wibracje spadły. Ale planuje on zmianę na 250 ccm, przez wibracje, prędkość przelotową, moment obrotowy i moc, pozwalającą wyprzedzać pojazdy pod górę do prędkości realnej 100 km/h (licznikowo 120 około, zależy od licznika)

"moie najlepsze wszystko inne gówn...o'.

Temat przewodni tego tematu, to wykreślenie wad i plusów, porównanie, zbesztanie, oczernianie i osławianie dla kogoś, bo ktoś potrzebuje wybrać pomiędzy akurat dwoma motorkami, więc dorośnij i dowiedz się o sensie życia. :)

Gratulacje, że przebiłeś barierę 10 tyś k, dla mojego kolegi na k125 to jest nic i totalne zero, początek jakiejkolwiek eksploatacji.

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » pt 11 lis, 2011

Proponuję już zamknąć ten temat Camper już wybrał co kupi , więc nie potrzebne są tutaj jakieś nowe spory ;)

zipp shock
Specjalista
Specjalista

Postautor: zipp shock » sob 12 lis, 2011

a i przerabialiśmy z kolegą wsadzenie 200,250 do jego zetki i z tego niec niebędzie chyba że z przeróbkami zobacz sobie długość cylindra i głowicy w 50cm3 a teraz w 250.A złamać to sie może plastik w tej zetce popatrz sobie na motoorower sachs maddas w seri 50 z silnikiem poziomym a w angli zakładają własienie 187,201 bez żadnych przeróbek ramy to mi niewyjeżdzaj z złamaniem a ta super chińska 250 ma 16km i jestem ciekawy czy by wzioł te 145 z poziomym cylindreem http://www.youtube.com/watch?v=zFPAKUEuVCE http://www.youtube.com/user/mpaknomizei ... zwm19PHftQ i ta 250 niepujdzie więcej niż 130km/h tak jak zipp tracker 250.
DR.ALBONista rzÂądzi

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » sob 12 lis, 2011

Nie warto patrzeć na silnik 50 ccm. Silnik 125 ccm, który w zetkach jest standardowo, posiada identyczne wymiary, co 250 ccm.

250 ccm posiada 17,4x koni mechanicznych i potężny, prawie 19 nm moment obrotowy. (nsr 125 posiada 19,1 nm), zetka 125 8 nm.

250 niepujdzie więcej niż 130km/h

Coś w tym stylu, tak samo jak cbr 125 nie pojedzie więcej niż 120, 125 ccm nie pojedzie więcej niż 95-100 km/h, a seryjna tzr 50 nie przekroczy bariery 90 km/h. Hero honda z tym silnikiem jedzie równe 140 km/h, więc tyle pojedzie ten silnik, pewnie przez to, że moc maksymalna jest na drastycznie niskich obrotach. Zetka pojedzie nawet i więcej, bo waży mniej, moment obrotowy robi to, że hero honda ma od 0-60 3,5 sekundy, myślę, że Zetka miała by z 3,4 sekundy, a stompy i inne silniczki dwu krotność tego.

Nie dawaj mi egzotycznych silników, mi w tej dyskusji nie chodzi o wyścigi. Ta innova jechała około 125 km/h, reszta to błąd licznika, przy jego bardzo wysokim wychyleniu.

A i kolego, nie porównuj sachsów, do twojego badziewnego plastikowego tworu. :)

Awatar użytkownika
fistach96
Specjalista
Specjalista

Postautor: fistach96 » sob 12 lis, 2011

Powiem tak:
Zetka jest dla mnie ładniejsza od mojego Fightera (nie mówiąc już o GB). Ma ładniejszy bak i ciekawsze zegary. Nie ma też dzwonków/przerwy pod bakiem.
Fighter zbiera się lepiej od Zetki (obydwa oryginały). Kiedy jeżdżę na Zetce kolegi, to go trochę muli. Na 3 ma niewiele lepsze przyspieszenie niż ja na 4.
Zależy też, jak wysoki jesteś. Ja mam 185 cm wzrostu i zdecydowanie wygodniej mi się siedzi na moim sprzęcie. Zetka ma wyżej podnóżki i przez to mam kolana prawie że pod brodą.
Romet ma, moim zdaniem, ciekawiej brzmiący wydech.
To tylko takie moje spostrzeżenia. Każdy kupuje wg własnego gustu i poglądów. Osobiście teraz rozglądałbym się za czymś używanym, ale markowym. Nie jestem snobem, który się wstydzi pokazać na chińczyku. Po prostu wolę polegać na sprawdzonych rozwiązaniach.

zipp shock
Specjalista
Specjalista

Postautor: zipp shock » sob 12 lis, 2011

Ten mój badziewny zipp jest tak samo badziewny jak twoia super niezawodna,wytrzymała niełamliwa chińska zetka z dziwiękiem silnika elektrycznego tyle że zetke po 3-4latach będzie łapać rdza ,niewiem czemu zetka ktura jest przystosowana do 125 niezłamie sie z silnikiem 250 a zipp ktury pod inną zawą ma w seri 110 może sie połamać?,romet,zipp,kingway jest z jednej fabryki tyle że romet składany jest teraz w polsce ale i tak jest z tych samych części i jak powiesz że zetka jest lepszej jakości to sie chyba zesram ze śmiechu,śmieszy mnie jak mówisz że silnik 250 jest dobrej jakości bo kosztuje 2200zł jak silnik 110 hondy kosztuje jakoś 3500-4000zł to więcej niż twoia cała zetka a chiński 110 730zł to ciekawe ile by kosztował markowy 250 chyba z 4500-5500zł to niemów że ten silnik jest dobrej jakości i ciekawe czemu honda,kawasaki do dziś wykorzystujją silniki z poziomym cylindem jak są takie przeztarzałe,awaryjne,zamulone. kup ten 250 zamontuj go i dopero pogadamy bo dużo mówisz a jeździsz 50 ktura wyciąga 65km/h.
DR.ALBONista rzÂądzi

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » sob 12 lis, 2011

Te, ale co ty chcesz odemnie? Zaczynasz flejm, bo co?

romet,zipp,kingway jest z jednej fabryki

Jedna fabryka to, Yamasaki, Lifan, Senke, Loncin, Zongshen?

jak silnik 110 hondy kosztuje jakoś 3500-4000zł to więcej niż twoia cała zetka

A hondy te sprzedawane są w Azji, przeliczając kursy walut za około 3000 zł...

niemów że ten silnik jest dobrej jakości i ciekawe czemu honda,kawasaki do dziś wykorzystujją silniki z poziomym cylindem jak są takie przeztarzałe,awaryjne,zamulone

Czemu mam nie mówić, że jest dobrej jakości? Kosztuje swoje, montowany jest też do sporo pojazdów, od crossów, po Hero Hondy. Silniki hondy z poziomym cylindrem to silniki legendarne o niebywałej wytrzymałości, ekonomii i spalaniu. Ty takiego silnika nie masz. Dla tego też, twoje silniki kosztują 500 zł w Polsce od chińskich fabryk typu fdsnfd, kiedy chińskie cg 125 kosztują 1300 zł a cg 250 1800 zł i na prawdę posiadają wytrzymałość, wierną oryginałowi. :)

Ten mój badziewny zipp jest tak samo badziewny jak twoia super niezawodna,wytrzymała niełamliwa chińska zetka z dziwiękiem silnika elektrycznego tyle że zetke po 3-4latach będzie łapać rdza ,niewiem czemu zetka ktura jest przystosowana do 125 niezłamie sie z silnikiem 250 a zipp ktury pod inną zawą ma w seri 110

Nie rozumiem, o czym ty piszesz, po co to piszesz, gdzie ja powiedziałem, że twój śmieszny motorek może się złamać itp. A badziewny, to prawda. Czy będzie łapać rdza, tego nie wiem, wiem tyle, ze włączyłeś tryb "moje jest najlepsze". Tryb offence, a raczej tryb dziecko z gimbazy.

kup ten 250 zamontuj go i dopero pogadamy

NIE MAM najmniejszego zamiaru. Za drogo, ten silnik kosztuje tyle co połowa zetki.

bo dużo mówisz a jeździsz 50 ktura wyciąga 65km/h.

A twoja brynka to co? 70 km/h pojedzie? Oczywiście nie mówię o 110 ccm, gdzie najchętniej napuściłbym na ciebie znajomego, by przywalił w ciebie autem, byś spier*olił sobie życie przez głupotę. Ostatnia kwestia, JAK JA MAM DUŻO NIE MÓWIĆ W TEMACIE O ZETCE VS COŚ TAM, GDZIE TRZEBA DUŻO MÓWIĆ????

Ostatnia rzecz

W rzeczywistości byś nawet swoim przed mutacyjnym głosikiem nic nie pisnął, idź uczyć się do przyrody w podstawówce i ORTOGRAFII.
Ile masz lat? 12-13? 13-14?

Wiem, że ciebie od środka skręca, że coś nie tak powiedziałem na coś, co posiadasz, bo jak tak można. Ale wyrośniesz z tego mały.

Brzmisz, przekładając na rzeczywistość jak on

http://www.youtube.com/watch?v=52cLff9cj-w
Ostatnio zmieniony sob 12 lis, 2011 przez Blu, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fistach96
Specjalista
Specjalista

Postautor: fistach96 » sob 12 lis, 2011

Blurey, daj spokój. Nie warto kłócić się o to, który motorower jest lepszy. Gdyby jeden z nich miał być porządny, to nie kosztowałby tyle co każdy chińczyk. Porównaj sobie np. Bartona FNX 125 z Hondą Varadero 125. Tu masz różnicę cen: FNX - 4399zł, Wiaderko - 19700zł. Varadero przejedzie 150 000 km, a Barton 15 000. Tu można szukać różnic w wykonaniu, a nie pomiędzy Zetką a Ogarem.

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » sob 12 lis, 2011

Temat zamykam.

Wróć do „Moto-topic”