• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Sakwy NAXA

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: Sakwy NAXA

Postautor: kuba2354 » pt 15 lip, 2011

A to ja muszę założyć. ;P Teraz zbieram na A1, Zongsheng 125 i wyprawę do BT. ;D

Koszta?? hmm... Liczmy. ;D

Damy radę??!!
Tak, damy radę!! ;D

1200+ 162 zł - (A1 [OSK Michał ] + egzamin w PORD ) 1362zł. ;D

600 zł - (silnik)

1200zł - wyprawa w góry (paliwo, nocleg, wyżywienie, pamiątki, dodatki)

1362+600+1200= 3162zł. +/- 200 PLN. ;D trochę tego jest. ;D Ale się opłaca. ;D

Trasa wyprawy (plan)
HONDA !

2T mooooc xd

http://zyciebikera.blogspot.com/ <-- mĂłj blog. : )

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » pt 15 lip, 2011

Mam jedno pytanie jeśli wsadzasz silnik 125 to poco robisz a1 ??
Obrazek

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Stunti pisze:Mam jedno pytanie jeśli wsadzasz silnik 125 to poco robisz a1 ??

Po to, bym mógł zagranicę śmigać. ;D Mam kartę, ale to:

*nielegalne na 125cm3
*zagranicę nie pojadę

A prawko to prawko. ;D Jest legalnie. ;D
HONDA !

2T mooooc xd

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Ale ty chcesz rejestrować od nowa na motocykl??
Obrazek

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Stunti pisze:Ale ty chcesz rejestrować od nowa na motocykl??

No co ty. ;D Będzie inny silnik, ale prawko warto mieć, bo jak wpadnę na A2 czy A4 (autostrady) to mogę jechać, a jak mnie policja zatrzyma, to będę miał prawko i jakieś wytłumaczenie. I będę mógł na Słowację pojechać.;D A pozatym się przyda, Może se kiedyś Varadero kupię ;D
HONDA !

2T mooooc xd

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

A ok rozumiem o taką odpowiedz mi chodziło:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » sob 16 lip, 2011

No to się szukuje podróż :)
Podziwiam :D

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » sob 16 lip, 2011

kuba2354, SOry ale wedlug mnie to idioctwo ... i tak nikt ci tej kasy za ten silnik nie zwroci jak bedziesz sprzedawal a wrecz przeciwnie ludzie jak upuja synowi np. 1 motor i czasami decyduja sie na uzywane wola silniki 50cm3 ... wiem bo sam moj motor sprzedalem tylko ze wzgledu na to ze byl to 50cm3 a nie 72 ;)

A zamiast wycieczki za tyle i ogolem lepiej zacznij zbierac odrazu na viadro zobaczysz ze to ci sie bardziej oplaci

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kuba2354 » sob 16 lip, 2011

RADI pisze:kuba2354, SOry ale wedlug mnie to idioctwo ... i tak nikt ci tej kasy za ten silnik nie zwroci jak bedziesz sprzedawal a wrecz przeciwnie ludzie jak upuja synowi np. 1 motor i czasami decyduja sie na uzywane wola silniki 50cm3 ... wiem bo sam moj motor sprzedalem tylko ze wzgledu na to ze byl to 50cm3 a nie 72 ;)

A zamiast wycieczki za tyle i ogolem lepiej zacznij zbierac odrazu na viadro zobaczysz ze to ci sie bardziej oplaci

Romet ma dożywocie, więc...
A na dobre Varadero muszę z 4500-5500 wywalić. A jeżeli mogę coś zrobić za 3/5 tej ceny, to czemu nie. ;) Ale Romet nie będzie przerejestrowany. A po co prawko? Żebym jeździł na legalu, bo planuje dalsze wyjazdy. Być może na Romecie, albo na czymś innym. :) A jak będę sprzedawał, to na 50 zmienie. I już. :D
HONDA !

2T mooooc xd

Awatar użytkownika
imbirek
Majster
Majster

Postautor: imbirek » sob 16 lip, 2011

Tyle, że jak wstawisz 125 i będziesz śmigał mając A1 a Romet będzie zarejestrowany na 50 to się mogą czepić bo płacisz mniej. Chodzi mi o to, że opłaty na motorower są mniejsze niż na motocykl :) Tak mi się zdaje :P
"ChoĂŚ bym PĂŞdziÂł CiemnÂą DolinÂą,
ZÂła SiĂŞ Nie UlĂŞknĂŞ -
Bo Halogen W MotĂłrze Mym Tkwi..."

MĂłj Ogar 900 --> http://imbirek22.mojemoto.pl/ (komentarze mile widziane) ;)

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kuba2354 » sob 16 lip, 2011

A to już kij z tym.. ;P Ja tam muszę to zrobić i tyle. ;D

[ Dodano: |16 Lip 2011|, o 12:37 ]
04.06.11 moim niezastąpionym pod każdym (no może prawie) względem wybrałem się do Ostrzyc, Szymbarku, Wieżycy itp... Czyli Szwajcaria Kaszubska. Około 9 o`clock wyjechałem z mojej fortecy na stacje benzynową. Tam zatankowałem za 15 zł dziewięćdziesiątki piątki. Potem pojechałem przez Żukowo na Kartuzy powiatową 211. Oczywiście w Żukowie korki. Jechałem, jechałem przez Borkowo, Borowo, Dzierżążno do Kartuz. Między tymi ostatnimi dwoma miejscowościami zrobiłem krótką przerwę dla odpoczynku silnika, który miał jeszcze zrobić koło 80 km. W końcu dobiłem do Kartuz, z których wjechałem w powiatową 228 (?). Przez Ręboszewo dojechałem na Złotą Górę. Tam 10 min. przerwy. Porobiłem foty na Jezioro Brodno Wielkie i ruszyłem na Ostrzyce. Dziurawa droga ale kręta, ma wiele fajnych winkli, na których można się poskładać W końcu dobiłem. Rozłożyłem karimatę, wyjąłem poezje Leśmiana i czytałem. No i się opalałem. Robiło się nudno więc pojechałem do Szymbarku. Góra ok. 10-12 %. Tam jechałem koło "Kotwicy" (dyskoteka) i jechałem pod CEPR (Centrum Edukacji i Promocji Regionu). Tam jest najdłuższa deska świata, dom do góry nogami itd.. Tam miałem jedną z najgorszych przygód w moim życiu. Szła grupka ludzi pewno około 100 osób. Szli grupkami około 10 m. od siebie. Wyprzedzam tą grupę i zza winkla wyskakuje mi auto. Schowałem się między tą grupę. Mało brakowało a bym potrącił człowieka i rozwalił bym machinę. Uch... ale się udało. Wtedy pojechałem znowu na tą wielką górę. Tam wbiłem neutral i się toczyłem. Miałem koło 60 km/h. ;D Hamulce ma jak brzytwa. Na dole skręciłem w prawo na Wieżycę. Tam się znajduje najwyższy szczyt Kaszub - 329 m.n.p.m. Tam już jechałem w kierunku DK 20. Po drodze był piękny winkiel 180 st. Złożyłem się i nie zahaczyłem stópką centralną, którą wczoraj zdemontowałem. Wtedy skręciłem na Gdynie (DK 20) i jechałem i jechałem aż zajechałem do Borcza. Tam wjechałem na stację i poszedłem do baru "Oberża Cztery Pory Roku" Tam zamówiłem zupkę pomidorową i małą colę. 11.50 PLN. Nażarłem się do syta. Patrzę i przyjechała POLICJA! Obserwują mego Rometa, ale to dziwnie dość wyglądało. Wchodzą do baru i myślę, że jest coś nie teges... Ale zamówili sobie obiadek. Uff... Zjadłem i pojechałem na Żukowo. Policja jechała za mną. Wyszli za mną i jechali za mną. Jechałem koło 45-50 km/h i mnie wyprzedzili. W Żukowie wjechałem do babci. Porozmawiałem, napiłem się i pojechałem. Dojechałem do Leźna cały i zdrowy. Romet spisał się na medal mimo, iż dziwnie odpalał po krótkim postoju i podczas ruszania na 1. dziwnie chodził tak, jakby chciał zgasnąć. Ojciec mi mówi, że jechać mogę, ale jak coś nawali to prowadź go to 40 km.;D Zrobiłem 94 km., a miało być 73. ;) 21 km więcej. ;D Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

HONDA !

2T mooooc xd

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » sob 16 lip, 2011

kuba2354, za***biście tak sobie pojeździć :) Też tak bym chciał ale boje się bez GPS-a jechać :P

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » sob 16 lip, 2011

Szczepan, mam podobnie. A co do wycieczki to super!
Obrazek

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » sob 16 lip, 2011

Ja się nie boje jeździć bez gpsa, bo niby czego? ludzi o droge boicie sie spytać? ja tam do najlizszej wiochy mam 2km, a jak jade pojeździć to robie min 50km

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » sob 16 lip, 2011

SLU, ja wczoraj patrzę na licznik a zrobiłem 70 km w 1,5 godziny :P A ludzi jeszcze nigdy o drogę nie pytałem ale jak bym się gdzieś zgubił to na pewno bym zapytał :) A pojeździć motorem to ja lubiłem od dziecka :) Przynajmniej tak rodzice mówią :D

Wróć do „Moto-topic”