• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Motorowery z AM6

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Motorowery z AM6

Postautor: piotrek350 » śr 26 sty, 2011

Panowie, te moto co podaliście(nie wszystkie) są jak już patrzyłem malo dostępne, na allegro jest tego mało. Najwięcej jest yamahy dt, apirilie itd. Na koniec polski nie będe jechał po moto bez przesady, muszę szukać w warmińsko-mazurkim i podlaskim. Jka ktos zna jakieś giełdy, komisy z motocyklami to niech napisze, ale z tych woj co podałem.

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » śr 26 sty, 2011

piotrek350, a ile tak szczerze możesz wydać na taki motor bo może bym coś znalazł dla ciebie
Obrazek

Awatar użytkownika
Ogarek75
Praktykant
Praktykant

Postautor: Ogarek75 » śr 26 sty, 2011

AM6 ma jeszcze Gilera Eaglet, Mój kolega ma taką i powiem że jest bardzo wygodna, ładna i szybka. Naprawdę polecam! :]

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No tak do 3,500tyś zł
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » śr 26 sty, 2011

Aha to będę tobie szukał moto i dawał znać ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wielkie dzięki Stunti, o to chodzi :)

Tutaj macie moto mojego kolegi, sprzedaje gdyż jest bardzo drogie w utrzymaniu, cylinder co sezon wymienia bo mu rozrywa, paliwo lotnicze leje dał mi sie śmignąć i leciałem ok 140
http://allegro.pl/derbi-gpr-nude-70-50- ... 09287.html
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Der ... Nude/28462
Razem z moto i całym tuningiem plus części które wymienia wyniosło go to ok 20tyś zł
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez piotrek350, łącznie zmieniany 2 razy.
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Aleks
Uczeń
Uczeń

Postautor: Aleks » śr 26 sty, 2011

Ogarek75, niestety o ile głos dwusuwa powiedzmy jeszcze do ściga może pasować, to chopper czy cruiser musi być czterosuwem, najlepiej niskoobrotowym.

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » śr 26 sty, 2011

Ta, leje paliwo lotnicze. Od śmigłowych czy odrzutowców? haha <wysmiewacz> Jako paliwo lotnicze stosowana jest praktycznie czysta nafta co diesel ledwo na tym pojedzie a co dopiero moplik. 'Z uwagi na niską liczbę cetanową i liczbę oktanową, jest nieprzydatna do zasilania silników zarówno o zapłonie iskrowym (benzynowych), jak i samoczynnym (wysokoprężnych – Diesla)'. Wikipedia. Skończ z tymi bajkami bo mi się śmiać chciało.
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez ZiomeK, łącznie zmieniany 1 raz.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » śr 26 sty, 2011

Aleks, popieram Cię. Chopper musi mieć ten dźwięk...
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ziom97, boże po twoim wieku widać że jeszcze pewnych żeczy nie jesteś wstanie załapać, nie leje na czysto tylko miesza to z 95 i olejem, to są bardzo małe ilości tego paliwa. Nie wiem dokładnie jakie to paliwo tYlko wiem że ma coś 110 oktanów. Wlał tylko raz polatał troche oczywiście szybciej ale ze skutkiem rozerwania cylindra ponieważ ciśnienie było tak duże ze pierdykną.
Oczywiste jest to że samego lotniczego nie wleje bo to wogle nie będzie chodzić. Ten gościu ma większe pojecie o tuningu i mechanice że tego sobie wyobrazić nie można, ale on się nie bawi na chińczykach, wejdź na jego profil pj, ma on jeszcze 2 bmw z czego sam je tuningował.

Awatar użytkownika
tomek96
Majster
Majster

Postautor: tomek96 » śr 26 sty, 2011

piotrek350 pisze:Wiek: 16

Ja na twoim miejscu nie bawiłbym się w 50cm3 tylko zrobił A1 i 125cm3.tylko to trzeba troche wiecej kasy :/

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Powiem Ci że kiedyś nad tym myślałem ale doszedłem do wniosku że się to wogle dla mnie nie opłaci, ponieważ mam bardzo daleko do jakiejś szkoły jazdy gdzie akurat kategoria a1 i nigdzie nie ma.

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » śr 26 sty, 2011

piotrek350,
Czemu ?? Zrobisz sobie A1 i kupisz CBR 125 ( Np. ) wtedy myśle że lepiej ci to wyjdzie bo spalanie 3l/100 i cbr to 4t i da się ją dostać w granicach 3 - 4 tys .
NP.
http://allegro.pl/cbr-125-2004-super-st ... 51766.html
http://allegro.pl/honda-cbr-125-i1423169761.html
http://allegro.pl/honda-cbr-125-tanio-i1413698326.html
http://allegro.pl/honda-cbr-125-125r-20 ... 45393.html

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » czw 27 sty, 2011

piotrek350, no to nie pisz, że leje 'paliwo lotnicze'. Napisać należało, 'że miesza z 95 i ON' i by bylo ok.

Wróć do „Moto-topic”