• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Kingway Lander/Mikilon 250 Enduro.

Rozmowy o motoryzacji.
Sp3r
Majster
Majster

Re: Kingway Lander/Mikilon 250 Enduro.

Postautor: Sp3r » wt 16 kwie, 2013

Niestety, sprawa z kupen się na trochę przestawi - auto siadło i do maja na motocykl muszę poczekać, eh, no nic. Co do Yamahy, to stanowczno odpada - w ogóle mi się nie podoba. Dalej się zastanawiam nad MZ, lub Lander - co do Baja i Hyosung. Hyosung'a miałem, bardzo fajny sprzęcik, ale taki sobie. Baja bardzo fajny sprzęt, dzwoniłem nawet o jedną po sprzedaży mojego, ale już nie było. Dalej po głowie mi więc chodzi Lander, albo MZ'ta. XT odpada zdecydowanie.

Awatar użytkownika
jablon01
Weteran
Weteran

Postautor: jablon01 » czw 18 kwie, 2013

no aż tak źle to nie będzie ale jednak to jest małe moto jak byś miał możliwość przymieżenia sie do crs 125 lub 50 lander jest troszke wyższy do siedzenia ma 89cm więc weś miare i sprawdź do kąt ci sięga a pozatym lander dobry sprzet na allegro widziałem ostatnio za 2600 ale używka czerwony :P

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » czw 18 kwie, 2013

Ta, też widziałem tego czerwonego : D Co do CRS'a, to myślę, że będę miał możliwość. A tak ogólnie, w "dane techniczne" jest podane, że ma 1,274cm, a yamaha DT troszkę mniej, to nie wiem - albo kierownica jest w cholere wysoko, albo kij wie co :D Na DT 80 siedziałem i było nawet wygodnie. No nic, to wpadne do sklepu rometa i przymierze się do CRS'a.

Awatar użytkownika
jablon01
Weteran
Weteran

Postautor: jablon01 » czw 18 kwie, 2013

jeśli crs będzie prawie idealny to lander będzie idealny :P

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » pt 26 kwie, 2013

No cóż, na 80% w niedziele zawita do mnie Lander.

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » ndz 19 maja, 2013

No cóż, robi się cieplej i cieplej, a ja dalej nie mam na czym latać, no chyba że na fullcrossie 125, który został i służy wiernie. Ale... Dzisiaj na 17 jestem umówiony, żeby oglądnąć Landera, ale wiadomo - jade z zamiarem kupna. Mam nadzieję, że się nie rozczaruje.

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » ndz 19 maja, 2013

Zrobilem 500km na marne, a właściciel chyba myślał, że skoro tyle jade, to jestem na tyle głupi, że go od niego kupie - w ogóle się nie zgadzał stan jaki pokazywał na fotkach i mówił przez telefon, ale mniejsza... Jedno jest pewne, za tydzień jade kupić Landera nowego :) Z bliska zrobił na mnie zaje biste wrażenie, ze się tak wyraże. Nie wiem kto tam pisał, że jest mały, ale jajco prawda. Mam wzrostu 180 i jest akurat. Może z 5cm niższy od Hondy CRF SM, rzecz jasna wersja SM Landera - a kapcia z tyłu, to ma ogromnego :) No nic, za tydzień jade kupić na sto procent nowego, pierdziele MZ'tke, chociaż nie widziałem. Wystarczy mi wrażenie Landera i do moich potrzeb będzie wystarczający.

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » śr 29 maja, 2013

Dzisiaj zakupiona nówka, tylko musiałem czekać ponad 1h na złożenie, prócz Pana, który wyraźnie składał z niechęcią, to wszystko jest jak najbardziej w porzadku po małych poprawkach, tnie super. Jest wielkości praktycznie jak większość SM w kategorii do 350ccm, ciut niższy od hondy crf. Na każdym biegu przyśpiesza, nie zwalnia. Zajebistość - martwie się tylko o to, że strasznie szybko się nagrzewa, to normalne w motocyklach chłodzonych cieczą?

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 29 maja, 2013

nie ,ale jak jest na dotarciu to luz ,płynu jest dostatek ? z ciekawość ile dałeś?

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » śr 29 maja, 2013

Wiadomo, na dotarciu - nówka. Płynu tam jest trochę, nie zmieniałem, jest ich z salonu. A no cóż, nie będę ukrywał ani się chwalił, bo nie ma czym - jest na allegro wersja Supermoto za 3500zł. Jeżeli sam pojedziesz, to nawet Ci 100zł mogą urwać :) Jest możliwośc złożenia na miejscu przy Tobie, bądź kupienia gotowca. Został jeden pomarańczowy i w cholere białych. Ja wziąłem ostatni czerwony. Już myślałem, że coś nawala, że tak szybko się rozgrzewa silnik, bo nie wiem - nigdy nie miałem chłodzonego cieczą. Ale tak to idzie super.

Wróć do „Moto-topic”