• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Samochody nasze / naszych rodziców.

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Re: Samochody nasze / naszych rodziców.

Postautor: Wilku1122 » wt 26 lip, 2011

Rodzice audi a4 b5 sline 2000r 1.9 tdi 110km brat bmw e46 320d 136 km ;)
PIEC!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 26 lip, 2011

Dla mnie Audi forever <3 A najchętniej RS4 B5 2.7 bi turbo 380KM na serii + chip i wyciągniesz lekko 420KM :P
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Wilku1122 » wt 26 lip, 2011

brukx, mmmm rs4 i 420km miaazgaaa ;d
PIEC!

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » wt 26 lip, 2011

brukx pisze:Dla mnie Audi forever <3 A najchętniej RS4 B5 2.7 bi turbo 380KM na serii + chip i wyciągniesz lekko 420KM :P

To już lepiej tupolewa kupić, na to samo wyjdzie z mocą.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

SLU, Z ceną pewnie też :P Ale wiesz, nie chcę z siebie zrobić "pieczonej kaczki po Smoleńsku" :D xd

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » wt 26 lip, 2011

Każdy kto ma audi to mówią że kasiasty :D Ale też nie przesadzajcie, przecież auta moich rodziców też znów nie są jakimiś furami, tylko zwyczajne samochody, które można spotkać na drogach.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » wt 26 lip, 2011

e91 jeszcze nigdy nie widziałem na żywo ;d

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » wt 26 lip, 2011

E moderatorzy ale offtop co nie? :D

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » wt 26 lip, 2011

i tak tu się postów nie nalicza a można powiedzieć że rozmawiają cały czas na temat aut rodziców :P przyszłych ;d

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » wt 26 lip, 2011

choinka, w moto topic sie licza ale co z tego, to dział do luźnych rozmów ;)
wracając do tematu:
pierwsze autko rodziców a dokładniej ojca - fiat 126p, rocznik '82. silnik igła bo tatko ma smykałkę do tych rzeczy, z blacharką gorzej, dziura w bagażniku 0,5m x 0,5m :D ahh ten klimat :D poszedł w 2005 roku do znajomego za 50 zeta by żona miała czym dojeżdżać do pracy :) na drugi dzień tatko pojechał po autko z ogłoszenia. Ford Mondeo mk1, 1.8 16V, 115km. Och jaki ja byłem wtedy podjarany :D wtedy mondki mk1 stały po 10k, kupił za 8,5k z kompletem zimówek na stalówkach, mapa polski, ksiazka oryginalna od forda tyle ze po niemiecku, cukierkami Kopiko w schowku i pare innych bzdetów, czyli wzial auto jak stalo :D pierwsza przejazdzka - bajka :D przesiasc sie z 22 konnego autka do 115 mmm :D służy nam do dziś, przebieg na tą chwilę ponad 260k i autko śmiga :D osobiście czasem nim jeżdżę jak tatko ma dobry humor i mi da :D jutro porobię jakieś fotki to pooglądacie :D

zapomniałem najwazniejszego - kombi, kolor blue petrol ale trochę ściemniał już, więc jest taki fajny ciemnoniebieski metalic ;]
Ostatnio zmieniony wt 26 lip, 2011 przez pavaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » wt 26 lip, 2011

Chymmmm

Ja wam powiem co mają moi rodzice :)

W całej historii pojazdów jakie posiadali rodzice znajdują się 2 autka :)
Pierwszy był biały używany maluch, który po pewnym czasie stał się za mały :)
Rodzice zaraz po wypowiedzeniu słów sprzedajemy znaleźli nabywcę który z tego co wiem niedługo po kupnie malucha po pijaku rozj**ał :/ No nic szkoda fiacika :/
Rodzice powiedzieli sobie że teraz kupią sobie nowe auto żeby służyło im lata :) Pojechali do salonu fiata i kupili cerwonego cinkwaka którym jeżdżą do dziś.
Nowy fiacik w oryginale miał silnik 700cc i został wyprodukowany jak i kupiony w 1995r. Fiat przez te wszystkie lata raz wylądował w rowie na czyjejś siatce co spowodował tata w zimie (kierowca zawodowy) i 3 małe zdarzenia które spowodowała mama :) Raz jak wyjeżdżała z garażu na wstecznym to tak się rozpędziła że przejechała przez pół podwórka i uderzyła centralnie tyłem w orzecha (została wymieniona klapa z szybą błotnik i coś ta jeszcze i dach udało się wyprostować), potem mama miała stłuczkę na parkingu ale nie wiem czy przodem czy tyłem :) A potem jak kiedyś wjeżdżała do garażu stanęła na górce i poszła otworzyć drzwi a nie zaciągnęła ręcznego ani nie włączyła biegu i auto zwyczajnie się stoczyło rozwalając drzwi czego skutki w ustawieniu drzwi są do dziś :)

Najpiękniejszym autem nie jest ale jakoś rodzice zrobić go nie chcą bo by chcieli kupić drugie ale siostra wchodzi w paradę bo ona też chcę ale zwyczajnie nie ma gdzie tego trzymać :/ Mamy jeden pojedynczy garaż w którym ledwo co można pogodzić cc z routerem :/

Wracam do cc
Aktualnie niestety ma z powrotem oryginalny silnik 700cc (ilość koni nie znana ale w każdym razie od 95r pewnie trochę tych koni pozdychało)
Miał wmontowany chwilowo silnik 900cc jednak nie był on nasz a tata będąc w Niemczech nabył silnik 1.3 turbo od rozwalonego cc (Tata mówił że cały tył aż do fotela kierowcy rozwalony i że niby gość mówił że wjechała nu w tył betoniarka)
I po kilku przeróbkach czym zajął się ogólnie serwis fiata (prywatny) koło Przemyśla siedział już w naszym cc silnik 1,3 turbo <radocha>
V-max licznikowe 160 i jeszcze się rozpędzał
Niestety nie tak dawno temu silnik 1.3 szl@k trafił i nie wiadomo co mu dolega (wypowiedź mechanika po rozebraniu i złożeniu silnika "h*j wie co mu jest, trzeba wymienić trochę rzeczy i będę wiedział co jeszcze mu trzeba) A była to robota przekraczająca cenowo wartośc ceny za jaką silnik był kupiony to tata zwyczajnie oddał silnik 1.3 na złom :(
Ponownie został wmontowany silnik 700cc na gaźniku sterowanym powietrzem :/ prawdziwa masakra :/ nie wiadomo co do czego jest
Masa przewodów w których jest sterowane powietrze które uwielbiają nie się przecierać a pękać lub wyskakiwać
Jest taka plątanina tego wszystkiego że przyjeżdżając do dwóch najbliższych warsztatów mechanicy i właściciele warsztatów odmawiają roboty przy tym silniku a właśnie jest z nim coraz gorzej :/

A więcej pisać już nie będę na tym temat bo ten silnik 700cc wygląda komiczniej niż ten 1.3

Sory że się tak rozpisałem pewnie po kilku zdaniach już odechciało wam się czytać :/

[ Dodano: |27 Lip 2011|, o 00:35 ]
v-max 700cc to 125 licznikowe i silnik się normalnie rzecz biorąc można by powiedzieć rozpada lub odlatuje :d
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

LOL :O Moi rodzice mieli 4 maluchy (biały, czerwony, niebieski i sraczkowaty xD) 3 poldoloty (biały wiśniowy, seledynowy). Seledynowego podpierdzielili nam z pod kościoła w taty imieniny. Potem tata był maluchem w Ostrowi Mazowieckiej i widział poloneza, spisał numery (po 1 miesiącu, szok! nasz polonez a tu 6 właściciel co się okazało na policji) i go śledził, goście zobaczyli że ktoś za nimi jedzie, dali w parnik i maluch wysiadł. Całą bandę złapali, z poloneza nam zwrócili koło zapasowe i bagażniki na dach. Reszta pocięta, rozkręcona i rozprowadzona po polsce. Goście za liczne kradzieże samochodów, okradanie domów i drobne rozboje poszli do pierdla na 8 lat, w tamtym roku wyszli (w 2002 ukradli). przed polonezem był jeszcze był VW Passat, rocznik 90' w kombi, którego rodzice sprzedali bo potrzebowali gotówki na budowę nowego domu, potem Toyota Carina II 2.0D, potem Daewoo Lanos 1.6, A teraz Audi A4. :)

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » śr 27 lip, 2011

Na początek powiem tak :D Mój tata jest listonoszem i średnio co 3 lata nowy samochód :D z jego opowieści pierwszym samochodem był Trabant, podobnież szedł jak głupi bo było to 600ccm :) No a potem 4 maluchy jak pamiętam 3 czerwone i 1 żółty :D Potem nadszedł na gadzinę Wartburga w gazie :P Następnie Poldżer też w gazie w kolorze red, gdy w Poldku poszło zawieszenie (efekt wożenia pustaków, cementu :D )Po poldzie nadszedł czas na Nissan Micra K11 z silnikiem 1.0 :D Legenda głosi że ojciec nie wyciągnął v-max z powodu że miał wypadek niedługo po jego kupnie, Micra kompletnie do niczego, cudem było że mój tata przeżył gdyż Ford Scorpio uderzył centralnie w niego. No i nadszedł czas na samochód który mam do dziś czyli Daewoo Lanos 1,6 w gazie :P Po kupnie z***ało się coś z silnikiem ale tata zna się na mechanice więc po pół roku był gotowy do jazdy :D Alę że jest listonoszem i ludzie by renty nie dostali to w tym czasie zakupił Mitsubishi Colt 1.5 ben. którym jeździł pół roku :D Aktualnie lanos ma ponad 201000 km a Mitsubishi przeszło w moje posiadanie i czasami pojeżdżę sobie po polnych drogach :D A i w innym garażu jest jeszcze ukryty malczan którego garuję co dzień jak nie ma dziadka :P

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » śr 27 lip, 2011

Szczepan, Lanos 1.6 w gazie to bardzo dobry samochód :D Ile poduszek masz? Ja miałem w swoim ABS, 2 el. szyby, El. lusterko pasażera, air bag kierowcy, Wspomaganie i tam jakieś duperele jeszcze :)

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » śr 27 lip, 2011

brukx, nie mam poduszek :D Ale mam BS, 2 el. szyby, El. lusterko pasażera, wspomaganie i inne rzeczy :D Ale nie wiem dlaczego mój chodzi jak samochód WRC czyli po prostu za***iście :P

Wróć do „Moto-topic”