• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Szybka trasa

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
szymi224
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Re: Szybka trasa

Postautor: szymi224 » wt 14 cze, 2011

Nie wiem co wy sie tak boicie. Ja jak jechałem na działkę 30km to jechalem caly czas 60-65km/h i nic nie było :>
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zum ... 500/120077

"zdaje sobie sprawe ze zlamalaem przepisy i narazilem innych uczestnikow ruchu drogowego na niebezpieczenstwo gdyz lubie za***rdalac"

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » wt 14 cze, 2011

Ja pierdo^e, piszę, że się boję jechać 70 i wyżej i się pytam czy coś się może stać przy TAKIEJ prędkości a nie 65...
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

samoo96
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: samoo96 » wt 14 cze, 2011

Ziom97, nic sie nie stanie.. :)
DoradziÂłem Ci coÂś..? :)
WciÂśnij 'pomĂłgÂł' albo postaw piwko..:)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/97134

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » wt 14 cze, 2011

NIc się silnikowi nie stanie , na całym gazie możesz jechać :D

Awatar użytkownika
szymi224
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: szymi224 » wt 14 cze, 2011

Weź troche na rozum chłopie. Jeżeli jedziesz 4x wiekszy dystans to i tak wychodzi na to , ze to ja bardziej silnik bm zajechał !!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zum ... 500/120077

"zdaje sobie sprawe ze zlamalaem przepisy i narazilem innych uczestnikow ruchu drogowego na niebezpieczenstwo gdyz lubie za***rdalac"

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » wt 14 cze, 2011

trasa 8km a ty srasz jakbys jechal na drugi konie cpolski... rozumiem jakies przygotowania jakbys jechał w trase 200km. ale 8km? ja moge jechac 50km w jedna strone non stop i nie stanori to dla mnie problemu a ty sie martwisz jak neiwiem,...
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » wt 14 cze, 2011

Ludzie ja nie rozumiem dlaczego tyle płaczu o te marne 8km? <glupek>
Ja jechałem 34km w jedną strone i non stop peły gaz do oporu i nic nie było, ciągle jechał tak samo. Tak chcwięc kolego nie martw się o swoje moto bo te 8km to jest nic dla tego silnika. Jeź ile tylko fabryka dała.
A jak sie boisz to powiedz im, zeby jechali 50km/h to może wtedy Ty wyrobisz..
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » wt 14 cze, 2011

8km? Ja tyle do sklepu robie. Ale uważaj bo może odpaść koło i urwać kierownica ! A tak na prawde, to nie ma się czego bać ja swojemu często daje i nic. A co do kumpli, to powiedz, żeby wolniej jechali. Ja ze swoim kolegą jeżdżę ma RG80 i zawsze ze mną jedzie nic nie odjeżdża.
Ostatnio zmieniony wt 14 cze, 2011 przez Pawlos312, łącznie zmieniany 1 raz.

olddriver
Praktykant
Praktykant

Postautor: olddriver » wt 14 cze, 2011

Ziom97 pisze:olddriver, myślę, że nie chodzi o wyścig, tylko oni standardowo po 80 latają, bez troski o to, że silnik pieprznie.
Co do tego 'bania się' to jak u was coś je^^ie, to se rozkręcicie, wymienicie, u mnie ojciec wgl nawet nie chce o tym słyszeć, stąd moje obawy, wybaczcie.
PS. Dziś zaliczyłem testy teoretyczne i jazdę na kartę <jupi> :D

Zaczęła się licytacja, kto ile przejechał z v-max i co z tego wniknęło, a raczej nie wniknęło - każdy pisze, że nic się nie działo. A przecież wszystko zależy od warunków (temperatury), silnika 50,72,110 czy 125, przebiegu, dotarcia, chłodnicy oleju, samego oleju itd. W zeszłą sobotę zrobiłem 290 km z Warszawy do Łodzi i z powrotem. Upał jak cholera, a ja w kurtce z ochraniaczami. Średnia prędkość wyszła mi 50 km/h - więc nie można powiedzieć żebym się lenił na trasie. W tej trasie nie silnik, lecz ja się zagotowałem. Moje uwagi:
1. to standardowe latanie 80 to się dopiero okaże w praniu
2. nie zmieniaj zębatek i nic nie kombinuj, a zwłaszcza przed samą jazdą. jak moto dobrze jeździ to nie usprawniaj
3. tak jak pisałem na dystansie 8 km różnicę między pierwszym a ostatnim można będzie liczyć w sekundach. nawet jak przyjedziesz na końcu to zanim odwrócą głowy żeby zobaczyć gdzie jesteś, będziesz przy nich.
4. z silnikiem nic się nie ma prawa dziać, nawet jeżeli będziesz jechał cały czas v-max
5. ojcu się nie dziw. masz moto żeby jeździć, ale też po to żeby o nie dbać. kiedy kumple będą wymieniać kolejne zatarte tłoki, pierścienie, cylindry możesz zapytać kiedy wreszcie się ponaprawiają, bo te ich sprzęty słabe jakieś . . . . może i szybko jeżdżą, ale jakoś krótko.
6.gratuluję zaliczenia
Ostatnio zmieniony wt 14 cze, 2011 przez olddriver, łącznie zmieniany 1 raz.
w sezonie 2011 - 1850 km na 72

Wróć do „Moto-topic”