• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Saochód dla mnie i dla mojej mamy

Rozmowy o motoryzacji.
Outer
Weteran
Weteran

Re: Saochód dla mnie i dla mojej mamy

Postautor: Outer » sob 30 lis, 2013

to że powyżej 15tyś może kupić w miarę młode i nie zjechane auto, jakąś Toyotę czy Hondę. Wolałbym 100razy Avensisa II niż starą a6 c4.

No widzisz, a ja wolałbym za 15 tysięcy zrobioną na miód c4 2.5 tdi w quattro.

też są, zdarzają się upierdliwe Laguny czy też Nissany Primery (jakbyś nie wiedział, a wątpię żebyś wiedział to Nissan niestety współpracuje z Renault :) )

Właśnie od tej współpracy z Renault, Nissan się skończył, robi gówno i się ludzie z tej marki smieją. Ostatnia primera p11 z genialnym sr20de była ok, p10 była bardzo dobra. p12 to śmiech na sali.

ale zaczynanie tematu od tekstu że nie ma dobrych francuskich aut jest trochę nie na miejscu

Jest i to naciągane jedno. 406. Reszta to padło.

Wolałbym 100razy Avensisa II niż starą a6 c4.

Avensisa 2 za taką cenę nie znajdziesz, tylko osranego trupa. A za zadbanego avensisa, tym bardziej bym chciał wyremontowaną starą a6 c4. Chociaż czy ja wiem czy rocznik 1998 w przypadku audi jest czymś starym.

Co do wachaczy, jakiej firmy sprzedajecie? gówno jongciong? Czy może codziennie schodzą lemfordery?

dziwne , ale popieram cie :D co do dobrych francuzów to dodałbym jeszcze 205 gti
Ostatnio zmieniony sob 30 lis, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran
Pojazd: CBF 500

Postautor: Dominxd » sob 30 lis, 2013

Outer pisze:No widzisz, a ja wolałbym za 15 tysięcy zrobioną na miód c4 2.5 tdi w quattro.

jedni wolą schabowego a inni truskawki :)

Outer pisze:Właśnie od tej współpracy z Renault, Nissan się skończył, robi gówno i się ludzie z tej marki smieją. Ostatnia primera p11 z genialnym sr20de była ok, p10 była bardzo dobra. p12 to śmiech na sali.

tu masz rację, ale mieliśmy Pathfindera 2,5 dCi, samo dCi już mówi że to Renault ale auto i tak było genialne, silnik za***isty, przez cały okres użytkowania nic w nim nie siadło a przecież to francuski wynalazek a nie pro elo 1,9 tdi. Także są lepsze i gorsze strony tej współpracy.

Outer pisze:Avensisa 2 za taką cenę nie znajdziesz, tylko osranego trupa. A za zadbanego avensisa, tym bardziej bym chciał wyremontowaną starą a6 c4. Chociaż czy ja wiem czy rocznik 1998 w przypadku audi jest czymś starym.

napisałeś OD 15tysięcy a nie DO 15 tysięcy także w czym problem? Zresztą wystarczy dobrze poszukać i za mniej niż 20tyś idzie coś znaleźć, za 18tyś wyhaczyliśmy ładną Corollę Verso, auto jak złoto :)
za conajmniej 15tysięcy raczej nie chciałbym mieć prawie 16letniego auta...

Co do wahaczy to o twoje lemfordery nikt nawet nie pyta, idą raczej Febi,Delphi czy Hart.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » sob 30 lis, 2013

Hart to dziadostwo tak jak delphi. Co do febi, wątpię by cebula kupowała.

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran
Pojazd: CBF 500

Postautor: Dominxd » sob 30 lis, 2013

Outer, coś za coś. Chcesz to sobie wątp, ale chłopki jednak kupują.

Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

Postautor: kedzior96 » sob 30 lis, 2013

Outer, ja mam audi c4 ale nie a6 a 100 w sumie może dobrze bo mam 2.5tdi czyli najmniej awaryjny silnik :D 1992r
quattro !!
a4 b5 us 2.8 q :] <okok>

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » sob 30 lis, 2013

Dominxd, 1.9 TDI chyba nie jestem pewny, nie zwracam uwagi ;]

@@@

Porozmawiałem z rodzicami i powiedziałem im że nie ma sensu kupować auta na długi czas za psie pieniądze na wiosne będzie do wydania ok 10000 samochód będzie dla taty, nie ma jakiś specjalnych wymagań od poniedziałku do piątku codziennie po 20km ma zawsze odpalać spalanie nie wyższe niż 6-6.5 litra ;)

Jeśli możecie dajcie swoje opinie, czy spełnia wymagania/czy się kupi w tej cenie

Audi A4
VW Passat
Opel Vectra

Głównie chodzi tu o nowsze modele ;)
Ostatnio zmieniony czw 05 gru, 2013 przez ReallY, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Wróć do „Moto-topic”