• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Szkoła Wojskowa

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
bartonfigher77
Majster
Majster

Szkoła Wojskowa

Postautor: bartonfigher77 » wt 29 paź, 2013

Witam!
Mógłby ktoś powiedzieć coś o szkole wojskowej po gimnazjum, ile zarabia ten a ile drugi i co trzeba robić czy jakieś studia, jaką muszę mieć średnią ocen żeby się dostać?
Praktycznie wszystko o tym zawodzie bo był bym zainteresowany ale chce się dowiedzieć wszystkiego.
Mile widziane linki do stron, stawiam piwka.
Ostatnio zmieniony wt 29 paź, 2013 przez bartonfigher77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Szkoła Wojskowa

Postautor: Yato » wt 29 paź, 2013

idziesz do zwykłego LO mundurowego a potem na wyższą szkołę wojskową/policyjną, trzeba nieźle kuć :)
:)

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 30 paź, 2013

lepiej być psem cyrkowym ,niż żołnierzem zawodowym xD
jako szeregowiec bez studiów zarabiasz ok. 2200zł + 800zł na mieszkanie :P albo koszary ,dowiadywałem się ,bo chciałem iść na obsługę czołgu ,bo mały jestem i chętnie mnie by tam widzieli ,tak mówili znaczy.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » śr 30 paź, 2013

bartonfigher77, też chciałem iść do wojskowej, ale jak zobaczyłem jakie są kryteria przyjmowania, to mi kopara opadła. Poszedłem do zwykłego liceum, potem pójdę do WSP do Szczytna, ale niby też trzeba mieć dobrą dosyć średnią, żeby się dostać. Do policji starczy zwykłe średnie, po licu składam papiery od razy, nie wiem jak jest z wojskiem, mundurówka pewnie tak, ale zawodowa to już musisz mieć wyższe :)
Bayeriche Motoren Werke

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » śr 30 paź, 2013

w policji można mieć zawodowe ,ale wtedy tylko prewencja ,tak to średnie i oczywiście niekarany, jak ja skladałem ,to nawet mandaty musiałem pisać jakie dostałem

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

speeder, gadałem z policjantką, mówiła, że średnie, w wyjątkowych sytuacjach podstawowe lub zawodowe, nawet dała mi papiery na których tak pisze, i mam je teraz przed oczyma :D
No ale nieważne :D
Mandaty to prawda, musisz wypisać za co i kiedy dostałeś oraz 100% niekaralność Twoja i Twoich rodziców.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » śr 30 paź, 2013

jeśli chodzi o samą robote w wojsku, to mój szwagier jest zawodowym, bez szkoły średniej chyba nawet, ale ok. 2500 z dodatkami ma na miesiąc, a robota żadna :)
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja tam do policji idę tylko na jakieś 2-3 lata, potem idę za kierowcę. Co jak co, ale pasji nic nie przełamie :)
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
EDEKNWZ
Weteran
Weteran

Postautor: EDEKNWZ » czw 31 paź, 2013

Ja jestem w Liceum na profilu wojskowo-policyjnym.Powiem że jest fajne dużo wyjazdów na biwaki,strzelnice itp.
A jeszcze nasza szkoła ma podpisaną umowę partnerską z Akademią Obrony Narodowej bodajże w Giżycku.
Daję ona 100% szanse na przyjęcie tam.(oczywiście matura musi być zdana)
Ostatnio zmieniony czw 31 paź, 2013 przez EDEKNWZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartonfigher77
Majster
Majster

Postautor: bartonfigher77 » czw 31 paź, 2013

KucaQ pisze: też chciałem iść do wojskowej, ale jak zobaczyłem jakie są kryteria przyjmowania, to mi kopara opadła

Mógłbyś powiedzieć o tym przyjmowaniu coś więcej?
Ostatnio zmieniony czw 31 paź, 2013 przez bartonfigher77, łącznie zmieniany 1 raz.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » czw 31 paź, 2013

mój ziomek podciągał się nachwytem i podchwytem i zrobił 12/13 powtórzeń to w baledej du*** był. ale to proscizna ,do 20 podciagnięć moment dojdziesz ,jakieś biegania ,gdzie chyba Ogara by nie dał rady zaliczyć tego w tym czasie ,a potem psychologiczne to najgorsza bania jest ,jak ja robiłem tak szczerze ,to wychodziło ,że normalny ,ale miałem wrażenie ,że łeb mi zaraz pęknie

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » czw 31 paź, 2013

bartonfigher77, do tej szkoły co ja chciałem iść to z egzaminu gimnazjalnego trzeba było mieć bodaj 85%, to już jest wyczyn. Potem testy fizyczne, to w określonym czasie musisz się wyrobić z ćwiczeniami, psychiczne to musisz nieźle wysilać banie, żeby dobrze odpowiadać, bo ponoć niektórzy w połowie wysiadają.
Ogólnie szkoła wojskowa nie jest łatwą szkołą, sam miałem iść, no ale do asów naukowych nie należę, więc poszedłem do zwykłego lica. Potem do policji to musisz wykonać kilka ćwiczeń w ciągu 1:45 min, jak więcej to Cię nie przyjmują i do zobaczenia za rok, znajoma miała inne kryterium, że musiała w ciągi 30 minut jak najwięcej razy wejść na czwarte piętro,o i le wiem rekord był 32 wejścia, ona miała 21 bodaj i się nie dostała, 3 razy próbowała, rok po roku, aż wreszcie jej się udało.

Nie wiem jak to dokładnie jest z tym przyjmowaniem, bo dawno się w tym orientowałem i nie pamiętam już, póki co jestem w drugiej klasie liceum i po maturze składam papiery do Komendy Wojewódzkiej Policji ;)
Bayeriche Motoren Werke

Wróć do „Moto-topic”