Zakupiłem silnik 110ccm od użytkownika CustomDrags.Niestety gość to totalny oszust.Silnik miał być w nienagannym stanie technicznym i wizualnym,a okazał się totalnym złomem,a mianowicie nieudolną próbą założenia cylindra 110 do silnika 50ccm:
1.głowica od 50ccm
2.cylinder 110cmm nieudolnie splanowanu aby pasował do skoku silnika 50cmm(przy fachowej przeróbce daje 80ccm)
3.tłok- o zgrozo czoło szlifowane na szlifierce lub pilnikiem bo zawadzał o zawory
4.brak korka(zaślepki) w pokrywie magneta
5.brak pokrywy zębatki zdawczej
6.ukruszone w karterze górne mocowanie osłony zębatki zdawczej
+jeszcze kilka drobniejszych defektów o których nie raczył wspomnieć a nie chcę się rozpisywać
Koszt jaki trzebaby ponieść aby przerobić silnik na prawdziwe 110ccm to wał od 110,cylinder+tłok od 110,głowica 110,no i gaźnik bo ten też na pewno nie jest od 110.Koszt tych przeróbek licząc tylko części i to po znajomości to jakieś 250zł (minimum) nie licząc własnej robocizny.Gość nie odpowiada na telefony i wiadomości z propozycją z mojej strony "polubownego" załatwienia sprawy i dlatego sprawie nadałem już bieg urzędowy ,bo nie mam zamiaru użerać się z jakimś gówniarzem, któremu wydaje się ,że jest cwańszy od całego świata.
Wszystkim odradzam jakiekolwiek tranzakcje z CustomDrags

--->