• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Toros el clasico

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Toros el clasico

Postautor: Shadow143 » czw 05 gru, 2013

Witam opisałem swoją maszynę na innym forum i spróbuję sił tutaj ;) bo tam malutkie zainteresowanie ;/. Chcę wam zaprezentować chinolka jakim jest Toros el clasico. Jest to 4T z czterobiegową skrzynią. Jest to 50cc. Zakupiłem go niedawno (jakieś 3 miesiące temu) , a ma dopiero rok czasu. Jego v-max realne mierzone z gps i samochodem to 80km/h. Spala około 2l na 100km tak że jest ekologicznym sprzętem ;) Niektórzy mogą kojarzyć mnie z innego projektu jaki prowadziłem na forum (cpi hussar) tak że teraz przesiadłem się na 50cc biegówkę i na 4T xD. Tak więc plany co do niego mam spore ;) nie będę ich zdradzał bo mogą nie wypalić ;) Co będę przy nim robił, będę opisywał na bieżąco ;) Jutro jadę po torosa m50 po skasowaniu przodu który posłuży za dawcę ;) Torosik z optyki posiada lampę diablo oraz kierunki mini z przodu ,a z mechaniki to stożkowy filtr powietrza ;) No więc łapcię foty obecnie bez założonej lampy. Z lampą dodam niedługo ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

1 gru 2013, o 20:19

No więc tak ;) Byłem dzisiaj i kupiłem tego drugiego po taniości. I przy okazji podziałałem przy moto . Jutro zapodam zdjęcia z dzisiejszej roboty bo już ciemno jest i nie mam jak zrobić fotek ;/

No więc co zrobiłem dzisiaj :
- zmiana wydechu na chromowany
- zmiana tylnego koła (różnicę zobaczycie na foto ;)
- odcięcie stopki głównej bo wadziła o łańcuch po zmianie wydechu

Jeszcze jest trochę roboty przy moto ;) Zauważyłem że przy tym drugim moto jest gazior 26 a u mnie siedzi 14 ;)

@@@@@@@
Sorki macie foto zaraz po kupnie tego moto na części ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2 gru 2013, o 13:09

Dobra tak jak obiecałem łapcie fotki z aktualnego stanu motorka ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tutaj jaki przebieg posiada już torosek
Obrazek
Obrazek

Tutaj porównanie tylnego koła z oponką
Obrazek
Obrazek

Teraz moim zdaniem lepiej się prezentuje z tym tylnym kołem niż poprzednio ;)

3 gru 2013, o 15:10

A tutaj macie lampę tylną którą założyłem bo ta seria to byłą dla mnie za duża
Obrazek
Obrazek

A tutaj macie projekt malowania. Co o nim sądzicie ( ten czarny to będzie okleina 3d carbon i fluo żółty ;)
Obrazek
Nie wiem czy też nie pomalować lampy na fluo a daszek od niej w carbon ;)

Już niedługo dojdą do mnie kolejne upki ;) Tak że komentować , oceniać ;D
Ostatnio zmieniony czw 19 gru, 2013 przez Shadow143, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mirek
Weteran
Weteran

Re: Toros el clasico

Postautor: Mirek » czw 05 gru, 2013

Fajny toros oby Ci służył
Zapraszam do tematu o moim Torosie viewtopic.php?t=10371

Zapraszam do tematy o mojej Motorynce viewtopic.php?p=140430#140430

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » czw 05 gru, 2013

uroda tego motocykla polega na spokojnym klasycznym wyglądzie. mi się ta owiewka nie podoba :P tylne koło na + ,ale obuj w grubszy kapeć przednie ,będzie lepiej. ja bym go pomalował na jakieś spokojne kolory ,bo dodawania mu sportowego pazura daje słabe efekty :(

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Postautor: Daniel557 » czw 05 gru, 2013

Szczerze to jak zawsze widziałem takie motorki to ni w kij ni w oko nie podobają mi się, malutkie strasznie to i nie wiem czemu ale kojarzą mi się z Simsonem S51 xD nie mam pojęcia dlaczego :D Ale oby służył, jeszcze wsadź większego cyla i będzie gitara :D
Ostatnio zmieniony czw 05 gru, 2013 przez Daniel557, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MAGIK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: MAGIK » czw 05 gru, 2013

Moto podobne do zumico gr 500, ale lampa z przodu za uja nie pasuje :)
Ostatnio zmieniony czw 05 gru, 2013 przez MAGIK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » czw 05 gru, 2013

Tak jak wyżej mówią. Owiewke wypierdul na starcie, reszta może być :) I nie maluj felg, takie są dobre :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

speeder, Dzięki . Koło będzie z szerszą oponką od tamtego oto i przerobie na hamulec tarczowy ;)

Daniel557, tak właśnie on przypomina simsona ;D Miałem wybór pomiędzy nim a simkiem i padł wybór na torosa ponieważ jego zaletą jest niskie spalanie ;D Cylek 72cc czeka na włożenie tylko włożę z serią głowicą na razie.

MAGIK, i Bumek, owiewkę zostawię bo mi się właśnie podoba ;D Inni krytykują mnie z tego powodu i na innym forum no ale ;) Dla mnie + tej lamy jest bo ładnie ona świeci nocy ;) a seria lampa mi się nie podoba :) Jak to kolega do mnie mówi że teraz z przodu wygląda jak ważka xD <rotfl>

Zdradzę wam że teraz w drodze do mnie jest tak :
- filtr stożek gąbkowy metrakit
- bagażnik tylny tylko w kolorze czarnym (szkoda że nie chrom ale nie mogłem takiego wyszukać na necie xd )

Planuję porobić jakieś polerki i dać niektóre elementy na czerwono ;) aby pasowało do naklejek
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ja bym na twoim miejscu zajął się ważniejszymi sprawami :D Zmiana cylindra, tłoka i głowicy na 72ccm. Masz zamiar zmieniać przód felgę oraz wszczepić pompkę i zacisk? Wiadomo jak jest z bębnami z przodu :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Postautor: Daniel557 » czw 05 gru, 2013

Shadow143, jakbym miał wybierać między chinem a Simkiem bez zastanowienia Simson by stanął w garażu, może i wyższe spalanie ale mniej awaryjne to, a Simson z większym cylindrem to ładny pomiot. :D Pamiętam jak jechaliśmy pod karpacz, to kolega Simsonem S51 z cylindrem 60 ccm i pasażerką cisnęli nas tak pod górkę że nie było ich prawie widać, a moje 72 ccm szybciej już nie mogło xD

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Daniel557, No ja wiem bo simka to można na ściga zrobić ^^ Ale zbytnio budżet na to nie pozwalał . A dokładnie miałem wybór pomiędzy łosiem, torosem a simkiem. Wtedy jak kupowałem to obecnie za simki z okolicy cenili się trochę i nie były w najlepszym stanie ;/ Więc padł wybór na chinę 4T i nie narzekam ;) Miałem przedtem skutera po tunie minarelkę to spalanie było 5/100 xd a teraz benzyna droga to postawiłem na oszczędność ;)

Bumek, Tak jak pisałem cylek czeka ;) Mam go bez głowicy ale z tłokiem wypukłym. To zamówię tłok płaski od skutera i założę 72cc z głowicą 50cc podobno dobrze tak lata bo ma większą kompreche. Zmienię cyl jak śnieg spadnie to będe miał czas na zmianę go ;) Mam zamiar zmieniać całe koło bo mam z przodu 17 a te od 2 moto ma na 18. Muszę tamtego laga rozebrać (jeśli się da) bo krzywy jest i przełożyć dolną część do mojego i wtedy będę miał od razu mocowanie na zacisk
Ostatnio zmieniony czw 05 gru, 2013 przez Shadow143, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Shadow143, będzie tłok walił w głowicę. W dodatku mniejsze zawory / komora spalania to mniejszy przepływ gazów, więc będzie słabszy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Bumek, No jak będzie ten tłok od 72cc to będzie walił o zawory bo wypukły ale jak dam z płaskim tłokiem to nie ma prawa ;) Ale jak piszesz że będzie słabszy to zamówię głowicę od 72cc. Musze też sprzedać silnik 50cc od tamtego moto. Niby wszystko wygląda na ok , komprechę ma to jak myślicie ile wezmę za niego kompletny z króćcem , gaźnikiem itp?
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » czw 05 gru, 2013

jak nieźle wygląda to 250zł weźmiesz chyba :P ja mam właśnie w rękach głowicę od 72 i 50ccm ,to w 50ccm są tak małe zaworki ,że to dramat. nie będziesz miał takiej mocy jak na 72 :))

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

speeder, To dzięki ;) Przekonałeś mnie żebym kupił głowicę do kompletu.

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Postautor: Volumne » czw 05 gru, 2013

Moto ogólnie jest fajne ,ale ta owiewka za pierona nie pasuje . Sama stylizacja tego motoroweru została stworzona ,aby został on pseudo klasykiem . Każdy ma inny gust . A co do zestawu 72 ccm3 to jak powyżej trzeba zmienic głowicę .

Ale ogólnie mi się podoba ;)
Obrazek

Wróć do „Nasze motocykle”