• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

moc

Rozmowy o motoryzacji.
zipp shock
Specjalista
Specjalista

moc

Postautor: zipp shock » czw 03 mar, 2011

Mam takie pytanie dla użytkowników silników 110 i większych czy jak pojeździliście troche na większych silnikach to po około 200-300km wydawała sie ta moc jakaś troche mała bo ja tak mam i albo sie przyzwycziłem albo zarżnołem nowy silnik ,niemogłem sie powstrzymać i pare razy mu otwarłem aż do licznikowego 90 przy przebiegu 200km czy to go mogło go uszkodzić?? na zimnym dość troche kopci na biało a jak sie rozgrzeje to wogule i oleju też nieubywa.

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Re: moc

Postautor: Stunti » czw 03 mar, 2011

Tak jest normalnie że zadymi białym dymem na zimnym <luzik>
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » czw 03 mar, 2011

To normalne że na początku się czuje moc, bo przyzwyczaiłeś się do małej. Ja miałem tak samo teraz 72 wydaje mi się słaba, a zestaw nowy
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Misiak1177
Weteran
Weteran

Postautor: Misiak1177 » sob 05 mar, 2011

Ja tak samo miałem, po założeniu 110cc wydawało mi się, że to istny szatan, po przejechaniu 500km jest dla mnie za słaby :D
PomogÂłem? Kliknij pomĂłgÂł :)

MĂłj sprzĂŞcik na PJ:)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Rom ... 900/103433

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 05 mar, 2011

ja tak samo
pierwsze km na 110 to było dla mnie coś a teraz pffff ;P co to te 110 :D już by mogło być ze 220 <lol> tylko że by koła pogubił i wyjeb**o by mi fele za 600zł w kosmos nim bym wg ruszył <lol>
Ostatnio zmieniony sob 05 mar, 2011 przez BeNeK, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Dargas » ndz 06 mar, 2011

Jeśli na silniku 107ccm zostaniesz na oryginalnych przełożeniach, na których wyciągniesz v-max 80km/h to ten silnik długo ci się nie znudzi. Ale jeśli założysz zębatki na v-max to długo się nim nie nacieszysz, bo i tak czy siak będziesz się wlekł pod wiatr jak jakaś stara 49ccm.I jeśli zmienisz zębatki na v-max to i co z tego jak osiągniesz marne 30km/h więcej. Mówię prawdę nie warto chyba, że z przodu masz zębatkę 12z(tak jak ja) to warto zmienić na 16z. I pamiętajcie nie zwiększajcie v-max, bo kiedyś przejedziecie przed policją 100km.h i narobicie sobie bigosu.

Awatar użytkownika
Misiak1177
Weteran
Weteran

Postautor: Misiak1177 » ndz 06 mar, 2011

U mnie w 110cc miałem zębatki 16/46. Ale już miałem dość tych wibracji, i jazdy na wysokich obrotach, przy 80 już są duże. Dlatego zmieniłem zębatki na 14/36 i teraz jest o wiele lepiej wibracji prawie wgl nie ma. Można teraz sobie jeździć 80km/h bez kata silnika. A pod wiatr wcale nie jest tak źle, praktyczne jeżeli jadę pod wiatr to nie schodzi poniżej 80km/h
V/max bez wietrznej pogody na prostej drodze oscyluje w granicach 105km/h:P
PomogÂłem? Kliknij pomĂłgÂł :)

MĂłj sprzĂŞcik na PJ:)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Rom ... 900/103433

FERROSRIDER
Uczeń
Uczeń

Postautor: FERROSRIDER » ndz 27 mar, 2011

Ja to samo miałem po 300km na 110 już jest słabe..przełożenia mam podobne do misiaka..14/38 więc na 4 przy 60 mam niecałe 6k/rpm na dotarciu..
Obrazek

Wróć do „Moto-topic”