Pany . Odpalam moto , chodzi chwile i nie ma iskry nagle . Kupiłem nową cewkę . Nadal nie ma iskry , moduł sprawdzałem , dobry jest . Czego jest to wina ?
Hmm, a odpalasz z kopa, czy rozrusznikiem próbujesz ? Jak ci nie kręci to może akumulator. Sprawdź cały przewód czy nie masz żadnego przebicia. Sprawdź też bezpiecznik.
Od początku sprawdzaj- świeca,fajka, kabel, cewke i moduł pomińmy to kable do iskrownika, iskrownik, cewka Każdy kabelek po kolei miernikiem.
Albo przełóż od kolegi jakiegoś iskrownik cały.
jak pisali ci wyżej, zaczynasz od świecy,fajki,cewka (jak masz na podmiane to podmieniaj), nic z tego to sprawdz iskrownik za pomoca miernika - na kablu z impulsatora - niebiesko biały powinien byc opór (nie pamietam dokladnie jaki ale 1.02 do 1.04, albo 102 do 104, nie pamietam dokladnie jak to mierzylem) a z czarno czerwonego - cewka powinno wychodzic jakies napiecie przy kopaniu,kreceniu rozrusznikiem.
Miałem taki sam problem wymieniłem prawie czły układ zapłonowy i dalej to samo... Ale pewnego pieknego dnia wymieniłem te cewki co sa w tym deklu i teraz wszystko ładnie smiga