• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

konsola

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

konsola

Postautor: Czyżu15 » pn 06 maja, 2013

chłopaki, pomóżcie, nie wiem co wybrać X360 czy PS3 wymieniajcie wady, zalety
co łatwiej przerobić, co jest wydajniejsze, na czym się przyjemniej gra, co jest bardziej funkcjonalne itp.
stawiam browki :*
only vag

Awatar użytkownika
Limonka
Praktykant
Praktykant

Re: konsola

Postautor: Limonka » pn 06 maja, 2013

Tylko i wyłącznie xbox :] Why? W sumie , to nie wiem. Moi koledzy mają i ja także ową konsole posiadam i od 2-3 lat zero wsypy. A o opiniach na temat ps3 nie raz się przejechałem. Z tego co wiem , to xbox'a można przerobić, a ps3 nie ( może się mylę ). Pady od xbox'a są wygodniejsze w trzymaniu oraz są cięższe. W ps3 są leciutkie i małe. Ale w sumie, decyzja jest taka - " Co mi się bardziej podoba?" , bo oba sprzęty Cię nie zawiodą i dają bardzo dużo mile spędzonych godzin !
Dwa najwaÂżniejsze cytaty , ktĂłre prowadzÂą mnie przez Âżycie motocyklisty :

"Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotĂłw"

"Na motocyklu jest nieziemska jazda, a motocyklista to prawdziwa gwiazda"

PamiĂŞtajcie ! Nie waÂżne czy jeÂździcie 50ccm3 czy 600ccm3, LWG naleÂży siĂŞ kaÂżdemu .

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » pn 06 maja, 2013

Limonka, ps3 również można przerobić , a powiedz mi trudno sie przerabia xboxa? i tak w skrócie czym sie to robi? można to zrobić w warunkach domowych?
only vag

Awatar użytkownika
Vesper
Weteran
Weteran

Postautor: Vesper » pn 06 maja, 2013

Miałem dość dużą styczność z graniem na XBoxie i PS3 - moja opinia? Dla mnie PS3 100 razy lepsze, pod każdym prawie względem. Na Pleju masz darmowy multiplayer, gdzie na Xboxie musisz zapłacić, owszem możesz go przerobić, ale będziesz mógł grać tylko w single player. PS3 ma wmontowany dość duży dysk, (do wyboru kilkanaście opcji GB), gdzie Xbox ma bardzo małą pamieć. Gry na obie konsole są drogie, owszem, ale tanieją po kilku tygodniach/miesiącach. Do tego Xklocek ma "diodę śmierci", która gdy się zaświeci, to konsola ląduję w koszu, także ja od siebie polecam PS3 :) Jakbyś miał pytania, to śmiało wal.

P.S. zły dział :D
Ostatnio zmieniony pn 06 maja, 2013 przez Vesper, łącznie zmieniany 1 raz.
JeÂżeli Ci pomogÂłem, moÂżesz daĂŚ "PomĂłgÂł", lub "Browca" :)

Awatar użytkownika
Limonka
Praktykant
Praktykant

Postautor: Limonka » pn 06 maja, 2013

Jeżeli kolega chce przerabiać , to raczej oryginałów nie będzie kupować. Po 2 , "Xklocek" nie zawiesił mi się przez 2 lata nigdy, więc problemów z diodą nie ma, a jeżeli coś takiego się stanie, to co za problem wyłączyć i włączyć prąd? Po 3 . Przerabia się przeważnie tak gdzie kupujesz konsole. U mnie przerobienie Xbox'a kosztuje 50zł - najnowsze ! No to serio jest kwestia gustu. Obczaj u kumpla pady , zobacz który leży lepiej w łapie :] Wizualnie który bardziej Ci pasuje :)
Dwa najwaÂżniejsze cytaty , ktĂłre prowadzÂą mnie przez Âżycie motocyklisty :

"Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotĂłw"

"Na motocyklu jest nieziemska jazda, a motocyklista to prawdziwa gwiazda"

PamiĂŞtajcie ! Nie waÂżne czy jeÂździcie 50ccm3 czy 600ccm3, LWG naleÂży siĂŞ kaÂżdemu .

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » wt 07 maja, 2013

powiem Wam że wygląd dla mnie nie ma znaczenia z tego co czytałem na necie to PS3 ma YOLD nie wiem co to znaczy, ale ponoć unieruchamia konsolę, a jeżeli będzie przerobiona to moge spokojnie siedzieć na necie? grać w oryginalne jak i w nieoryginalne gry?
Ostatnio zmieniony wt 07 maja, 2013 przez Czyżu15, łącznie zmieniany 1 raz.
only vag

Patryko124
Majster
Majster

Postautor: Patryko124 » wt 07 maja, 2013

Po przeróbce będziesz mógł grać w oryginalne gry i też przez internet. Na chwilę obecną jak kupujesz PS3 to patrz na soft bo powyżej softu 3.55 nie da się przerobić jak na razie. Też zastanów się jakie gry wolisz bo zarówno PS3 jak i XBOX mają gry na swoją konsolę np PS3 Gran turismo i XBOX forza motorsport i wiele innych.
Ostatnio zmieniony wt 07 maja, 2013 przez Patryko124, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

mam do kupienia ps3 80gb bez pudełka ale ze wszystkimi kablami itp + xboxa 360 slim 250gb razem za 700zł
only vag

Patryko124
Majster
Majster

No to powiem Ci , że jak za 2 konsole to taniu. ;) Dobre ps3 120gb trzeba dać minimum te 450zł

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

a mozna np. sobie wrzucić filmik na pendrive i obejrzeć, czy nie ma takiej mozliwosci ?
only vag

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » wt 07 maja, 2013

Wiele osób ma wielki problem z wybraniem konsoli. Pytania na forach czesto nie skutkują. Wtedy niestety takie osoby sa bezradne. Na podstawie własnych obserwacji i doświadczeń, oraz także znajomych, jak i nieznajomych przedstawię argumenty za i przeciw, które pomogą w wybraniu konsoli.

1.Ogólnie:
PS3 i Xbox360, to niby podobne konsole. A jednak maja sporo różnic, tych dobrych, jak i złych. Konsola służy do grania, więc...

2.Gry:
Na obie konsole mozna spotkać dużo exclusive'ów, czyli gier występujących tylko na jedną platformę. Od razu mozna stwierdzić, że PlayStation 3 posiada zdecydowanie więcej tytułów ekskluzywnych. Główne, najbardziej znane, to: Gran Turismo, Uncharted, Killzone, Little Big Planet i można byłoby jeszcze długo wymieniać. Na X360: Halo, Forza Motorsport, Dead Rising, Fable, itp.
Wybór gier to oczywiście sprawa gracza.

3.Hardware:
Hardware, czyli sprzęt. W środku obie konsole są bardzo podobne. Z zewnątrz sprawa wygląda inaczej. Pady, to jedna z ważniejszych spraw. Sama wygoda pada to zaleta Xboxa. Doskonale leży w dłoniach. Pad z PS3 też nie jest zły, ale góruje nad X360 dokładnością i precyzją ruchu, gdzie w konsoli od Microsoftu gałki analogowe mają luzy, luźne przyciski i trzeszczącą obudowę. Najważniejszą zaletą pada PS3 jest wbudowany kontroler ruchu, tzw. "sixaxis", oraz przyciski czułe na dotyk. Chodzi o to, że podczas gry gracz wpływa na siłę wykonywanej akcji. Im mocniej wciśnie przycisk tym postać będzie szybciej biec, samochód będzie agresywniej przyspieszał, itp. Kolejną omawianą różnicą bedą kontrolery ruchu Move i Kinect. Jest wiele sporów na ten temat, lecz sprawa jest krotka. Im większa wygoda, tym nizsza jakość. PS Move jest bardzo dokładne, ale niestety należy trzymać kontrolery ruchu. Natomiast w Xbox Kinect nie trzeba używać kontrolera, ale jakość rozgrywki w porownaniu z PS3 jest zatrważająca. Grafika w grach zależy od samej gry, ponieważ ta sama gra może być na jednej konsoli bardziej dopracowana, a druga na drugiej.

4.Funkcje:
Ważnym elementem jest odtwarzanie filmów, którego niestety Xbox 360 nie posiada. Konsola Sony może odtwarzać filmy DVD, jak i Blu-Ray w full HD i 3D. W Xbox360 za internet trzeba srogo płacić i wykupywać abonament, a w przypadku konkurenta internet jest za darmo.

5. Multiplayer:
Jak już wspomniałem w X360 internet jest płatny, a co za tym idzie multiplayer także. Na obu konsolach lagi praktycznie nie występują.

6.Wytrzymałosć:
Tu PS3 zdecydowanie prowadzi ponieważ jest prawie bezawaryjne. Większość X360 z wcześniejszych partii poprostu się spalało i przegrzało.

7.Ocena:
-Exclisive'y - PS3=X360
-Pad - PS3 = X360
-Kontroler ruchu - PS3
-Możliwość odtwarzania filmów - PS3
-Internet i multiplayer - PS3
-Cena gier - X360
-Ilość gier - PS3
-Dodatki i aplikacje - PS3
-Funkcjonalność - PS3
-Niezawodność - PS3
-Jakość usług internetowych - X360
-Grafika - PS3=X360
-Sprzęt - PS3=X360

I tym sposobem PS3 vs. X360: 10-6.

Wynik może się nie zgadzać do konca ponieważ na wynik mogły wpłynąć błahe elementy i przeważyć nad tymi wazniejszymi. Według mojej własnej oceny wynik powinien wyglądać jak 10-2, ponieważ PS3 prowadzi w najważnieszjszych funkcjach.

Mam nadzieję że pomogłem :D

skopiowane z zapytaj.com
Ostatnio zmieniony wt 07 maja, 2013 przez Yato, łącznie zmieniany 1 raz.
:)

Patryko124
Majster
Majster

Czyżu15 pisze:a mozna np. sobie wrzucić filmik na pendrive i obejrzeć, czy nie ma takiej mozliwosci ?

Tak oczywiście ,że można. ;)

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » wt 07 maja, 2013

Patryko124 pisze:
Czyżu15 pisze:a mozna np. sobie wrzucić filmik na pendrive i obejrzeć, czy nie ma takiej mozliwosci ?

Takie coś to już w telewizorze mam i chyba większość też :)
:)

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Yato pisze:
Patryko124 pisze:

Takie coś to już w telewizorze mam i chyba większość też :)

właśnie tv też będę kupował, nie orientowałem się więc tak zapytałem z ciekawości :)
only vag

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » wt 07 maja, 2013

Ja bym brał xboxa, kinect jest lepszy niż move w PS3 podobno :D A najlepiej zaczekaj aż ps4 wyjdzie ;> :d
Obrazek

Wróć do „Off-topic”