• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Derbi Senda Supermoto baj Alex

Zaprezentuj swoją maszynę.
Alex
Majster
Majster

Derbi Senda Supermoto baj Alex

Postautor: Alex » ndz 03 mar, 2013

Siemanko. Kilka dni po nie udanym kupnie GB Streeta znalazłem Derbi Sendę 2004 rocznik 80km ode mnie. Widać było że jest do poprawek wizualnie ale w moim zasięgu cenowym. Hmm no cóż. Telefon,ugadałem i pojechałem. Sprowadzają motorki z francji,różne rozbitki itd.
Senda była najbardziej ogarnięta z tych w moim budżecie. Odpaliłem od pół kopa, pracuje cichutko,równo wręcz wzorowo. Wizualnie porysowane plastiki częśc wyblakła i zadupek ma pęknięcie. Cała przykurzona jak opuszczona stała sobie na warsztacie. Pomyślałem chwilę....biorę. Troszkę negocjacji i spisanie umów. Senda kupiona u mnie banan na twarzy jak u trzynastolatka na "arełoxie".
Przejdźmy do suchych faktów:
Derbi Senda 2004 r. Koła supermoto, nie wiem jaki model,jeszcze nie ogarniam. Kolor czarny-nie malowany tylko lity plastik. do ogarnięcia elektryka i plastiki.

Tuning z tego co zauważyłem jak na razie to:

-Cylinder BARIKIT 70 Racing
-Wydech SCR Corse Chrom z końcówką Bidalota.
-Kierownica Renthal
-Lampa tył led
-Przód owiewka podobna trochę do plastrona w carbonie
-Zaślepka dozownika Doppler
-Gaźnik Dellorto 21
-Filtr Revo S-type

Co do braków to tak:

kluczyka-dorobiony
liczników
kierunkowskazów
akumulatora
zbiorniczek wyrównawczy od chłodnicy-zamówiony
podarte gripy
pęknięcie na zadupku
wyblakłe,porysowane plastiki
dźwignia od zmiany biegów jakaś pospawana(do wymiany)
przełączniki na kierownicy uszkodzone-zamówione
niema połowy śrubek
brak lusterek
brak klaksonu-zamówiony
To by było chyba na tyle,jak przypomnę sobie coś to napiszę.Teraz fotki z ogłoszenia. Jutro dowiozą mi ją do domu i biorę się ostro za robotę.

http://www.skutery.tarnobrzeg.pl/galeria.php?nr=37097

Jeśli będziecie chcieli to relacja będzie.
Plany? Zrobić ją na igłę i toczyć bezawaryjnie dupsko śliczną i w miarę mocną sendą. Mozliwe że wpadną plastiki TNT pomarańczowe kiedyś

Edit 03.04 2013r.
Dziś przywieźli sendę i wziąłem się od razu za robotę. Powoli ją czyszczę i dowiaduję się ciekawych rzeczy.Szukałem oryginalnej puchy filra. Patrzę stożek tylko tak usyfiony że go nie widziałem najpierw. Gaźnik to Dellorto 21. Lampa tylna świeci więc zostaje uruchomić przednią i podstawowa elektryka działa. Senda pali od szturchnięcia. Muszę dorobić szybko kluczyk i czekam na zbiorniczek jak na razie. Zna się ktoś na cylkach? Mam barikita ale niema wybitej pojemności. Jeśli mogę prosić powiedzcie co to za pojemność. Fotki z dziś
http://www.bikepics.com/pictures/2523897/
http://www.bikepics.com/pictures/2523905/
http://www.bikepics.com/pictures/2523908/
http://www.bikepics.com/pictures/2523911/
http://www.bikepics.com/pictures/2523912/
Pojemność to 70-86ccm, na pewno nie 50tka :P Po placu koło domu na 1 przejechałem i po dodaniu gazu stawia na koło bez problemu
Ostatnio zmieniony ndz 10 mar, 2013 przez Alex, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Re: Derbi Senda Supermoto baj Alex

Postautor: BeNeK » ndz 03 mar, 2013

O kolega z Podkarpacia widzę :D
O ale tej sendy na allegro u gości z Tarnowa nie widziałem :D Może przeoczyłem <mysli>

Rób na bóstwo i pokazuj :D
Niech ci służy... Czekam na efekty :D
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » ndz 03 mar, 2013

Jednak wybrałeś 2T :P ? Ile zbiłeś z 2700zł? Narazie nie można powiedzieć, że jest ładna ale może być za taką cenę. Plastiki możesz zostawić, bo złe nie są, tylko zmień przednią owiewkę bo ta jest paskudna. Ta zaślepka, jest zaślepką od dozownika oleju :).
Obrazek

adrol

Postautor: adrol » ndz 03 mar, 2013

Owiewka fajna, jakbyś chciał zmieniać daj znać na pw :P.
Senda całkiem fajna i nieźle doinwestowana, ostatnio taką miałem, co prawda 99r. ale była całkiem fajna.

Alex
Majster
Majster

Bardzo możliwe że to zaślepka. No podkarpacie w sumie to stolica. Z Boguchwały koło Rzeszowa jestem(sąsiednie miasteczko). Może śliczna nie jest ale widzę duży potencjał moto. Wyszła mnie te 2700 ale z przywozem do domu już można powiedzieć. Co do plastików to gość od którego kupowałem zamówił we francji plastiki TNT pomarańcz bo pomarańczowe im nie schodziły i były tańsze i za 400zł by miał je dla mnie. Więc malowanie tych i klejenie wyjdzie z 300zł a za 400 mam nóweczki w folii i stare zostają w razie czego. Na razie inne rzeczy robię bo senda nie sprawna. No 2t jest i o małym spalaniu pewnie zapomnę. Frajda być musi. Owiewka przednia będzie zmieniona na pewną... zobaczycie ją za miesiąc/dwa.
Adrol na pewno dam znać. Ta owiewka jest w idealnym stanie i to nie jest czarne tylko grafika carbon. Nie znalazłem na allegro takiej owiewki. Jest fajna ale nie pasuje do mojej koncepcji <dokuczacz>
Ostatnio zmieniony ndz 03 mar, 2013 przez Alex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » ndz 03 mar, 2013

Alex, e tam do 4l dojdzie max może przy tym secie. Czyli ile z ceny ci spuścił ? :P
Ostatnio zmieniony ndz 03 mar, 2013 przez Pawlos312, łącznie zmieniany 2 razy.

Alex
Majster
Majster

100zł na transport i przywiozą mi koło 13 jutro. Zbiorniczek zamówiłem więc na kolejny weekend będzie filmik jak to brzmi, z jazdy raczej nie ale zobaczymy jeszcze. No 4l licze lekko, ale jak bd palił za dużo to kupie gaźnik 12 i jak będzie bieda to wrzucam 12 i pali 3-3.5
Senda xrace SM 2004R

tomek55465
Specjalista
Specjalista

Postautor: tomek55465 » ndz 03 mar, 2013

Alex, jeżeli cylek to więcej niż 50ccm to 12mm gaźnika nie wrzucisz bo nie będzie miało mocy

Alex
Majster
Majster

No tak ale nie wiem co to za pojemność. Przyjdzie zbiorniczek to wezmę kumpla z xt 125 i się pościgamy. Jesli będę jechał podobnie lub trochę odstanę tzn że 50tka. Jeśli zostawię go w smudze dymu to pewnie 70ccm. Wydech jest pod sportowe 50 i 70 z tego co znalazłem na jakiejś holenderskiej stronie. Rezo między 8 a 13 k więc wysoko. Jeśli to 70tka to 14mm to minimum a teraz ma pewnie 17.5 Wszystko jutro dopiszę
Senda xrace SM 2004R

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » ndz 03 mar, 2013

jak już będzie jako tako jechało... to broń boże nie zmieniaj gaźnika na 12mm... do serii się to nie nadaje a co dopiero do większego setu. moto ma potencjał, troche trzeba włożyć ale źle nie jest :)

Alex
Majster
Majster

Postautor: Alex » wt 05 mar, 2013

Jakby ktoś nie widział to wrzuciłem upik z wczoraj. Dziś tylko filtr wyczyściłem i poprawiłem mocowanie. Jadę zapytać o dorobienie klucza ze stacyjki zaraz. Czekam ciągle na ten zbiorniczek <uoee>
Senda xrace SM 2004R

adrol

Postautor: adrol » wt 05 mar, 2013

Ten cylek alu czy żeliwny?
Fajnie przerobiona w każdym razie :).

Awatar użytkownika
Crush
Specjalista
Specjalista

Postautor: Crush » wt 05 mar, 2013

Sądząc po zdjęciach to gaźnik masz dell'orto 21mm cylek jakiś ciekawe czy 50 czy 70 pewnie sprzęgło masz lepsze też. Wydech ładny bo dolny i ogółem na dolnym większa moc niż na górnym. Myślę że z tym xt będziesz na równi albo go wciągniesz na v-max ale z miejsca możesz mieć ciężko w końcu markowe 125 4t.

Alex
Majster
Majster

Postautor: Alex » wt 05 mar, 2013

Napisałem że gaźnik to dellorto 21 <rotfl> Stożek Polini Airbox już dość wysłużony. Cylek to amelinium oczywiście. Pojemność to między 70 a 80 najprawdopodobniej bo na 85 powinien latać i wydech trochę pod 85 za słaby,gaźnik w dolnej granicy zalecanych. No zobaczymy co to będzie,czekam na zbiorniczek wyrównawczy
Senda xrace SM 2004R

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » wt 05 mar, 2013

Co do dolnych wydechów, to według mnie dolne są brzydsze i raczej żadnej różnicy co do mocy nie ma w górnym, a dolnym.
Obrazek

Wróć do „Nasze motocykle”