• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ma nieszczęsna elektryka.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ma nieszczęsna elektryka.

Postautor: ZiomeK » śr 19 sty, 2011

Jak to moja była pani od polaka mówiła: jest problem tego rodzaju, że, iż, gdyż. Podłączyłem sobie nowy trąbnik. (klaksonik). I jak go żem podłączył to jest tak. Mam wolne obroty 2000RPM - rzęzi jak się trąbnie. Jak się da 3000RPM to już jakby normalnie chodzi. A jak się da 4000RPM i wyżej to już wgl zatraca swój dźwięk i go nie słychać. Dodam, że jak się trąbi i światła mam wyłączone to tak mi miga postojówka, jak z włączonymi światłami trąbie to mi przygasają. Niezależnie ile obrotów. Nie mam aku w moto. Jakieś pomysły?
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
prezes
Zasłużony
Zasłużony

Re: Ma nieszczęsna elektryka.

Postautor: prezes » śr 19 sty, 2011

Jak nie masz akumulatora w motorze to zawsze tak będziesz miał. Bo klakson wtedy jest zasilany zmiennym napięciem i dlatego tak się dzieje. Gdy będziesz miał akumulator w Ferro to będzie wszystko w porządku :)

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Ma nieszczęsna elektryka.

Postautor: ZiomeK » śr 19 sty, 2011

Ok. Patrzcie, jaki mądry szef :] Na razie nie podłączam, gdyż nie ma sensu, a jego nie ma bo jest zima od jutra u mnie się zaczyna i już nie bd jeździł a należy go podładować. Dzięki. Proszę o nie usuwanie.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Wróć do „Pomoc”