• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Honda Monkey Z50r 82r

Zaprezentuj swoją maszynę
gringocorp

Honda Monkey Z50r 82r

Postautor: gringocorp » ndz 09 wrz, 2012

Oto moja Honda, jak na razie tylko odnowiony lakier silnik jest w fazie renowacji.Czekam na komentarze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2012 przez gringocorp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
EDEKNWZ
Weteran
Weteran

Re: Honda Monkey Z50r 82r

Postautor: EDEKNWZ » ndz 09 wrz, 2012

wow kilka lat za sobą ma ale jak go ładnie odpicujesz to będzie PIKNY :p to jest coś dla Adrola :p a to inną bajką to ile takie moto jest warte ??

adrol

Postautor: adrol » ndz 09 wrz, 2012

Nie wygląda mi to na oryginalny najładniejszy czerwony na tej Hondzie czyli tahitan red, a szkoda. Nowe siedzenie koniecznie, albo odrestaurować ładnie stare. Ogarnąć krótsze lineczki. Opony 4.00/8 pięknie by tu się wkomponowały + czarny felunek.
Jak chcesz mam ładne tłumiczki do monkey'a.
Jaką pojemność robisz, bo jeszcze jest dostępny tłoczek 51mm ;). Jakie masz zawory w tej głowicy bo nie pamiętam?

Mam nadzieję, że będziesz aktualizował temat, bo mało jest takich maszynek, a jak są warto je ładnie zrobić.

EDEKNWZ, Co do wartości to wejdź w allegro, bo znajomy ma wystawionego z50a za 5900zł z małymi brakami, tylko trzeba wziąć pod uwagę, że to wersja na rynek USA z '69r w oryginalnym lakierze, co sprawia, że wartość drastycznie wzrasta.
Ładny egzemplarz z50r to wydatek 1-3,5 tys. euro (najdroższe wersje z50r chrome, czyli calutkie w chromie)
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2012 przez adrol, łącznie zmieniany 1 raz.

gringocorp

Postautor: gringocorp » ndz 09 wrz, 2012

Silniczek to Jincheng smyk czy jakoś tak jedynie kruciec z monkeya.Farba to czysty czerwony połysk na żywicy z podkładem matowym.nie znalazłem bardziej zblizonego koloru,po ok 12 dniach farba uzyska pełną wytrzymałośc i tym samym sciemnieje troszkę wiec bedzie ok.jest to jedna warstwa tylko ,taka na podkład w zimę bede malował ponownie.Nie stać mnie narazie na tłoczek a szkada..Jeśli ty jesteś w jego posiadaniu może chciał byś coś na wymiane? A jaka cena za tłumik? i czy z kolankiem?

adrol

Postautor: adrol » ndz 09 wrz, 2012

Niestety tłoczka nie brałem, ale jak coś pisz może jeszcze będzie dostępny.
Kompletny tłumik coś koło 80zł tylko nie pamiętam czy z osłoną, mam jeszcze caluśki w chromie, jak nowy 200zł :), ale wygląd miodzio. Jak coś pisz na PW

Co do malowania najlepiej podoba mi się wygląd powłoki przy tradycyjnym malowaniu, czyli podkład kilka warstw bazy i lakier, zawsze wychodzi miodzio :P

Awatar użytkownika
Tłoku
Weteran
Weteran

Postautor: Tłoku » pn 10 wrz, 2012

kozak ;d

Awatar użytkownika
tobiasz928
Majster
Majster

Postautor: tobiasz928 » pn 10 wrz, 2012

Mega sprzęt <lol> pójdziesz w oryginalny stan czy przeróbka?
Ostatnio zmieniony pn 10 wrz, 2012 przez tobiasz928, łącznie zmieniany 3 razy.

adrol

Postautor: adrol » pn 10 wrz, 2012

Ogólnie baza jest fajna na jakiś tun, ale trzeba worek kasy, aby to zacnie wyglądało, więc lepszym rozwiązaniem by było pójście w stronę oryginału.

gringocorp

Postautor: gringocorp » wt 11 wrz, 2012

Jak narazie tak zostanie,zmienie silnik na orginał w przyszłosci ale 50 nie 125 raczej.Nowe zamienniki są sttrasaznie drogie.

Wróć do „Nasze motocykle”