Siemanko.Moj kumpel posiada taki silnik 125 http://allegro.pl/silnik-cross-125cm-no ... 54507.html a raczej srebrny ale to to samo a wiec nie ma ladowania w nim jak wiadomo jest bardzo slabe i nie wystarcza.Jaki stator z cewkami kupic aby zrobic w nim ladowanie? mile widziane linki.Za pomoc PIWA
jest to silinik diabolini ester 125ccm ? hmm wygląda jak mój ale nie jestem pewien lipne zdjecia na allegro ale jeśli to jest ten sam to powiem ci ze ładowanie mam w moim dobre nie raz zdarzy sie ze przejade nim dziennie po 10km z roboty i do i starter kreci elegancko
mimo któtkiej jazdy
Dokladnie to jest chinski silnik od crossa tak w aukcji bylo napisane i on ma te cewki ktore wyslales dla mnie.I ladowania nie ma wiec chcem kumplowi zamowic lepszy ale nie wiem jaki by kupic zeby wszystko pasowalo
No ja mam crossa 125 taki sam silnik jak pokazałeś i kiedyś bawiłem się ze światłami zamontowałem lampę od malucha tylko że bez regulatora napięcia i po każdym odkręceniu gazu świeciła coraz mocniej .Aż w końcu tyle mu do**bałem że lampa się spaliła .A mam 2 cewki a świeciło jak trzeba
Przy okazji się podczepię Jeżeli teraz w 72 mam 2 cewki z normalnym ładowaniem, to takie 125 też będzie ładowało? Regulator itp mogą zostać, czy też są inne?