Witam. Jeśli temat był, to przepraszam,będę wymieniał cały napęd i czasami jeżdżę z druga osobą i jakie najlepsze przełożenia mam dać żeby wyjechać pod górkę bez problemow zależy mi na v-maxie tez teraz mam 13/47z i ledwo licznikowe 70km/h
70 licznikowe ponieważ masz przełożenia na moc/przyspieszenie na v max 16 / 40 coś takiego , ja mam 15/38 i jest dobrze na 125 we 2 też daje rade a i z gazu na koło też pójdzie
kup 36 na tył albo 16-40, jak bardzo duży chcesz vmax to 16-36 ale kiepsko się będzie zbierał, problemy z pasażerem i pod górki, ale na płaskim pewnie około realnych 100
przy 16z moto ma straszną zamułę i buja się do 60km ja miałem założoną 16z a mam poj 110 i miał zamulę jak niewiem wogle go rozbujać nie mogłem ani na prostej ani z góry
ja mam zdawczą 13, a na kole 50 i na prostej jechałem spokojnie 90 ale od wibracji wypadła mi śrubka do regulacji mieszanki i jeżdżę na najuborzszej mieszance niestety ale i tak wykręca spokojnie 75 do 80 na prostej wiec polecam
nie mojego licznika bo jest ograniczony do 60 to tak po 1 po 2 mam automat więc może jest w tym jakaś różnica a apropo liczenia prędkości to była sprawdzana przez kolegę który jechał obok z licznikiem dobrze wyskalowanym więc co do prędkości to miałem w miarę dokładny pomiar
Ostatnio zmieniony pn 23 lip, 2012 przez przemek97, łącznie zmieniany 1 raz.