• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

WSK 125, Jawa CR60 Rost Cziken xD i inne

Zaprezentuj swoją maszynę.
Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: WSK 125, Jawa CR60 Rost Cziken xD i inne

Postautor: choinka » sob 28 sty, 2012

Powolnie nie powolne ale kompletowanie i przywracanie do kompletnego oryginału.

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Pojazd: Złomosaki DIYedyszyn
Kontaktowanie:

Postautor: polo » pt 30 mar, 2012

Co do pełnego oryginału, to bym polemizował [pacz niżej- przyp. św. Mikołaja] <lol>

W poprzednią sobotę troche popracowałem nad Jawką. Co do silnika dokonałem zwrotu o 360* ( <lol> ), bo jednak 4 KM, to za mało... Spokojnie, kminie skąd wziąć kasę i tu pójdzie coś sporo mocniejszego, a ten silnik do Ogara ;) Planuję wycisnąć jakieś 7s do 100 (aktualna waga ok 45kg :D ), ale nie wiem ile z tego wyjdzie <rotfl>

Co do kanapy, to było 4h rzeźbienia + obicie i dorobienie blaszki. Przy okazji znalazłem coś na zadupek, może jutro go dokończę. :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: |31 Mar 2012|, o 20:50 ]
MASAKRA <lol>

Ważyłem dziś Jawkę i byłem pewny, że nie przekroczę 45kg... i machnąłem się o całe 12kg :/
.
.
.
...wynik...
.
.
.
...33,4kg :o

Ważyłem ze 20 razy, bo nie mogłem uwierzyć, ale za każdym razem wychodziło tyle +-0.5kg (poprawka na bujanie się na wadze :D )

Po za tym zrobiłem zadupek, bak... Chciałem zrobić clip-ony, ale rzuciłem pomysł, bo nie wyobrażam sobie puszczającego spawu przy 90km/h <lol>

Bak robiłem ze 4 godziny, ale bez matowienia i wykończeniówki. :D Zadupek zrobiłem w 1.5h.

Być jak KTM Duke :mrgreen:
Kółko krzyżyk xD
I przymiarka do wysokości mocowania clip onów. Tym razem prawdziwych, a nie odwrócona kiera :P
ObrazekObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To białe to sól- niech robi swoje :D
Ostatnio zmieniony sob 31 mar, 2012 przez polo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » sob 31 mar, 2012

co to jest? ;o

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 31 mar, 2012

bum^^, a jakaś paskuda taka :d
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

adrol

Postautor: adrol » ndz 01 kwie, 2012

To ma być drag czy cafe?
co do clip-on'ów powiedz na jaką średnicę potrzeba, mam chyba 27, 30 albo 31 i 35mm.
Obniż tył. Jak ma być drag to przednie zawieszenie sztywne zrób, bo przy takim zawieszeniu to trochę słabo jeździć szybko.
siedzenie powinno być dalej, no i jeszcze sety.
Waga taka, bo pewnie potrzebuje wzmocnienia ramy :D
Dużo pracy Cię czeka.
Jaki ma być silnik?

Awatar użytkownika
kayohi
Majster
Majster

Postautor: kayohi » pn 02 kwie, 2012

Strach tym jezdzic :| Ale co do zabytkow masz tego <brawo> . I milej renowacji :)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » wt 03 kwie, 2012

przy takich prędkościach jakie to osiąga to nie ma obawy żeby się coś stało :D
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: polo » śr 04 kwie, 2012

adrol, początkowo miało być 125 2T od Dt 125/ NSR 125 (30KM na 30kg wagi <lol> ) ale nie zmieściłem dużego dyfuzora od dwusuwa przy tak małej ramie... Nie pozostaje mi nic innego jak chińskie 125 :/ Stosunek mocy do masy i tak nie bedzie zły, bo prawie 0.3KM/kg, a to lepiej od kilku "ścigów" 125 ;p Licze na zejście poniżej 8s do setki.

W ramę już jest wspawana rozpórka, z tyłu są zatrzaski. Zawieszenie obniżę jak tylko będę wiedział ile miejsca w dół zajmie mi silnik. Przednie będzie prawdopodobnie od Simsona. Tarczy nie przewiduję, bo ma z tego wyjść Cafe racer. Zawieszenie bez względu na to, czy zmienię, czy nie, będę utwardzać żeby jakoś dawało radę na mocniejszym silniku.
Co do clip-on'ów, to nie wiem, bo to zależy od zawieszenia. Raczej zrobię sobie sam, bo to niskobudżetówka. Jak narazie pochłonął całe 50zł ;P

Benio, wątpisz w tą moc? :D Ogar na tym silniku osiągnął 75km/h, a waży 80kg ;P Cylinder jest po tuningu, aktualnie dorabiam membranę i myślę nad dobrym wydechem... Ale 4KM, to dla mnie za mało...

PS. Sety dorobię jak tylko wstawię silnik, bo nie wiem jak wstawić np dźwignię zmieny biegów.
Ostatnio zmieniony śr 04 kwie, 2012 przez polo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » śr 04 kwie, 2012

Tylko zrób też dobrze hamulce... :)
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

adrol

Postautor: adrol » śr 04 kwie, 2012

jak ma wyjść cafe racer i chcesz zachować oryginalny wygląd cafe czyli bębny to polecam poszukać koła przedniego od hondy cb72, w polsce raczej nie dostępne, za granicą też w dosć duzych pieniądzach, ale choć wiesz co szukać.

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Postautor: Fast » czw 05 kwie, 2012

I co miało być 125 30 konne od DT i jedynym problemem był dyfuzor :|

Większym problemem byłoby przespawanie ramy pod ten silnik, ale wiadomo wszem i wobec że porywanie się z takimi projektami typu ten powyżej, to porywanie się z motyka na księżyc, co w 95% kończy się fiaskiem.

Pamiętam kolesia który chciał wsadzić silnik z CR 125 do benzera bodaj. Powiedziałem wtedy, że i tak tego nie zrobi, a co czas przyniósł można łatwo wydedukować.
Ostatnio zmieniony czw 05 kwie, 2012 przez Fast, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: polo » sob 21 kwie, 2012

KamelMKS, tą Jawę robię już ze 2 lata, więc nie oczekuj, że efekty zobaczysz za tydzień, czy dwa.
Z przespawaniem ramy problemu dużego nie ma, nie wiem tylko, czy silnik wejdzie mi za przednie koło. Co do ceny silnika, to nie jest źle, bo za 400zł mogę kupić całą DT.
Największym problemem jest własnie wydech i spalanie :D Wydechu byle jakiego nie wrzucę, bo cała moc pójdzie się kochać. Nie zmieszczę go też pod bakiem...
W ostateczności mam namiary na Apkę RX 50, ale zamiast kupić paliwożerne 7KM za kilka stów, wolę włożyć ten chiński silnik, który nie dość, ze mocniejszy, to pali o połowę mniej.

[ Dodano: |21 Kwi 2012|, o 22:30 ]
No i Mr. Sztywny :D

Do przodu znalazłem oponę, kupiłem dętkę i złożyłem przednie koło. Teraz szukam takiego kpl na tył. Założyłem nową linkę gazu i manetkę, bo w oryginalnej pękło mocowanie linki :/ Już tego szukam. Do tyłu poszła też tabliczka rejestracyjna, a właściwie podkładka. Nie wiem, jak jest lepiej, więc będe je zakładał wymiennie <lol>

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Nasze motocykle”