Nie polecam silników używanych zwłaszcza w tak małych pojemnościach bo katowane i wszystkie z jakimi się spotkałem to rozje**ne
ja ci powiem tak
zwykłego 110 się nie opyla bo droższy i ch**@w*zy od 125 z tym że łatwiej o cewki no i rozrusznik ma
są 125cc z rozrusznikiem u dołu ale oczywiście kwota up
Myślę że spokojnie przestawił byś się na kopanie
Więc tak no silnik trzeba tak 600 myślę że dochodzi do 680zł dac
Jeśli nie będzie przy nim gaźnika czy cuś to przydał by się jakiś lepszy gaźniczek myślę coś o minikuni vm 22 ale jełśi brak kasy to już swoimi czasy po allegro chodzą chińskie 22mm tylko jak to kupisz to radzę od razu zakleić śrubki od blaszki odcinającej powietrze (ssanie) bo się często w nich odkręcają wpadają do cyla i robią maczupikczu xd
Tłumik chymmm
Seryjne kolanko dogiąć i na początek by był a jeśli byś chciał to po jakimś czasie zmienić końcówkę na przelotową i tyle
i tu myślę że koszt ok 100-150zł
[ Dodano: |14 Sty 2012|, o 20:45 ]co do regulatora to powiem ci że twój z racinga powinien być w porządku a jeśli nie to dopiero myśleć o wymianie
gaźnik chymm do 110cc jeździłem na tym z 50cc bo tamten mi się zj**@ł do 125cc idzie chyba większy króciec do którego gaźnik chyba ale chyba nie podejdzie więc głowy uciąc nie daje za to ale jeśli nie potrzeba ci 100% jego mocy to jeśłi by się dało właściwa regulacja i będzie
i następnie obowiązkowo wymiana fajki bo oryginał to shit najlepiej ngk za ok 15zł
Filtr paliwa obowiązkowo nawet do 50 bo oryginał to najgorszy filtr jaki widziałem ...
Można zamontować od np cc 700 bardzo dobrze mi się na nim jeździło a nawet od malucha
filtr powietrza zostaw oryginał