Romet na dotarciu. Ale nie mogłem się powstrzymać żeby nie jechać na ten zlot. To tylko 80 km w 2. strony.
Więc?
-Sobota (03.12)
Motor umyty, przystrojony. I nic więcej.
Niedziela (04.12)
Pobudka 6.30. Herbatka do termosa.
Idę się umyć, ubrać i pakować. 7.20. Wyjazd.
Przebieg? Jakieś 4958 km. Idę bo motór.
Obawy? Kilka.. Czy wytrzyma. W końcu docieram. Dobra. Ssanie, zapłon i strzał. Wyprowadzam motorek. 2 minutki później ruszam. Sprzęgło, jedynka i ogień! I tak jechałem koło 40-45 km/h. Lajtowo.
Gdańsk Matarnia - Lukoil. Idę zatankować.
Wchodzę na stacji w stroju mikołaja.
Ale mina kasjerki bezcenna.
7.99 PLN.
1,5 L.
Spadam. Godzina 8.00. Zaspa. Gdańsk Zaspa. Dawny pas startowy z czasów... II wojny światowej. Jadę na bramki wjazdowe. Wpłacam 30 PLN. Idę do KFC. Longer, frytasy i darmowa herbatka dla motocyklistów .
Supcio! Przyjeżdza w miedzyczasie dwóch chłopaków - Filip i Radek. Na Kingwayach w automacie - kible.
Jakoś tak się trzymaliśmy. 9.00. Nuda. Się zjeżdżają. Jadę na start. Ustawiam się. Z chłopakami razem. Chwilę później przyjeżdża jakiś zioom na RG 80.
gadu gadu i było nas już 5 (ja, Filip, Radek i dwóch na RG). Przyjeżdża Kymco S8. Przerobione na renifera.
Ładne to dość... niestety.. Pogoda była felerna potem i instalacja artystyczna w Kymco poszła się je*ać.
szkoda... 11.00. Mamy ruszać. Na bramkach 1000 motorów. Ło jezuu!! Stoimy. 20 min później strzał, palenie gumy, klaksony. Jedziemy! I ruszamy. Z Alei Jana Pawła II (pas startowy) na Al. Niepodległosci (?), Kołobrzeską, Grunwaldzką, Niepodległości na Skwer Kościuszki (Szzpaner Platz) w Gdyni. Sopot... kałuże, koleiny a w nich wody! Sliniki parują.
Ludzie machają. Miło. Podjeżdżasz do dzieciaka i dajesz mu "piątkę". Zaczyna lać! Ślisko. Przyjeżdżamy. RG miało awarie i staneło w Sopocie. Filip i Radek za mną jechali. Romet szarpie.. Oj oj oj ...
Ale przeciągnąłem go.
. Gdynia. Dotarlismy na miejsce. Paweł "Konjo" Konjak prowadzi imprezkę.
Wchodzi zespół `Innervision`. Znam perkusiste.
Grali ok.
Wokalistka słaba.. ; / 40 min później zaczynam się zwijać. Razem z Radkiem i Filipem. Gdzieś się zgubili. Przez Gdynie wracaliśmy w ekipie. Ja odbiłem na DK 20 na Kościerzynę. Gdynia Karwiny. Górki, doły. Romet się muli. Deszcz ze śniegiem. Ja wpadłem w kałuże i mokry jestem... ; / Buty mokre, skarpety, spodnie, majtki, kalesony... brrrr.. Rękawiczki. Wyjeżdzam z Gdyni. Mijają mnie chłopaki na Fazerach, Hondach. Pozdrawiamy się. Ludzie machają, mrugają światłami. Dzieci się cieszą. Super uczucie. Chwaszczyno. Spadam z ronda na DK 20. Za 5 km stacja.. Jadę... Chcę herbaty! Zimno! Brrr... Widzę stacje.. zamknięta.. ;O Już myśle ze mam wyje (PIP!!!!) i jadę do Leźna. 40 km bez odpoczynku. Ja? To pół biedy. O Rometa się martwie. Jadę na ćwiartce manetki 52 km/h.. Dziwne.. Małkowo. Skręcam w lewo.
I już tylko 8 km do domu. Pępowo, Leźno.. DOM!! Podsumowując.. Wydałem 5 zł w KFC, 8 PLN na paliwo i 30 na wstęp. (Min. 20 zł) Impreza charytatywna. Dostałem brelok, naklejki. Jestem cały i zdrowy. Romet spisał się genialnie. Kocham go! W tym sezonie dał mi popalić.
Uploaded with ImageShack.us
Poboda mi się ta Yamaha... Super Tenere.
Ta Ninja gumę jarała i wszystko szło na mnie..
Bohater.
Skuknęło 5000 km.
Dziś mam 5057.
Już w Naxie .
Ludziuff jak mrufkuff.

haa.