Z racji tego, że zacząłem się ostatnio bawić w gimpie chciałbym się jakoś podzielić moją wiedzą.
Proponuję usługę przerabiania zdjęć Waszych maszyn w programie gimp. W miarę możliwości będę starał się zaprojektować tuning motorów na bazie przesłanych tutaj przez Was zdjęć.
A teraz kilka szczegółów technicznych:
- Projekty będę robił w wolnym czasie. Mam dużo zajęć dodatkowych, więc jeśli będzie dużo zamówień, na projekt będzie trzeba trochę poczekać.
- Nie jestem tak obeznany w grafice komputerowej jak pavaczek (wielki Big Up za tapety), więc moje projekty są amatorskie, lecz mi one wystarczają
Jak zamawiać projekt?
Chciałbym, żeby w zamówieniu pojawiły się następujące informacje:
- Wszystkie części, które chcielibyście umieścić na zdj. swojego motoru w formie :
* jeżeli są to rzeczy tak oczywiste jak paski na koła, czy siatka bagażowa możecie poprostu napisać, co to ma być
* Jeśli są to części tuningowe (lusterka) prosiłbym o linki do wyraźnych zdjęć tego produktu.
- Kolor. Jeśli ma być to niestandardowy kolor z palety barw, proszę o link do obrazka, na którym będzie ten kolor widniał
* Znacznie ułatwiłoby mi robotę, jeśli kolor będzie widniał na całym obrazku (taka jakby próbka koloru)
Wszystko fajnie, tylko gdzie haczyk?
Nie chciałbym, żeby mój wysiłek był tak jakby ''za darmo''. Wiadomo, że jeśli nic nie oczyekiwałbym w zamian każdy Jan Kowalski mógłby zamówić sobie projekt po 5 minutach bycia na forum. Tak więc zamiawiać mogą tylko osoby z:
- Minimum 30 postów na tym forum.
- Wymyśliłem, że zapłatą za projekt mogłoby być "piwo" (na forum oczywiście^^).
Możecie je "dawać" pod waszym projektem, ktory wstawie na forum, zeby pozniej nie bylo, ze daliscie, a nie bd mial czasu zrobic
Byłby ktoś chętny na takie coś?
Pozdrawiam, PrezesKP

)