speeder pisze:W ogim będzie silnik 50ccm?
Nii, 72 ccm

Chyba że tak ma być i podczas jazdy będzie ok. Bo jak zmieniam biegi to są tylko 3 albo 2 i pół
Widać to na filmiku. Może to przez tą zębatkę, może jest za bardzo zjechana? Proszę o rady

ale jak np. Wbije 2, przepchne do przodu na biegu, to potem spokojne włożę trójke 

Żeby mieć pewność czy coś w trybach się nie posypało. Tylko tu kolejny kłopot, jak rozdzielić kartery, które jeszcze na dodatek są sklejone silikonem 

JOSEMORALES pisze:zanim założysz kosę musisz mieć tą dziwna zębatkę w odpowiednim ułożeniu.
Ktoś ma może jakieś zdjęcie podglądowe jak to powinno wyglądać?

I już po:

Czy znów czeka mnie rozpoławianie...? Nie wiem czy wałek kopniaka mógłby się jakoś obrócić i przez to drugi wałek terkocze? Ale wałek kopniaka nie obraca się na biegach, a niby gdyby był w złej pozycji to by się obracał... Ech...

Więc założyłam wałek, a dokładniej ten ząbek na wyczucie
Złożyłam wszystko i jest ok, nic nie terkocze, biegi wszystkie są
A skąd u Ciebie pasja do motoryzacji?
agealit pisze:A skąd u Ciebie pasja do motoryzacji?
A motorami zainteresowałam się przez koleżankę, gdy przewiozła mnie swoim Ogarem 205
Też chciałam mieć takiego motóra i mknąć z taką prędkością światła 40 km/h
Potem kupiłam Charta 210, sama go sobie naprawiłam, zarejestrowałam i tłukę nim kilometry 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości