• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

ROUTER A 500 by ReallY

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Re: ROUTER A 500 by ReallY

Postautor: ReallY » pt 23 sty, 2015

Dzięki za opinie, ja miałem tylko czerwony sylikon i dlatego go użyłem, łoże zakręcę się po domu za czyś czym można by to pomalować może uda mi się znaleźć nawet srebrzankę do grzejników :D

@

Przypomniało mi się dziś że nie dodałem filmiku z pracą i dźwiękiem wydechu więc macie :D

https://www.youtube.com/watch?v=YKCXBSF ... e=youtu.be

Ogólnie moto jest do jazdy ale jest sporo rzeczy które bym zrobił jednakże zbieram na motocykl i pewnie na jesień coś wykombinuję ale możliwe że jeśli trafią się okazję to wpadnie to lub tamto :D Obecnie muszę zebrać chęci żeby wypolerować klamkę sprzęgła bo klamka hamulca jest wypolerowana, no i zrobić tak abym miał akumulator pod przełącznik :D

A chętnie zrobiłbym tarczę z tyłu i do tego dowalił sety :> oraz skombinował obrotomierz ( Po co? ) No i oponki na szersze zmienił bo z tyłu już spalona dosyć ;p
Ostatnio zmieniony sob 31 sty, 2015 przez ReallY, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » sob 31 sty, 2015

dźięk najładniejszy na świece :D chyba poza ducati na jakiś przelotach nic tak nie brzmi dobrze jak poziome maluchy :D

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: kaccerski » sob 31 sty, 2015

nie no za***isty dźwiek , sam bym chciał taki mieć :D
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » wt 10 lut, 2015

Na praktykach poprosiłem nauczyciela aby mi dorobił ciężarek kierownicy bo jeden zgubiłem i dorobił nieco inny ale ktoś niewtajemniczony tego nie zauważy może kiedyś go poprawię, przy okazji montaży naszło mnie na ,,polerowanie" klamek ponieważ ta od sprzęgła była czarna a od hamulca polerowana niestety nie mam do tego talentu i nazwałbym to raczej czyszczeniem ale jest :D

Obrazek

Ferie zaczynają się w tym tygodniu myślę o demontaży tylnego koła i wyczyszczeniu go ponieważ strasznie je zapuściłem i już go łatwo nie domyję ( jak mamy nie będzie to wpierdolę felgę do zmywarki <smile> )

Coraz bardzej nachodzi mnie myśl zrobienia tarczy z tyłu i chyba tak postąpię o ile dorwiępo taniości pompę do tyłu w sumie nie będzie większych problemów na praktykach dotoczy mi profesor jak go znam to napotkam z jego struny opór ale jakoś go pewnie przekonam.

Dziś kolega od kolegi z klasy załatwił licznik od zetki za 20zł on sobie weźmie prędkościomierz a ja obrotomierz niestety tam jest dosyć duża skala więc nie wiem jak i gdzie to wpierdzelę ale coś się chyba wymyśli o ile się go zamontuje bo albo wepchnę go gdzieś w blat albo założę zegar na zewnątrz ;)

Zastanawiam się też nad przerobieniem nieco adaptera mianowicie chciałem dać tam takie końcówki jak do przewodów hamulcowych ale mocowanych na obejmę megas coś takiego ma chciałbym to przerobić ponieważ przy większych dołkach koło dobija i błotnik ociera o przewody i wyciera się farba na błotniku. NIestety sprawa się komplikuje bo potrzebuję rozwiercić i prze gwintować na M10 otwory chyba że są śruby i te końcówki na M8 ( chyba ) to by mi oszczędziło sporo bólu głowy :D

No to obecnie tyle tak chciałem sięz wami podzielić co planuję zrobić prawda jest taka że dopiero to będę robił jak cena tej modyfikacji będzie przystępna bo tak to już wsio by było porobione :D Pozdrawiam :D
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
zagraj1234
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: zagraj1234 » wt 10 lut, 2015

rób tylni hampel na tarczy czekam na efekty:D
jest jakaś różnica w prowadzeniu jak masz zamontowane ciężarki?
JeÂśli pomogÂłem postaw piwo
LwG

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » wt 10 lut, 2015

Eee nie, one są tam jako ozdoba w sumie jeden zgubiłem to musiałem dorobić drugi :D
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Latos
Specjalista
Specjalista

Postautor: Latos » śr 11 lut, 2015

Zdejmij obydwa to zobaczysz jak się jeździ bez :D ja się takim raz przejechałem i nie wiedziałem że ich nie ma to myślałem że zaraz mi przód odleci :V

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » śr 11 lut, 2015

Chodzi o ciężarki? Nie ma problemu rolgaz trzyma przełącznik a prawa guma manetki siedzi tak ciasno że ciężarki nie mają nic do rzeczy ;p
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Arros
Praktykant
Praktykant

Postautor: Arros » pt 13 lut, 2015

Nie chodzi o to, co jest przez co trzymane.

Chodzi o to, że ciężarki mają w teorii (i w praktyce też) redukować drgania kierownicy w konkretnych sytuacjach. Dlatego powinno się je dobierać w zależności od potrzeb.

Jak się przejedziesz bez - powinieneś to odczuć ;)

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pt 13 lut, 2015

ja ostatnio jeden zgubiłem i przy ok. 100km/h złapałem lekką shimme, ale dałem w pi*** i sie uspokoiło (tak, gdy kierownica wpada w drgania trzeba ostro przyspieszyć, a najlepiej oderwać przednie koło od ziemi)
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » sob 14 lut, 2015

Arros, hmm w sumie nie patrzyłem tak na to ;)

n0r3k pisze:tak, gdy kierownica wpada w drgania trzeba ostro przyspieszyć, a najlepiej oderwać przednie koło od ziemi

Dzięki za przydatną radę na przyszłość :D

Obrazek

Od razu mówię to tylko przymiarka nie pakujętego silnika bo po 1 nie jest mój 2 jest nie taki jaki bym chciał :)

I stało się, kolega mnie namówił bo sam zaproponował abym do niego przyjechał i przymierzył ten silnik jest walnięty jak ja bo silnik siedział w działającym quadzie. Ale w 4 godziny się wyrobiliśmy ze wszystkim :D

Być może będę taki silnik w przyszłości montował i patrząc na samo zdjęcie było by tyle problemów z tym że głowa boli jak widać wejść wejdzie o ziemię nie ocierałby nawet przy składaniu się z hamowaniem może gorzej ale nie jest znowu tragicznie. Chcieliśmy go odpalić i przejechać się no ale nie było sprzęgła łańcuch spadał a silnik wisiał na jednej śrubie...
W tym roku będę kupować motocykl jeśli kupię w wakacje jako że mam robotę z dwóch pensji zrobiłbym mu przegląd a BYĆ MOŻE w przszłym roku zimą coś bym działał i nie piszcie coś w stylu po co, po prostu chcę to zrobić. ;)

@

Już od dłuższego czasu miałem podejrzenia że router bierze olej. Postanowiłem dać gęstszy i za 15zł kupiłem z beczki 15w40 postanowiłem przy okazji wyregulować zawory gaźnik i ustawić pływak. Prace przebiegły pomyślnie gdyż moto pięknie odpala ładnie trzyma obroty bez względu na temperaturę. Jak się okazało olej jednak je i to nieźle bo na ok 100km jeden x z miarki czyli ok 100ml, do tego v-max spadł że wolę nie pisać ;p okazało się że może obrócić silnikiem ręką co jest całkowicie niedopuszczalne biorąc pod uwagę jaka kiedyś była kompresja, kilka rzeczy wskazuje mi że to może być UPG i najprawdopodobniej tym się zajmę ale jeszcze nie wiem kiedy. Na razie planuję zrobić to porządnie tzn. pod nową uszczelkę splanować uszczelkę i cylinder oczywiście zależnie od stanu, dotrzeć zawory a przy okazji wymienić łożysko na sprzęgle. Chciałem dodać fotki ale chyba zrobię to później bo mam strasznie wolny nternet, pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony czw 26 mar, 2015 przez ReallY, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: kaccerski » czw 26 mar, 2015

dodaję fotki na życzenie :P
Obrazek

Obrazek

Obrazek

powiem ci że pr***ebane , rozbieraj i zobacz co sie dzieje :)
"Prowizorka Trzyma Lata ! "

"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "

JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » czw 26 mar, 2015

Powiem ci że bardzo chętnie bym to zrobił, no ale mimo że mam robotę to i tak mam odłożone mniej niż bym chciał do nowego moto. Zobaczę jak będę stał z kasą jak całą robota mi się skończy :)
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » czw 26 mar, 2015

może nie jest tak źle jak się wydaje :P upg to nieduży koszt, planowanie 50zł, góra cylindra 40zł :P

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » czw 02 kwie, 2015

No więc dziś zdemontowałem głowicę niestety od samego rana chodziła za mną zła passa może nie jakaś drastyczna ale wystarczyło abym wiedział że moje podejżenia co do wypalonej uszczelki która by tłumaczyła branie oleju i spadek kompresji w rzeczywistości nie jest wypalona. Nie pozostało mi nic innego jak rozebranie silnika, po demontażu głowicy okazało się że uszczelka jest w dobrym stanie niestety nie zrobiłem fotki, gładź cylindra jest moim zdaniem dobra i uważam że nawet demontaż cylindra tylko by zaszkodził tak jak i zmiana cylindra odnoszę wrażenie że ryski zgodne z ruchem posuwisto zwrotnym tłoka są mniejsze i delikatniejsze niż ślady po honowaniu. Więc moim zdaniem problem leży w głowicy oto fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiem w sumie co robić teraz w tym silniku, myślałem nada zmianą uszczelniaczy planowaniu i o oczywiście zmianie uszczelek.
Ostatnio zmieniony czw 02 kwie, 2015 przez ReallY, łącznie zmieniany 2 razy.
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Wróć do „Nasze motocykle”