Mam taki problem kupilem sobie silnik jakies 2 miesiace temu przejechalem na nim 600km i nagle sprzeglo przestalo odbijac kupilem nowa linke dalem sprezyne i jak sie rusza trzeba odpychac palcem dzwignie linka jest ok bo czasami linka sie cofa a sprzeglo stoi lekko sie go ruszy i wraca wysprzegla ladnie wszystko dziala tylko nie odbija
Jest na forum gdzieś opisane jak zakonserwować sprzęgło (a właściwie układ "popychacza") jeżeli to nie pomoże to proponuję Ci zrobić patent z dodatkową sprzężynką na lince - od czasu gdy sobie zrobiłem takową partyzantkę sprzęgło działa wyśmienicie
na dekielku sprzęgła jest taka zwijana sprężynka , albo ci się urwała albo rozciągła, albo wypadła , wymień ją i powinno być git , najwyżej daj dodatkową sprężynkę dla pewności nasmaruj cały mechanizm pod dekielkiem
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo !
Odkręć dekielek po prawej stronie. Pod dekielkiem masz cały mechanizm do którego mogło się dostać troszczę brudu lub zawilgotniał i mógł gdzieś przyrdzewieć. Spsikaj ten mechanizm WD40 i kilka razy naciśnij sprzęgło aż mechanizm zacznie poprawnie działać.