• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Gb Street 110ccm3

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Gb Street 110ccm3

Postautor: szymo_97 » ndz 03 lis, 2013

Co ty gadasz? Stare auto mojego ojca było po 4 szkodach całkowitych i dalej jeździło zarejestrowane.

To chodzi o to, że rzeczoznawca twierdzi, że tego już się nie opłaca naprawiać i oddają Ci równowartość zakupu takiego samego sprzętu.

Ty jednak z tymi pieniędzmi robisz co chcesz. Możesz naprawiać, możesz złomować. :D
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
GawroN
Praktykant
Praktykant

Postautor: GawroN » ndz 03 lis, 2013

Mysłałem o przeróbce na stunta, wole je podszykować pojeździć do lata i sprzedać. JUtro ide do ubezpieczyciela, wiecie ile sie czeka na rzeczoznawce?

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pn 04 lis, 2013

szymo_97, Sąsiadowi po szkodzie całkowitej dali równowartość auta a sam samochód zabrała ubezpieczalnia.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 04 lis, 2013

Widzisz szymo_97? :D
Wszystko zależy od ubezpieczalni. Jedna wypłaci i będzie miała w pompie to co zrobisz z kasą i z autem, a druga wypłaci kasę i pojazd zabierze, żebyś nie daj Boże nie naprawił i nie stwarzał niebezpieczeństwa na drodze.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: szymo_97 » pn 04 lis, 2013

KucaQ, To też zależy jakie auto (ile warte).
Bo powiedzmy jak w aucie za 50 tyś, czy nawet za 15 tyś. zł uznają szkodę całkowitą to oznacza, że jest zrujnowane doszczętnie i faktycznie nie opłaca się go naprawiać (no bo wyobraźcie sobie jak wygląda auto, którego naprawienie wynosiłoby ponad 50 tyś zł). Wtedy go zabierają. Tak miała moja mama po wypadku, gdzie auto miało pokrzywione podłużnice, każde koło powyginane w inną stronę itd.

Poprzednie auto mojego taty (Fiat Tipo :D ), po lekkiej stłuczce, gdzie tylko klapa do wymiany była dostał szkodę całkowitą z tego powodu, że kupno nowej klapy oraz jej pomalowanie i założenie u blacharza kosztuje więcej niż warte jest auto. :) W tym wypadku również koszt naprawy (wg rzeczoznawcy) jest więcej wart niż kupno takiego samego, drugiego auta.

Jestem niemalże przekonany, że nie będzie się opłacać ubezpieczycielowi zabierać GB, po czym sprzedać na części i wyrejestrować (tak właśnie robią firmy ubezpieczeniowe z droższymi autami po szkodzie całkowitej, gdzie sam np. silnik wart jest kilka tysięcy).
Przy GB wartym niespełna 2 tyś. zł? Na pewno im się to nie opłaci.
Tutaj chodzi o kase tylko i wyłącznie.
Ostatnio zmieniony pn 04 lis, 2013 przez szymo_97, łącznie zmieniany 1 raz.
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 04 lis, 2013

szymo_97, No w sumie, kumplowi w dupę Astry wjechał typek, podłużnice miał wygięte, dostał szkodę całkowitą, 4500 bodaj, podłużnice wyprostował, zmienił klapę, lampy i zderzak i śmiga dalej :D
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » pn 04 lis, 2013

Lagi w miarę ok? Jak rama dostała tak ostro? Ja bym na to nie wsiadł, dopóki bym nie zmienił ramy i przedniego zawieszenia, bo raz, że to niebezpieczne, a dwa, że krzywe moto, to tylko na szrot :D Ja do ogarka po złamaniu ramę kupiłem za 200 zł
Obrazek

Awatar użytkownika
GawroN
Praktykant
Praktykant

Postautor: GawroN » sob 11 sty, 2014

Dziś znów powróciłem do Gibonka, założone zostały nowe lagi i nowe koło. Po niedzieli na lekkie prostowanie główki ramy, kupić i założyć lusterka i na przegląd <rotfl>

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Nasze motocykle”