Postautor: pawelswdn95 » ndz 08 sty, 2017
Witam, mam jeszcze kilka pytań, napiszę tu, żeby nie zakładać nowego tematu. Otóż mam problem z hamulcami, które i tak będę musiał naprawić, tak było odkąd kupiłem ten skuter. Otóż hamulca przedniego w ogóle nie ma, a klamka jest miękka i nie wiadomo jak mocno bym na nią naciskał to i tak zero reakcji, tylny hamulec działa ale jest słaby, jak się używa tylnego w miejscu, to tak ciężko odbija, tak jakby tłoczek się zacinał, albo może płyn jest już stary i gęsty i to dlatego. Mi wydaję się, że przedni hamulec jest zapowietrzony, a tylny może trzeba wyczyścić zacisk i wymienić płyn w obu obiegach, bo mam w nim dwa hamulce tarczowe. I teraz pytanie, co może być nie tak z hamulcami, oprócz tego, co napisałem? nie chce tam nic sam naprawiać, chcę się tylko dowiedzieć, bo mam zamiar oddać ten skuter do serwisu, a chce wiedzieć, coś mniej więcej, żeby mi ktoś kitu nie wciskał i nie naciągał na koszta. Drugie pytanie dotyczy również hamulca, bo jak już pisałem wyżej, obydwa są tarczowe, a problem w tym, że tej chińszczyzny nie produkują i w razie wymiany zacisku z tyłu nie wiem, czy uda się taki kupić. Bo tak jak pisałem wcześniej ten skuter to to samo co Baotian smart rider 50 oraz prosiłbym o info, jakbym chciał zmienić karter, żeby był hamulec bębnowy, to który bym musiał zmienić? może jakiś link ktoś posiada? bo ja szukając znajduję, ale nie wiem, w której połówce montuje się szczęki i koło, jakby ktoś mógł podać link do takiego karteru to byłbym wdzięczny, mowa oczywiście o 139qma/qmb, z góry dzięki!