A przy okazji pokaz tego co zrobiłem w ciągu 1h. i 40minut - czyli podświetlenie zegarów dzięki listwie LED.
Niestety śpieszyłem się bo sprzęt musiał być jeszcze tego samego dnia na chodzie i nie zrobiłem zdjęć do tutka - ale opiszę w skrócie jak wykonać:
Kupujemy listwę LED - długość dobieramy tak żeby wskaźniki dały się owinąć dookoła. Następnie rozkręcamy zegary (najpierw wyjmujemy je z moto pamiętając jakie kable i gdzie były podłączone) i odłączamy linkę prędkościomierza. Odkręcamy szybkę i od dołu wykręcamy 2 śruby co pozwoli wyjąć mechanizm z tarczą z obudowy. Gdy mamy samą obudowę czyścimy ją i naklejamy listwę LED na wewnętrznych bocznych ściankach dookoła tuż pod samą górną krawędzią (ja kupiłem listwę samoprzylepną lecz najpierw musiałem dolutować do niej przewody) i przewody wyprowadzamy przez otwór w którym szły kable z licznika. Następnie zabezpieczamy kable i w razie potrzeby listwę klejem z pistoletu. Składamy całość podłączając listwę do kabli od podświetlenia zegarów (odcinając końcówkę z żarówką) a drugą bez żarówki wkładając na miejsce i efektem jest idealne równomierne podświetlenie licznika. Listwa jest przystosowana już do napięcia 12V i tylko należy pamiętać że diody świecą tylko w "jedną stronę" i kiedy po podłączeniu nie świecą to należy zamienić kable miejscami. Oczywiście kolor możemy sobie wybrać - ja dałem białe aby pasowały do reszty zegarów.

jak będziesz miał kiedyś czas pokaż jak to wygląda od dołu
podziwiam zapal z jakim modyfikujesz swoje moto podobnie robi diabolo 
dzięki wyjątkowo łaskawej pogodzie w tym roku. Sezon był rewelacyjny, nabiłem dużo kilometrów, praktycznie żadnych awarii. A oto co kupiłem na przyszły sezon:

dla Ciebie.