• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Kawasaki kx 125 1P54FMI by limited BeNeK edycion

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Pojazd: Złomosaki DIYedyszyn
Kontaktowanie:

Re: Kawasaki kx 125 1P54FMI by limited BeNeK edycion

Postautor: polo » sob 21 lip, 2012

Dokładnie jak adrol pisze. W końcu to zabytek. Niech na starość przynajmniej wygląda ładnie. Z resztą sam napisałeś, że wiele tego nie było :)
#PRzRacingTeam
Obrazek....Obrazek....Obrazek

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 22 lip, 2012

ja to się jeszcze nad innym zbiornikiem zastanawiam :| poci mi się zbiornik przy kraniku ale to uj dało by radę jakoś czymś pokleić np poxipolem ale korek paliwa powala mnie na kolana <simfacepalm> jest na kluczyk którego nie mam i nie mogę takiego znaleźć... strasznie nietypowy jakiś taki <glupek> albo znajdę jakiś korek ze zbiornika o podobnym wlewie albo walnę mu zbiornik z mz 150 albo może ktoś zna jakiś motorek o podobnej budowie zbiornika ??

ostatnio otwierałem go ok 10min i o mało co pierd**c@ nie dostałem... a zamknąć jest prawie tak samo trudno... a tu nie dość że trzeba go otwierać by zalać zbiornik to trzeba patrzyć ile nafty tam jeszcze jest i gdzie można jechać :D

a malowanie... cóż malowanie tak szybko nie nastąpi... najpierw muszę doprowadzić go do świetnego stanu technicznego i dopiero wówczas zajmę się kompletowaniem błotników itd itp

a z przodu chciałbym kupić taką lampę prostokątną z owiewką i tam walnąć tą owiewkę na biało i na nią jakieś cyferki ;P
a myślę nad lampami gdyż zdarza mi się jeździć tzn wracać po zmroku ;)

nom to i wam foto podrzucę ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

troszkę rura nie była dogięta jak trzeba ale tylko taką miałem więc taką dałem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tu po większej wyprawie w deszczu :>
Obrazek
niestety wyprawa skończyła się w połowie błotnistej górki pod którą prawie wyjechał, ale złapałem flaka i stanął <uoee>

piździk dymi też na niebiesko więc zapowiada się teoretycznie wymiana pierścieni ale nie zauważyłem puki co jakiejś zmiany poziomu oleju <glupek>
na tym tłumiku fajnie chodzi a strzela aż miło :D
zrobiłem mocowanie siedziska, sprzęgło, gaz, regulacja gaźnika, tłumik itp itd ;)

zapowiada się wymiana pierścieni, uszczelek, dętka tył... i to na chwilę obecną będzie przerwa chyba bo muszę zacisnąć pasa co do kosztów przez to głupie prawko <uoee>
i na chwilę obecną dam błotnik przedni z ogara 200 gdyż chlapie po twarzy :D później będzie się myślało nad dalszymi planami ;)

głównie będzie kompletowanie kolejnych części typu lampy, błotniki, koło tył by się zdało :| , opona przód kostka bo tył ciągnie a przód nabił mi się błotem i jeździ jak w zimie po lodzie... itp itd
jak wszystko będzie już sprawne i na miejscu wówczas rozbieram co do śrubki i malowanie ;)

a i planuję jeszcze wymianę zawieszenia i kierownicy ale to się zobaczy ;]

LwG!!!

Wszystkie pomysły i sugestie (oprócz malowania) mile widziane ;)

chciałem wam nagrać jak się tym jeździ i mam tylko jeden słaby przejazd kolegi a później flaka złapałem no i bieda :/ felga się kręci w oponie jak głupia i ledwo jedzie ale do domu dojechał :D

a i ostatnio łańcuch mi strzelił ale to już zrobiłem zapinką i są teraz 2 ;P
Ostatnio zmieniony ndz 22 lip, 2012 przez BeNeK, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » ndz 22 lip, 2012

Gdzie kupowałeś spawareczke? ;D Za ile i jak się sprawuje ;D
Ogólnie motorek do pozazdroszczenia ;D

PawelP112
Specjalista
Specjalista

Postautor: PawelP112 » pn 30 lip, 2012

Uwielbiam takie projekty ;) pomaluj tak jak mówił Adrol ;)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » wt 31 lip, 2012

może i tak bym malował ale jeśli będę wiedział, że go nie będę sprzedawał...
mam chwilowo wielki kryzys xd się składa że poważniejszej awarii uległo drugie moto na którym bardziej mi zależy... da się jeździć ale ja wolę mieć wszystko na cacy jeśli chodzi o cześć techniczną...

tak myślałem żeby sprzedać tego... zrobic tamten motor już na cacy technicznie i może na wizual by siadło... a do końca roku szukać lepszej ramy z prawdziwego crossa i coś na silniku 140 składać (ogarowskie oczywiście 140ccm oczywiście xd )

myślałem coś nad ramą właśnie z yamahy dt lub coś takiego... ta ma trochę zbyt lekki przód żeby ryc ziemię na zakrętach co uwielbiam <lol> a ta to cały czas wheelie wheelie wheelie xd

zobaczymy jakie będą dalsze dzieje :>
najbardziej mi szkoda tutaj tłumika sprzedać :D daje naprawdę świetny jak dla crossa głos :> i jak się usiądzie i trochę się pobawi manetką nawet na niezbyt wysokich obrotach... to z tłumika dźwięk dudni aż miło... dźwięk ala 400-600ccm <lol>
niestety mój telefon nie potrafi go realnie nagrać tylko jakoś tak pierdzi na filmiku z tel <uoee>
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

PawelP112
Specjalista
Specjalista

Postautor: PawelP112 » wt 31 lip, 2012

U mnie też wheelie ciągle jest ;D wszystko zalezy od przełożen no i srodka cięzkości ;) szkoda sprzedawać zwłaszcza tego silnika chyba ze sprzedałbyś rame a silniczek zostawił do innego projektu ;)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » wt 31 lip, 2012

ale kto mi samą ramę weźmie...
szkoda mi go trochę ale wszystko miało się inaczej potoczyć...

Teraz miałem mieć pracę co za tym idzie pieniążki... pieniążki miałem przeznaczyć na egzamin praktyczny za prawko 140zł... Chciałem polakierować motor (kymco) ale już w lakierni ;) W kymco muszę jeszcze wymienić klocki hamulcowe oraz szlag go wie czy dam radę odtłuścić tarczę hamulcową... wymiana uszczelniaczy w przednim zawieszeniu i oleju oraz opona z tyłu już mizerna <uoee>

A pracy nie ma a tamten motorek musi być w końcu zrobiony <uoee>

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » wt 31 lip, 2012

kup zmywacz taki, odtłuszczacz tarczy hamulcowej , on zajebiście odtłuszcza :P

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » czw 02 sie, 2012

Kurdę sam chciałbym mieć takie coś w garazu :D
Zumico GR500 swap Cagiva Mito 125 ---> Suzuki GS500

robos1221
Amator
Amator

Postautor: robos1221 » czw 02 sie, 2012

No no powiem ci że za***isty sprzęt :D A ile gdzies tak to leci i jak sie zbiera ? A jak dobrze na koło idzie to już w ogóle bajera :D

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 24 lis, 2012

robos1221, aktualne przełożenia pozwalają na o 70km/h v-maxu

Dawno nic nie pisałem bo mało się działo... Świcę w moto przez wytarte pierścienie tak zaoleiło, że aż iskry brakło i moto yebłem i stało z braku chęci i czasu... Ale jak to bywa przestój jest i przestój znika... Rozpoczynam kolejne przeróbki które wam zaraz pokażę ;)

Zakupiłem przód od simsona:
Obrazek

z koła które dostałem od sima złożyłem tylne z piastą od kawy:
Obrazek

Stelaż 12bar:
Obrazek

rama + przyłożone lagi sima:
Obrazek

Przeróbka ramy:
Obrazek

nowe kuleczki z koronek:
Obrazek

powolućku składamy
Obrazek

I kilka podglądów całości :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klamka sprzęgła krótka na 2 palce + rączka od hb

Obrazek

Obrazek

W silniku wymieniłem komplet pierścieni na nowy. Nabyłem gaźnik 21mm ale brakuje mi do niego iglicy (jeśli ktoś by miał niech da znać).
Było sporo roboty nad zamontowaniem półek od sima ale wyszło bdb.
Będę miał problemy z kołem przednim na chwilę obecną, ale coś się wymyśli.

Dzisiaj nie skończyłem mocowań silnika, gdyż ojciec zyeb@ł mi moje 2 nowe wiertła, ale gdy kupię nowe to skończę mocowania silnika...

Puki co mam mało funduszy, ale robię co mogę by skończyć projekcik jak najszybciej... Mam do ukończenia jeszcze hb i będę myślał nad nożnym na linkę...
Muszę przerobić również całe kolanko tłumika oraz spłaszczyć samą puszkę...

Co do planów to się jakoś specjalnie nie zmieniły. Zobaczę jak zawieszenie będzie się sprawować i wymienię kierownicę na inną. Prawdopodobnie zrobię klatkę na silnik.
Gdy ogarnę go do dobrego technicznego pomaluje samą ramę i tylną felgę.

Nie chce się zbytnio więcej rozpisywać, ale mam zamiar zrobić piździka i zakupić mu papiery ;)

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
StreetoOo
Weteran
Weteran

Postautor: StreetoOo » sob 08 gru, 2012

No super projekcik, nagraj jakiś filmik jak to jeździ :) jakie plany w pracach dalej ? :)
Pozdrawiam LwG

Awatar użytkownika
mateusz167
Weteran
Weteran

Postautor: mateusz167 » sob 08 gru, 2012

teraz to można latać :)

Wróć do „Nasze motocykle”