Skoro Ci stamtąd leci, to oznacza, że uszczelka pod dekielkiem na głowicy (tego od czoła) jest uszkodzona. U kumpla jak składałem głowice to też tamtędy leciało i okazało się, że uszczelka była naderwana i olej ze środka głowicy leciał na szpilkę i tamtędy ciekło
Dzisiaj wymieniłem uszczelke pod tym delkem i dalej to samo, więc jest raczej tak jak mówi Bubles, Już raz wymieniałem w ciągu ostatnich 700km wiec nie wiem dlaczego znów cieknie.
Dzisiaj też zrobiłem lipe bo zmieniałem olej, podczas wlewania nowego nie zakręciłem korka spustowego i połowa oleju poszła w...
Ostatnio zmieniony wt 18 cze, 2013 przez GawroN, łącznie zmieniany 1 raz.
Pare aktualnych fotek Ogółem niedawno strzeliło 4100km czyli przejechałem juz nim 1200km,w tym czasie było wiele usterek, ale mam nadzieje że już będzie wszystko ok. Chociaż do tej pory nie udało mi sie zlikwidować jednego problemu, a mianowicie kiedy go przygazowuje miedzy 3 a 4 tyś obrotów cos go odcina, i kręci sie maks do 7tyś, a prędkość maks 70km/h (licznikowe).Dysza powietrza jest 70 zmieniałem na 90 ale wtedy nawet po regulacji nie dało się go wkręcić na obroty.
Cześć;d 5000 km strzeliło. Moto śmiga, oczywiście nie może obejść się bez problemów. Coś się dzieje z elektryką raz działa raz nie, a jeżeli mam podłączony prawy tylny migacz spalają się zarówki. Ale póki co jeździ. Niestety mam tylko 3 fotki:
Jako ze poprzednia opona była na wykończeniu a druty juz wyłaziły postanowiłem wymienić na oponke Heidenau 120/80, osiągi praktycznie się nie pogorszyły.
Ostatnio zmieniony pn 12 sie, 2013 przez GawroN, łącznie zmieniany 1 raz.
No cześć. Robie małe podsumowanie sezonu, a więc od sierpnia zrobiłem 2k a ogółem w sezonie ciutke ponad 4000km, spalanie jakieś 2.5l, i dwa razy wymieniana uszczelka pod głowicą, póki co jeździ poza napędem który już wysiada. Na przyszły sezonik planuje kierunki ledy bo te się przepalają co troche, prócz tego mam zamiar założyc wydeszek cos a`la mini mugen, i psiknąć go czarnym lakierem. A teraz łapcie fotki:
I jeśli mozna prosic modów o przeniesienie do odpowiedniego działu