• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Kingway Yamasaki

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Re: Kingway Yamasaki

Postautor: Wilku1122 » pt 29 lip, 2011

No nawet nawet z tych opowieści terenowych że to jeszcze wytrzymuje ;P
PIEC!
Obrazek
Obrazek

fake4r

Postautor: fake4r » ndz 31 lip, 2011

Mam identyczne malowanie :)
Ogólnie motorek fajny, jako turystyk wystarcza oczywiście ale z silnikiem 125 bo 50 to porażka, każda trochę bardziej stroma górka i było czuć ten brak mocy, a także na głównych drogach na trasie po prostu nie nadążał.
Polecam Ci też wyciągnąć całkiem tą końcówkę tłumika, o wiele lepiej bez tego chodzi, choć trochę głośno.
Nie trzeba też zapominać że nie jest to motor w ciężki teren gdyż wtedy znacznie skraca się jego żywotność ;)
Po za tym różnego rodzaju pierdoły co jakiś czas się pojawiają do roboty, cóż taka natura chińczyka :D
Ostatnio zmieniony ndz 31 lip, 2011 przez fake4r, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Pojazd: Złomosaki DIYedyszyn
Kontaktowanie:

Postautor: polo » ndz 31 lip, 2011

W teren nie jeżdżę, bo używam do turystyki :)
Zrobiłem odpowiednio wyskalowaną tarczę. Jeszcze zamontować do obrotka i jazda. Szykuje identyczna z czarną do prędkościomierza. Zegary inspirowane... Suzuki Hayabusą :D Po za tym mam pomysł jak zrobić prędkościomierz "startujący" z dołu, a nie z boku tarczy :]

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
#PRzRacingTeam
Obrazek....Obrazek....Obrazek

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » ndz 31 lip, 2011

No ładne tarcze do zegarów i myślę że pomysł ci wypali z tym startem zegarów od dołu :)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pn 01 sie, 2011

inna tarcza i odpowiednio ustawiona wskazówka :]

Gościu walnij tam albo zochena 125 albo nawet ten zestawik od tahy 110cc bo to na czym teraz jeździsz to kompletna porażka aż żal dupę ściska :|

Ja mam 110cc i jak na mój motorek to wiem że jest nawet za mocny no ale i tak uważam to za muła a kilku kolegów to wsiada na niego tylko na postoju jak stoi <glupek>
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: polo » ndz 07 sie, 2011

Cześć. Jakiś czas temu miałem niegroźny (jak mi się wydawało) wypadek, czy jak to tam nazwiecie...

Jechałem żwirówką po lewym zakręcie, dalej był długi prawy. Droga jest dość piaszczysta, więc jechałem 40-45km/h. Nagle z tyłu pojawiło się autko. Zaczęło mnie wyprzedzać, ale było dziwnie blisko, więc uciekłem na pobocze... Strasznie miękkie, rzucało mną, ale jakoś to utrzymywałem. Próbowałem skręcić na drogę (ciągle na zakręcie), ale przednie koło się wrzynało w ten piach i leciałem prosto do rowu :/
Ostatecznie postanowiłem, że położenie moto na bok będzie mniejszym złem niż lecenie w dół jakieś 2-2,5 metra w dół, a przy pechu dodatkowe pół do rowu na zakręcie :|

Strasznie dziwne jest takie specjalne wywrócenie motoru :D Dobra, położyłem moto, czekałem aż przestanę się ślizgnąć, wytargało mnie trochę i pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy? Rów ominięty! :mrgreen: Potem się rozglądałem, samochodu nie ma... albo nie patrzy w lusterka, albo po prostu uciekł. Tak, czy inaczej za mną jechał drugi samochód i też się nie zatrzymał :roll:

Wstałem, oglądnąłem moto. Urwany błotnik, obrócone lagi, pęknięta osłonka pod siedzeniem. Po za tym wydawało mi się, że nic więcej się nie stało.

Jakoś dotoczyłem się do domu.

Postawiłem moto i przyszedłem na obiad. :D W między czasie zdałem relację z wywrotki.
Przybiegł brat i powiedział mi, że mam skrzywioną lagę.
Z tego powodu zacząłem rozkręcać cały motor i wyszło na jaw to, czego nie zauważyłem wcześniej.
- urwana owiewka
- urwana osłona baku
- krzywa felga (lekko, ale jednak)
- wyprostowała mi się tarcza hamulcowa. (wcześniej była lekko zwichrowana, po glebie nie zauważyłem krzywizny :mrgreen: )
- rozwalony tylny błotnik
- i kilka drobnostek o których pewnie zapomniałem

Jaki z tego morał? Zakładajcie kurtki jak jedziecie na motorze. Gdybym był w koszulce i krótkich spodenkach, to skóra na całym lewym boku, a zwłaszcza na barku pewnie byłaby nieźle poharatana.
Ta kurtka, to najlepiej wydane dwie stówy na moto w moim życiu :P

Kask lekko porysowany, ale głównie jest brudny. Kurtka też tylko się pobrudziła. Jedyne obrażenia mam na nodze, bo Yamasaki przygniotło mi nogę, więc jest kilka siniaków.

Fotki.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 13 maja, 2012 przez polo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » ndz 07 sie, 2011

U dobrze że nic Ci się nie stało... A motor się naprawi ;]

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » ndz 07 sie, 2011

Dobrze że nie odniosłeś większych szkód :) Jeśli kupisz wszystkie plastiki, posklejasz to moto znów będzie jak nowe :)

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » ndz 07 sie, 2011

Jak miałem glebę na ogarze to pierwsze co to wzrok na ogara ;d Pieprzyć zdrowie ważny jest ogar ;d

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » ndz 07 sie, 2011

choinka, ja się wyłożyłem na asfalcie i cały motor na nogę mi upadł 110kg :/ Wstaję motor na chodnik na stopki i patrzę trochę oleju wyleciało no to obtarłem ale czuje że noga boli no to do domu szybo i nic na razie o niczym nie wie a już 2 miechy minęły :D

Awatar użytkownika
imbirek
Majster
Majster

Postautor: imbirek » ndz 07 sie, 2011

Tak samo miałem po pierwszym szlifie :D Odrazu sprawdziłem co i jak z moto. Dopiero w domu okazało się, że ręka rozwalona :P

Dobrze, że wyszedłeś bez obrażeń. Maszynę się naprawi :)
"ChoĂŚ bym PĂŞdziÂł CiemnÂą DolinÂą,
ZÂła SiĂŞ Nie UlĂŞknĂŞ -
Bo Halogen W MotĂłrze Mym Tkwi..."

MĂłj Ogar 900 --> http://imbirek22.mojemoto.pl/ (komentarze mile widziane) ;)

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kuba2354 » ndz 07 sie, 2011

choinka pisze:Jak miałem glebę na ogarze to pierwsze co to wzrok na ogara ;d Pieprzyć zdrowie ważny jest ogar ;d

Panie MOdzie. Proszę nie przeklinać. ;D

No fakt. Bardziej się martwię o motor niż o siebie. ;D No a motor się wyklepie. ;D "szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla!" ;D Spoko, będzie luzz. Masz rację, kurtka chroni życie i ciało. Choć nie zawsze w 100 %, ale zawsze cos. :D
HONDA !

2T mooooc xd

http://zyciebikera.blogspot.com/ <-- mĂłj blog. : )

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: polo » sob 17 wrz, 2011

Heloł :D

Zmiana planów... nie chcę już scramblera-wszędołaza. Idę w kierunku ŚMigacza! ;P
Co to znaczy? Nie Super Moto, nie Ścigacz, a Śmigacz, czyli kompletne dziwadło, coś, czego świat nie widział.... ale do rzeczy.

Dziś najpierw rozwaliłem tył do gołej ramy.... a potem poskładałem od nowa :D
Zrobiłem specjalną konstrukcję pod tylną osłonkę i poszła w górę o 10cm- teraz końcówka jest prawie 100cm nad ziemią :D
Tablica raczej zostanie w takim miejscu jak jest, ale muszę zrobić sobie nową lampę na tył, zakleić otwór po org. lampie w tylnej nakładce i poprawić kierunkowskazy, bo wyszły lekko niesymetrycznie.

Kolejną przeróbką będzie dopasowanie kanapy do nakładki, bo teraz wygląda trochę kiczowato... Ogólnie końcówka kanapy będzie praktycznie płaska, bo i tak mało kogo wożę :mrgreen:

Więc jak wcześniej obiecałem dążę do koncepcji ŚMigacza :D

Jak fundusze pozwolą*, to zimą p r z e s z p r y c h u j ę przednie koło na 18' (i tak jest krzywe) i ładuję szosowe opony.
* jak remont Wieski nie pochłonie dużej kasy...

ObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
#PRzRacingTeam

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » sob 17 wrz, 2011

Jakoś mi się to nie podoba, ale ważne że tobie się podoba. Ja bym robił tego kinga na super moto,czyli oponki szosowe, mniejsze koło z przodu, jakieś nowocześniejsze lampy, kierunki strzałki i koniecznie stickerbomb <3
Szczerze mówiąc to na zdjęciach wygląda jak jakaś stara DT, jak bym nie wiedział że to chińczyk to bym obstawiał że ma z 10 lat....
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: polo » pt 07 paź, 2011

Chyba słabo czytałeś. :D

W planach jest przednie koło 18', bo robiąc 2 na 16' podwoję sobie koszty, a tyle kasy nie mam.

Stickerbomb jest w planach, ale nie jestem pewny, czy pójdzie na całe plastiki, czy na małe elementy.
Tak samo z przednią lampą (tylną robię sam). Szukam taniej owiewki, ale jakoś nie przepadam za tymi allegrowymi, bo jest ich pełno.

Jak będę miał czas i materiały, to w kolejną sobotę będę działał z tylną lampą, bo ma być w ogóle inna :)

Aktualizacja!

Jest nowy tył. Nowa lampka uniwersalna + lekko przestawiona tablica + zaklejona dziura po starej lampie.
Jak odbuduję fundusze, to zmienię jeszcze kierunki
Obrazek
#PRzRacingTeam

Wróć do „Nasze motocykle”