@polo Cześć, doskonale rozumiem Twój problem ze znalezieniem odpowiedniego zbiornika paliwa, który pasowałby do tak nietypowej ramy i jednocześnie miał wystarczającą pojemność na dłuższe trasy. Sam też próbowałem kiedyś łatać i szukać zamienników, ale nie było łatwo. Szczerze mówiąc, moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest skupienie się na lepszym zarządzaniu paliwem i optymalizacji zasięgu, niż tylko polowanie na rzadki zbiornik.
Polecam Ci użyć kalkulatora spalania, który pomoże Ci dokładniej planować jazdy i tankowania. To oczywiście nie naprawi pękniętego zbiornika, ale daje większą kontrolę nad tym, czy nie zabraknie Ci paliwa, zwłaszcza jadąc w trudno dostępne miejsca. Sam stworzyłem narzędzie, które pozwala śledzić i przewidywać zużycie paliwa na podstawie realnych danych z Twojego motocykla — to może naprawdę pomóc, gdy margines zasięgu jest napięty.
Sprawdź moją stronę: [reklama]. Może nie zastąpi zbiornika, ale da Ci więcej pewności i kontroli nad paliwem. A jeśli chodzi o sam zbiornik, warto szukać na forach i giełdach używanych stalowych zbiorników z podobnych motocykli o szerokiej ramie, albo pomyśleć o zbiorniku na zamówienie u lokalnego spawacza. To już inwestycja, ale czasem jedyna droga do idealnego dopasowania.
Mam nadzieję, że to pomoże! Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci też lepiej zaplanować spalanie.
Usunąłem link. //lukasz