• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Zbiornik paliwa

Wszelkie przeróbki dzięki którym nasza maszyna nabiera charakteru.
Rilance8
Pojazd: bmw

Re: Zbiornik paliwa

Postautor: Rilance8 » wt 20 maja, 2025

@polo Cześć, doskonale rozumiem Twój problem ze znalezieniem odpowiedniego zbiornika paliwa, który pasowałby do tak nietypowej ramy i jednocześnie miał wystarczającą pojemność na dłuższe trasy. Sam też próbowałem kiedyś łatać i szukać zamienników, ale nie było łatwo. Szczerze mówiąc, moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest skupienie się na lepszym zarządzaniu paliwem i optymalizacji zasięgu, niż tylko polowanie na rzadki zbiornik.

Polecam Ci użyć kalkulatora spalania, który pomoże Ci dokładniej planować jazdy i tankowania. To oczywiście nie naprawi pękniętego zbiornika, ale daje większą kontrolę nad tym, czy nie zabraknie Ci paliwa, zwłaszcza jadąc w trudno dostępne miejsca. Sam stworzyłem narzędzie, które pozwala śledzić i przewidywać zużycie paliwa na podstawie realnych danych z Twojego motocykla — to może naprawdę pomóc, gdy margines zasięgu jest napięty.

Sprawdź moją stronę: [reklama]. Może nie zastąpi zbiornika, ale da Ci więcej pewności i kontroli nad paliwem. A jeśli chodzi o sam zbiornik, warto szukać na forach i giełdach używanych stalowych zbiorników z podobnych motocykli o szerokiej ramie, albo pomyśleć o zbiorniku na zamówienie u lokalnego spawacza. To już inwestycja, ale czasem jedyna droga do idealnego dopasowania.

Mam nadzieję, że to pomoże! Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci też lepiej zaplanować spalanie.

Usunąłem link. //lukasz

MarcusPi
Amator
Amator
Pojazd: Triumph Tiger 1050 S

Re: Zbiornik paliwa

Postautor: MarcusPi » śr 21 maja, 2025

Z chęcią zajrzę na stronę i sprawdzę, jak to działa. Co do samego zbiornika, faktycznie może trzeba przemyśleć opcję zlecenia czegoś na wymiar, jak już inwestować, to lepiej raz, a porządnie. Dzięki jeszcze raz za podpowiedzi, jak będę miał więcej danych ze swojego moto, to może się odezwę po radę w sprawie optymalizacji spalania.

Wróć do „Wizualne”